Právě je 24.11.2017 15:48



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 rychloměr fiesta mk6 
Autor Zpráva
Nováček
Nováček

Registrován: 08.12.2015 11:45
Příspěvky: 4
Bydliště: Bruntál
Odeslat rychloměr fiesta mk6
Zdravím.

Nedávno jsem měnil na své Fiestě mk6 motor ( z 1,4i - 59kw na 1,6i - 74kw ). Vše proběhlo v pořádku až na ABS. Původně jsem ho v autě neměl, ale vzhledem k tomu, že mi neukazuje na tachometru kilometrová ručička a neukazují mi uběhnuté kilometry, tak potřebuji dodělat ještě ABS (bere si rychlost z impůlzních kroužků) nebo upravit řídící jednotku motoru, aby mi brala rychlost přes čidlo v převodovce. Nemá někdo zkušenosti nebo neví náhodou, jestli je možné upravit řídící jetnodtku, aby si nebrala signál z ABS, ale ze snímače z převodovky? Každá rada se hodí!!


08.12.2015 12:15
Profil E-mail
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 01.04.2009 17:21
Příspěvky: 6999
Bydliště: Třinec
Odeslat Re: rychloměr fiesta mk6
rok výroby a motorizace dopsat do podpisu... podle toho co to je za křížence si nějak nedokážu vybavit, co chceš vyřešit. Neukazující rychloměr, nebo dodělat abs. :nixw:

_________________
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.


08.12.2015 19:12
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 08.12.2015 11:45
Příspěvky: 4
Bydliště: Bruntál
Odeslat Re: rychloměr fiesta mk6
Rozumím. Motor 1.6 je z Fiesty rv. 2003, která měla ABS . Vlastním Fiestu z rv. 2004., co nemá ABS. Chtěl bych co nejjednudušší cestou vyřešit, aby mi fungoval rychloměr.


08.12.2015 19:26
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 16:33
Příspěvky: 12405
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: rychloměr fiesta mk6
a/ dodelat ABS
nebo
b/ dodelat cidlo na motor

_________________
Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


08.12.2015 19:30
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 08.12.2015 11:45
Příspěvky: 4
Bydliště: Bruntál
Odeslat Re: rychloměr fiesta mk6
A) Uvidím, co s tím ABS. Teoreticky by stačilo jen zapojení impulsních kroužků a následně propojit jednotku nebo se pletu?
B) čidlo v převodovce je, budíky nehlásí žádnou chybu, ale motorová jednotka to nepřekouše.


08.12.2015 19:34
Profil E-mail
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 01.04.2009 17:21
Příspěvky: 6999
Bydliště: Třinec
Odeslat Re: rychloměr fiesta mk6
Promiň za tak trochu OT: v roce 2004 se ještě dalo koupit auto bez abs v standartní výbavě? 8O

_________________
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.


08.12.2015 19:42
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 08.12.2015 11:45
Příspěvky: 4
Bydliště: Bruntál
Odeslat Re: rychloměr fiesta mk6
miki21 napsal:
Promiň za tak trochu OT: v roce 2004 se ještě dalo koupit auto bez abs v standartní výbavě? 8O


Jsem snad jeden z miliónu, co ABS nemá :D Taky to nechápu a sám se tomu divím :D


08.12.2015 19:52
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.