Právě je 21.02.2019 08:43



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 77 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4) 
Autor Zpráva
Nováček
Nováček

Registrován: 24.07.2017 17:59
Příspěvky: 44
Bydliště: ValMez
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Thomas_333 napsal:
enjoy napsal:
Tak jsem pohlednal znovu, co je okolo toho nového a našel jsem.
Nemám ale radost, protože tohle dělat fakt sám nebudu.
http://www.talkford.com/community/topic ... elp/page-4 uprostřed stránky je pdf s návodem.


To nevypadá až tak neproveditelně.. Za pár dní jedu štreku na pár tisíc km, takže je dost možné, že až tempomat začne stávkovat, donutí mě to tuhle opravu realizovat.. :dih:


Tak co, dopadla realizace?
Mám podobný problém.

_________________
Ford Galaxy Ghia, rv 2008, 2.2 TDCi (129kW)


04.08.2018 19:58
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 20.01.2010 00:38
Příspěvky: 164
Bydliště: Česká Třebová
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Hlásím, že tempomat dnes zas stávkoval. Uvidíme zítra.

_________________
Mazda 6 sedan 2.5i 192hp, Revolution Top budoucí bývalé
Mondeo Liftback Titanium 2008 1.8TDCI 92kW. Chip Camp Performance 100KW/365NmSoučasnost
Focus II 1.6 Ti-VCT combi Titanium 2005.Chip 104KW/175Nm
ObrázekMinulost


26.08.2018 21:50
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 05.02.2013 18:38
Příspěvky: 4120
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Zjistil jsem(cestou na dovolenou), že když nastavím levý ze dvou středních fukarů směrem jakoby na klíček zapalování, tak tempomat po chvíli začne pracovat(dojde pravděpodobně ke schlazení toho tišťáku) a i se tím pro mě dost vysvětluje to, proč v zimě funguje tempomat obvykle bez problémů.

_________________
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Škoda Octavia II Kombi 2005, 1.9TDi


27.08.2018 08:22
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 09.07.2009 15:02
Příspěvky: 500
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Nedavno jsem to delal. Problem byl v termopojistce pod volantem. Take to v zime vetsinou chodilo a ve vedrech skoro nikdy. Musis sundat volant a deska tam bude videt.
Pripadne vyhrabu nejake fotky a poslu, ale ted neni cas.

_________________
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4, 2.5T + Mondeo MK2 1.8 blacktop + Sierra '90 DOHC turbo


27.08.2018 09:12
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 24.07.2017 17:59
Příspěvky: 44
Bydliště: ValMez
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
tak foto by mě zajímalo, a hlavně i to přepájení.
Tomin123 má pravdu v tom, že za vše může termopojistka. Chystám se na to taky, už i termopojistku mám. Na netu kolují i návody na její výměnu, ale přepájet to není asi až taková sranda....

_________________
Ford Galaxy Ghia, rv 2008, 2.2 TDCi (129kW)


27.08.2018 09:17
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 09.07.2009 15:02
Příspěvky: 500
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Prepajet to lze i trafopajkou, samo. mikropajka je lepsi, ale ... lze to a v pohode.
fotky zde
https://photos.app.goo.gl/dhnoHZDXN5hyDAVJA
Tlacitka jsem rozebral taky, ale byla cista a nebyl v nich problem.
Termopojistka je na desce pod volantem, zeleny obdelnicek cca 4x2mm

_________________
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4, 2.5T + Mondeo MK2 1.8 blacktop + Sierra '90 DOHC turbo


27.08.2018 12:38
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 24.07.2017 17:59
Příspěvky: 44
Bydliště: ValMez
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
moje termopojistka není SMD, ale podařilo se mi sehnat ji s drátěnými vývody, viz příloha. Doufám, že tam pro ni bude místo.
typ pojistky, který tam dávají tvůrci návodu je zde: http://www.gme.cz/pptc1812smd010-30v-p971-005

Mám trochu strach z toho pájení, abych něco neodpálil, mám hrotovou pájku. Je tam něco na co si tát pozor?

Jo a ještě jeden dotaz jak s kroužkem pod volantem, je tam riziko protočení? Vyžaduje to nějakou zvláštní péči?


Přílohy:
dsh.633-212.1.pdf [36.37 KB]
56 krát

_________________
Ford Galaxy Ghia, rv 2008, 2.2 TDCi (129kW)
27.08.2018 14:02
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 09.07.2009 15:02
Příspěvky: 500
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Nedelej z toho vedu.
U krouzku je vzdycky riziko, ale musel bys s nim kroutit a k tomu neni duvod.
Vzit lepenku a prilepit ho v poloze co byl.
Volant jde dolu krasne i bez stahovaku - neni tam stohran, ale konusovej sestihran.

Vyvodovou soucastku na SMD plosky je horsi pripajet nez to SMD, ale taky to jde.
Objednal bych co tam patri, pokud se necitis silny v tom pajeni, ale jinak se tam urcite vejde i vyvodova.

_________________
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4, 2.5T + Mondeo MK2 1.8 blacktop + Sierra '90 DOHC turbo


27.08.2018 17:01
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 20.01.2010 00:38
Příspěvky: 164
Bydliště: Česká Třebová
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Tak jsem provedl výměnu té termopojistky podle návodu a zatím se ještě tempomat samovolně nevypnul. Při prvním pokusu něco nevyšlo. Jestli byla špatná součástka nebo nedokonalé připájení nevím, ale druhý pokus už byl úspěšný. Ještě že jsem si objednal dva kousky.

_________________
Mazda 6 sedan 2.5i 192hp, Revolution Top budoucí bývalé
Mondeo Liftback Titanium 2008 1.8TDCI 92kW. Chip Camp Performance 100KW/365NmSoučasnost
Focus II 1.6 Ti-VCT combi Titanium 2005.Chip 104KW/175Nm
ObrázekMinulost


06.09.2018 18:19
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 24.07.2017 17:59
Příspěvky: 44
Bydliště: ValMez
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Tak po delší odmlce uzrál čas a i já se přidávám ke šťastlivcům s opraveným tempomatem.
Včera jsem to rozkuchal, nejhorší bylo asi sundávání airbagu. Dnes mi to jeden šikovný kolega v práci přepájel a odpoledne jsem šoupnul zpět. Testovací jízda a tempomat fungoval jak měl, přes diagnostiku jsem smazal chyby a už se znovu neobjevily. Bylo 7°C nad nulou, při těchto teplotách si dělával tempomat co chtěl, umoudřil se až při teplotách pod nulou.. Takže se zdá, že je to OK.

Montáž je oproti demontáži už pohoda. Mám i pár fotek, kdyby chtěl někdo vidět jak to tam vypadá.
Tomin měl pravdu, moc jsem to řešil, nebylo to tak strašné.

_________________
Ford Galaxy Ghia, rv 2008, 2.2 TDCi (129kW)


03.12.2018 20:20
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2011 07:58
Příspěvky: 143
Bydliště: Plzeň
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Mě to nejspíš čeká taky. Někdy mačkám tlačítko tempomatu a nic se neděje, asi bude vymačkaný. Jinak maká. Mám ale obavy z airbagu, abych si ho nějak neaktivoval.
Jakým způsobem jde sundat volant?

_________________
Mondeo combi 1.8TDCi, TITANIUM, 2008.
Barva CHILL, Convers+, TravelPilot NX, origo tm. okna Ford, TZ, LEDky kam se podíváš, atd.
galerie: viewtopic.php?f=173&t=27689&p=643297#p643297


15.01.2019 11:46
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 09.07.2009 15:02
Příspěvky: 500
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Na youtube najdes video. (Mondeo how to steering wheel)
Da se pod nej mrknout se zrcatkem. Dve dratove packy co musis vyklonit spravnym smerem ...

_________________
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4, 2.5T + Mondeo MK2 1.8 blacktop + Sierra '90 DOHC turbo


15.01.2019 13:41
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 24.07.2017 17:59
Příspěvky: 44
Bydliště: ValMez
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
dlouho jsem tu nebyl. ...
Radost z opraveného modulu netrvala dlouho a problémy se vrátily po cca týdnu znovu. Znovu jsem tedy sundal volant a zaměřil se tentokrát na tlačítka a opravdu v pravých tl. byly na kontaktech SET+ a SET- kapky maziva . Maziva tam vyvzlínalo z lůžek vedení tlačítek. Po vyčištění a zpětném sloužení tempomat pracuje slouží přesně jak má už cca 2tis. kilometrů

Zároveň s tím jsem prostudoval velké množství materiálu na téma tempomatu u Mondeo 4, Galaxy 3 a S-maxu (verze, problémy, měření, hodnoty, ...). Těch příčin může být mraky, ale je to řešitelné. Jakmile čas uzraje, zveřejním

_________________
Ford Galaxy Ghia, rv 2008, 2.2 TDCi (129kW)


30.01.2019 20:04
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 05.02.2013 18:38
Příspěvky: 4120
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Já jsem před několika dny vyndaval baterku, abych jí dobil a od té doby tempomat funguje vzorně.
Pravda, je to jen několik dní zatím.
Ale celkově, musím si postěžovat, tempomat u Mondea je špatný, i ohledně funkce, například to co předvádí při jízdě s kopce, to jiná auta nědělají(cukání).

_________________
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Škoda Octavia II Kombi 2005, 1.9TDi


30.01.2019 20:09
Profil E-mail
Test driver
Test driver

Registrován: 25.12.2011 16:56
Příspěvky: 2460
Bydliště: Novojičínsko
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Měl jsem tempomat na Mk3, mám adaptivní na Mk4 a cukání jsem si nikdy nevšiml.

_________________
je: Ford Mondeo, 09/2013, kombi, 2.0i 176kW, Titanium S
bylo: Ford Mondeo, 10/2005, liftback, 2.5 V6, Trend SE, LPG Elpigaz
bylo: Ford Escort, 08/1995, kombi, 1.6 16V, GHIA, LPG Elpigaz
bylo: Fiat Mirafiori, 07/1977, sedan, 1.6 OHV, 55kW


30.01.2019 21:07
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 77 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.