motor náhle za jízdy zhasne a pak už nenastartuje

Odpovědět
KacaH

motor náhle za jízdy zhasne a pak už nenastartuje

Příspěvek od KacaH » 08.07.2016 12:57

Zdravím, u mého FoFo 1.6 16V, benzín, najeto 133t, r.v. 2007, už několikrát najednou zhasl motor - za jízdy, při couvání i při volnoběhu - a pak nenastartoval (točí, ale nechytne). Dvakrát se podařilo nastartovat za pár minut, jindy ani po stém pokusu :-( Třikrát v servisu - poprvé vyměnili baterku a statoval v pohodě, za pár dní to udělal znovu. Na diagnostice našli něco v kabelech mezi imobilizérem a řídící jednotkou, závadu odstranili a auto startovalo na první dobrou. Najela jsem s tím přes tisíc kilometrů. Včera to najednou udělalo zas - cestou z dovolené, s čtyřměsíčním miminkem na palubě, paráda. Odtah, servis - vzali to na diagnostiku a asi pohnuli kabelama nebo co, zas to startuje. Z jejich pohledu je auto bez závady, ani nevědí, kde začít hledat. Nenapadá někoho z vás něco, na co se ještě podívat? Potřebuji spolehlivé auto - koneckonců proto jsem si FoFo pořizovala - a teď jsem z toho dost zoufalá. Díky!

MartinL7
Nováček
Nováček

Re: motor náhle za jízdy zhasne a pak už nenastartuje

Příspěvek od MartinL7 » 30.11.2016 20:29

Přidávám se s podobným problémem. Asi před měsícem auto po mrazech špatně chytalo, asi až na 3. pokus, ale vždy chytlo. Dnes i po velkých mrazech chytlo napoprvé, ale po ujetí cca 2 km všechno špatně - přestaly svítit světla, všechny budíky zhasly, rozsvítila se kontrolka ABS a nakonec to chcíplo. Nastartovat znova nešlo. Asi po 5 minutách to při opakovaném pokusu naskočilo, ale po 20 vteřinách jízdy znova to samé. Dojel jsem akorát na parkoviště

Příjde mi že z motoru cítím něco lehce spáleného, jako spálená guma. Máte někdo prosím radu co by to mohlo být? Díky
Ford Focus I., hatchback, rok 1999, 1.6 16 V, 74 kW

Jurawood
Junior
Junior

Příspěvek od Jurawood » 06.12.2016 17:50

Zpátky vlakem :totlsmile:
Sorry já musel.

No tyhle závady jsou nejhorší, rj žádnou chybu nezaznamenala?
Projit desítky konektorů, jen tak co kdyby? Já bych se pokusil nechat auto ve stavu, kdy nestartuje a měřit hodnoty do rj, všechny čidla, tlak paliva, jiskry atp... Zvládneš to? Asi jo, když chceš radu.
FoFo, 2009, duratec-he 2.0. LPG BRC

vladka1
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vladka1 » 15.12.2016 11:29

MartinL7: Baterka - dobíjení - altík? (Pokles napětí = kolaps ŘJ)
FF MK1 kombík 1,6 74 kW FYDD 2004, 260 kkm

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 2004 - 2011“