Posuvné dveře do interieru
- tommula
- Zkušený
Posuvné dveře do interieru
Ahoj,
zvažujeme že se v létě pustím do předělání horního patra v "domečku" tak aby vznikly dva sice malinké ale samostatné pokoje.
Momentálně je situace taková, že po výstupu po schodech a otevření dveří se vstupuje do malého průchozího pokoje a přes něj se jde do ložnice. Chci zbourat dělící příčku mezi těmi pokoji, a postavit ji o kousek jinde, abych zvětšil první pokoj, a vybudovat v tom prvním pokoji příčku která vytvoří samostatný pokojíček a vznike chodbička do druhého pokoje...
Jelikož není prostor, tak zvažuji že bych do toho prvního pokoje dal posuvné dveře, montáž do pouzdra jsem z cenových důvodů zavrhl, takže montáž na stěnu (konec konců na chodbě ta garnýž nebude zavazet..)
Má někdo zkušenosti s tímto systémem? Jak je to s hlukem? Předpokládám, že to úplně nedoléhá na stěnu takže tam zůstává nějaký malý prostor kolem dveří i po zavření :-/ dvere budou plné..
jinak se dívam spíše na levnější řešení např.:
http://www.levneposuvky.cz/levneposuvky ... Hladke-Buk
http://www.rostradvere.cz/posuvne-dvere ... rtOK#i4346
Nakreslil jsem to ale neni to v pomeru, a jen tak narychlo, ale pro predstavu co chci delat...
zvažujeme že se v létě pustím do předělání horního patra v "domečku" tak aby vznikly dva sice malinké ale samostatné pokoje.
Momentálně je situace taková, že po výstupu po schodech a otevření dveří se vstupuje do malého průchozího pokoje a přes něj se jde do ložnice. Chci zbourat dělící příčku mezi těmi pokoji, a postavit ji o kousek jinde, abych zvětšil první pokoj, a vybudovat v tom prvním pokoji příčku která vytvoří samostatný pokojíček a vznike chodbička do druhého pokoje...
Jelikož není prostor, tak zvažuji že bych do toho prvního pokoje dal posuvné dveře, montáž do pouzdra jsem z cenových důvodů zavrhl, takže montáž na stěnu (konec konců na chodbě ta garnýž nebude zavazet..)
Má někdo zkušenosti s tímto systémem? Jak je to s hlukem? Předpokládám, že to úplně nedoléhá na stěnu takže tam zůstává nějaký malý prostor kolem dveří i po zavření :-/ dvere budou plné..
jinak se dívam spíše na levnější řešení např.:
http://www.levneposuvky.cz/levneposuvky ... Hladke-Buk
http://www.rostradvere.cz/posuvne-dvere ... rtOK#i4346
Nakreslil jsem to ale neni to v pomeru, a jen tak narychlo, ale pro predstavu co chci delat...
Naše -Tommulovo- přibližovadlo FF3 RedCa
Naše rodinné stříbrné přibližovadlo FF 2 1,6 Kombi - prodáno
- tym
- Test driver
Re: Posuvné dveře do interieru
Mám posuvné na stěnu, ale asi tak 4x dražší, než tvé vybrané (Sapelli).
Zkušenost - netěsní hluk tak jako klasické dveře, v podstatě u klasických ti jde hluk nejvíc pod dveřmi (když nemáš práh), tady jde v podstatě všude kolem dveří, ale moc to neřeším, je to obývák a kuchyně. Jinak systém spolehlivý, za tři roky co jsou namontované, jsem na to v podstatě nesáhl a chovají se stále stejně. Relativně tiché, jen když s nimi jedeš hodně rychle, tak je to trochu hlučnější, ale to je asi normální. S těmi levnými zkušenost nemám.
Osobně bych si je do ložnice kvůli tomu hluku nedal.
Zkušenost - netěsní hluk tak jako klasické dveře, v podstatě u klasických ti jde hluk nejvíc pod dveřmi (když nemáš práh), tady jde v podstatě všude kolem dveří, ale moc to neřeším, je to obývák a kuchyně. Jinak systém spolehlivý, za tři roky co jsou namontované, jsem na to v podstatě nesáhl a chovají se stále stejně. Relativně tiché, jen když s nimi jedeš hodně rychle, tak je to trochu hlučnější, ale to je asi normální. S těmi levnými zkušenost nemám.
Osobně bych si je do ložnice kvůli tomu hluku nedal.
- tommula
- Zkušený
Nj ale ja tam prave na oteviraci nejak nemam misto...asi by lepe tlumily ty zabudovane ve zdi, akoart kua cena vetsi za dvere nez za celou rekonstrukci
- filhou
- Junior
Hodne zalezi na koleckach, z ceho jsou vyrobeny...
- tommula
- Zkušený
To bych teoreticky mohl kontaktovat prodejce a zjistit, az to bude aktualni, prvni se musim pustit do vystehovani co pujde a vybourani a pak ty dvere, reps. pricky... ale fakt do toho nechci a nemuzu investovat horentni sumy,tak me prave zaujaly tyto "levnejsi" pojezdy
- chycek
- Pokročilý
Proč by se nedaly otvírat dveře z ložnice směrem do chodbičky?
>>Galerie<<Ford Focus I Trend, 1.6/74kW, 3 door, r.v. 2002
Všichni jste blázni, jenom já jsem letadlo.
Všichni jste blázni, jenom já jsem letadlo.
- tym
- Test driver
Tak o hluk při otevírání podle mě nejde, jde hlavně o přenos zvuku do a hlavně z ložnice . Kvůli konstrukci vždy bude tak kolem 2 cm mezera mezi dveřmi a rámem, takže ten zvuk fakt moc utlumit nejde.
- tommula
- Zkušený
protoze by tam musely byt pres den pernamentne zavrite..aby se tam dalo pochodovat a kdyz otevres z loznice do chodby, tak muzes nekoho trefit kdo pujde z pokoje .... nevim no je tam dle meho malo mista ale taky sem si rikal ze by to bylo min. levnejsi a asi vice tlumene ale..
- tym
- Test driver
Co je posunout co nejvíce ke straně a otevírat dovnitř doprava?
- ZaQik
- Admin
taky jsem resil, zda dat posuvne dvere v podkrovi ... nakonec jsou tam otvirave do chodbicky, protoze ten provoz tam neni tak velky, abys s nimi nekoho pravidelne prastil (a koho jednou prastis, ten si da podruhe pozor ) ... navic obycejne dvere staly asi dvacetinu kvalitnich posuvnych
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- tommula
- Zkušený
Musim to tam rozmerit jak by to vychazelo kdybych je posunul co nejvic do leva na tom planku jak to bude vychazet...uvidim co domaci rada povi, kazdopadne zatim dik za nazory.. je fakt ze to tlumeni je naprd, ze tam zadne neni ikdyz ono ty sadrokartonove pricky s vatou toho tolik taky nevytlumi
- miki21
- Test driver
Při rekonstrukci domku jsme řešili podobný problém. Dveře do koupelny nebylo kam otvírat, tak jsme zvolili zasouvačky.
Koupil se hliníkový profil+ kolečka, nechala se na míru uřezat deska. Celé jsem to smontoval a slouží to bez problémů už druhým rokem. Náklady cca 1500kč.
Hluk neřeším a není to až tak strašné. Pokud je třeba prostor oddělit jen opticky, tak je toto nejvhodnější řešení.
Koupil se hliníkový profil+ kolečka, nechala se na míru uřezat deska. Celé jsem to smontoval a slouží to bez problémů už druhým rokem. Náklady cca 1500kč.
Hluk neřeším a není to až tak strašné. Pokud je třeba prostor oddělit jen opticky, tak je toto nejvhodnější řešení.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- raji
- Nováček
Já použil toto:
Dveře: http://www.rostradvere.cz/posuvne-dvere ... uno/03.php
Stavební pouzdro: http://www.rostradvere.cz/stavebni-pouz ... klasik.php
Je pravda že je to trochu dražší, ale tiché.
Dveře: http://www.rostradvere.cz/posuvne-dvere ... uno/03.php
Stavební pouzdro: http://www.rostradvere.cz/stavebni-pouz ... klasik.php
Je pravda že je to trochu dražší, ale tiché.
Ford Focus combi. r.v.7/2004. 1,8TDCI/85Kw, Most
- tym
- Test driver
Jj, paní říkala, že už to není to co to bývalo, dědku .miki21 píše: Hluk neřeším a není to až tak strašné.
-
- Zkušený
A co dveře nekupovat a nechat si od šikovnýho stolaře udělat a naměřit na míru? Není to dražší řešení
Myslím posuvný
A koukám, že něco podobnýho psal Miki, ale já to myslím trošku víc esteticky.. Asi
Myslím posuvný
A koukám, že něco podobnýho psal Miki, ale já to myslím trošku víc esteticky.. Asi
Je: Ford Focus III, 1.0 Ecoboost, 92 kw, r.v. září 2013, Stříbrná Moondust
Bylo: Ford Focus II, 1.6 benzín, 74 kw, r.v. 2006, Red Rango
Bylo: Ford Focus II, 1.6 benzín, 74 kw, r.v. 2006, Red Rango