Dezinfekce klimatizace
- Forfoc
- Pokročilý
Re: Dezinfekce klimatizace
Pokud byl přístup v autokelly takový jaký popisuješ, tak bych volil stejný postup jako ty. Když sem dáš rozměry toho originálního filtru, bude to jedině ku prospěchu. Co jsem koukal, tak se rozměry filtrů liší cca až o 1 cm (v délce).
Na 1.garančku jdu za dva týdny a pokud mi sami od sebe filtr nevymění, nebudu váhat ani minutu a koupi a výměnu provedu sám. Jak je vidět, tak se v mnoha případech s výměnou filtru u Forda neobtěžují, ačkoliv je to u FL2008 přímo uvedeno v plánu servisních úkonů.
Na 1.garančku jdu za dva týdny a pokud mi sami od sebe filtr nevymění, nebudu váhat ani minutu a koupi a výměnu provedu sám. Jak je vidět, tak se v mnoha případech s výměnou filtru u Forda neobtěžují, ačkoliv je to u FL2008 přímo uvedeno v plánu servisních úkonů.
- Anndy
- Test driver
Vyzera to, ako keby to netusili a robili po starom ako pred FL - t.j. predpkladam, ze si myslia, ze tam je pelovy a ten staci 1x za 2 roky menit
- Dzefer
- Zkušený
ale sak to kde sme? Autorizovane servisy sa chvalia, ze vedia vsetko najlepsie, posledne technologie, vyskoleni ludia, najlepsie naradie, ...
A potom sa na to vykaslu, nechapem, sak to su prachy pre nich a aj tak to nerobia
A potom sa na to vykaslu, nechapem, sak to su prachy pre nich a aj tak to nerobia

- Anndy
- Test driver
Ja netvrdim, ze to tak je. Pozor! Je to len moj (mozno mylny) zaver z dvoch info.
Na druhu stranu (ciste teoreticky) je otazne, ci ten forfocov vypis je spravny (vyzera, ze ano, ale ani to nemusi byt pravda).
Na druhu stranu (ciste teoreticky) je otazne, ci ten forfocov vypis je spravny (vyzera, ze ano, ale ani to nemusi byt pravda).
- Forfoc
- Pokročilý
Ono když se podíváš do Microcatu, tak tam je pro FL 2008 v nabídce jen pachový a pachový+ , v nabídce 01/2005-12/2007 je i pylový. Z toho plyne, že pylový už vůbec nedávaj a tak by snad měly vědět, že by filtr měli vyměnit.Anndy píše:Ja netvrdim, ze to tak je. Pozor! Je to len moj (mozno mylny) zaver z dvoch info.
Mám osobní zkušenost s 1. a 2. servisní prohlídkou u Focuse 2006. Na 1. garančce mi filtr měnili resp. měl jsem výměnu a filtr započítaný ve faktuře, ačkoliv ho měnit neměli a při 2. garančce filtr neměnili ačkoliv ho vyměnit měli!!
EDIT: Ten můj výpis je přímo ze stránek Fordu, tak snad nejsou takový trubky, aby něco bylo jednou tak a pak zas jinak???
- Anndy
- Test driver
nazor si musi urobit kazdy sam. ja ho mam.
- madbugie
- Zkušený
este moze existovat aj 3. alternativa a to ze konkretny mechanik pusti klimu - zisti ze je bez zapachu, po chvylke klimu prepne na off a ide iba ventilator, pripadne kurenie a zisti ze tiez bez zapachu, tak si povie naco by som to menil (mam usetreny filter pre kamosa, pripadne za dobru cenu...
)
to len taky slovensky folklor si myslim ze vo vela pripadoch to aj tak nejako bude... alebo len ja asi vidim veci moc cierne a vobec by som nemal verit tym clankom kade tade po internete o autorizovanych a inych servisoch...
a uz nespekulujte... pelovy raz za 2 roky, prachove kazdy rok a smytec... a servis je tu na to aby vedel co robi...

to len taky slovensky folklor si myslim ze vo vela pripadoch to aj tak nejako bude... alebo len ja asi vidim veci moc cierne a vobec by som nemal verit tym clankom kade tade po internete o autorizovanych a inych servisoch...

a uz nespekulujte... pelovy raz za 2 roky, prachove kazdy rok a smytec... a servis je tu na to aby vedel co robi...

------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

- Anndy
- Test driver
jasne a fico je tu na to, aby sa vsetci mali dobre...
-
- Zkušený
Podle čeho se domníváš, že je to tak jak píšeš? Ono to tak totiž není.Forfoc píše:Ten Valeo (uhlíkový) z autokelly za 22 € v Česku za 637,-Kč je srovnatelný s tím pachovým+ co je v tvém letáku za 1488,-Sk. Valeo pachový z autokely za 339,-Kč (cca 12,50€ ) je podobný tomu pachovému Ford za 28,50 €.
Pylový filtr podle fordu je papírový a je tedy srovnatelný s levnými u Autokely, protože jsou papírové.
Pachový filtr podle Fordu je uhlíkový a je tedy srovnatelný s uvedenými s těmi kde je poznámka uhlíkový.
A pouze možná ten Febi s cenou přes tisíc korun by mohl být pachový +
Ex ST220 model 2004
- Forfoc
- Pokročilý
Fordův pylový a pachový je za stejnou cenu. Pachový+ je ten s aktivním uhlíkem , tedy srovnatelný s Valeo s uhlíkem (kdo ví, jestli Valeo nedodává filtry Fordu). Když to tak není, jak říkáš, nebudu se s tebou hádat. Nevím kdo dodává Fordu filtry, ale myslíš, že je pro Ford vyrábí nějaká nadpozemská firma???
-
- Zkušený
Fordův pylový a pachový je za stejnou cenu, ale jeden je papírový a druhý uhlíkový. Je to cca 3 týdny co jsem kupoval tento filtr a zjišťoval si to jak v autokelly tak u Fordu a věř, že je to je to jak píšu. I když chápu, že je to velmi divné. Taky jsem to nechápal dokud jsem při koupi ve fordu neměl před sebou pylový - bílý papír a pachový - šedý uhlíkový za stejnou cenu. Pokud nevěříš tak si tam zavolej, nebo stav 

Ex ST220 model 2004
- Forfoc
- Pokročilý
Tak jsem ještě hledal a našel, že Valeo s aktvivním uhlíkem bude asi úplně stejný jako originál Ford pachový. Kód u Forda je 1354953 a ten samý kód je uveden i u Valea. Takže pravdu máš ty. Ten základ pachový je prostě filtr s aktivním uhlíkem. Přikládám obrázek i s kódem Valea. Jak vypadá a s jakým filtrem je srovnatelný pachový+ nevím.Forfoc píše:Zde jsem ještě našel německé doporučené ceny originálních náhradních filtrů.
FL 2008
pachový-27,25 Eur (1354953)
pachový vysoká účinnost 41,06 Eur (1452346)
Focus 01/2005 - 12/2007
pylový 27,25 Eur (1315686)
pachový 27,25 Eur (1315687)
pachový vysoká účinnost 41,06 Eur (1452344)
Pro Focus před FL jsou ještě všechny filtry ve dvou verzích za stejnou cenu, ale s jiným katalogovým číslem.

- madbugie
- Zkušený
ved aj na tom obrazku od fordu su dva filtre jeden biely a druhy je sivy
a ten co som vcera kupil je zpredu biely a zozadu sivý (ak to beriem v smere toku vzduchu...) vecer to odfotim pojdem to namontovat... 

------ ===== < as mad as possible > ===== ------
+ 100 fordích koníkov

- Tibike1x
- Nováček
Mam C-max a musim povedat, ze som skusil 2 sposoby na vycistenie klimi a nic. Pelovy filter mam na strane vodica a musim pri vyberani odmontovat plynovy pedal! Skusal som interierovy spray, ktory sa necha striekat v interieri zo zapnutim vnutornym okruhom. Pozor pri tejto aplikacii musite mat zapnutu aj klimu, lebo inac sa neodklopi klapka a nepusti vzduch na vyparnik!! Bohuzial toto nepomohlo. Teraz som akurat skoncil s planom B. Kompletne som odstrojil stred voza. Nastiekal som tam druhy typ spay-u s hadickou spredu aj zo zadu na vyparnik a vodny radiator a elektricky radiator do prieduchov a vsade kde som dosiahol z hadickou. Zajtra idem na dlhsiu jazdu a dam vam vedet ako to dopadlo! Dufam, ze ten smrad zmizne, lebo potom uz teda neviem!
Focus C-max Ghia 1,6 TDCI 80 Kw
5,3 L/100 Km - čierna panther, 2004
- Tibike1x
- Nováček
Buhuzial nepomohlo teraz ta klima smrdi este viac! Budem musiet spravit nejake radikalne riesenie.
Focus C-max Ghia 1,6 TDCI 80 Kw