Nefunguje adaptivni tempomat ford mondeo mk4

Moderátor:phofy
Odpovědět
janulinka_125
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 31.07.2019 17:05

Nefunguje adaptivni tempomat ford mondeo mk4

Příspěvek od janulinka_125 » 31.07.2019 17:46

Ahoj,
prosím Vás nemá někdo zkušenosti s adaptivním tempomatem mondeo mk4 ? Když se mi povede najet na dálnici abych to vůbec zkusila a nevypnulo se dříve. Tak najedu na dálnici zapnu tempomat, chvilku dobrý a najednou se vypne (napíše ACC vypnuto ) a pak clean radar senzor a už nejde tempomat nastartovat. Po vypnutí auta a znovu zapnutí zase chvíli jede a pak to stejný pořád dokola clean radar senzor. U mechanika na diagnostice jen špatné levé tlačítko. Nevíte co by to mohlo být ? Děkuji všem za odpověď Janka. :)

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 21288
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Nefunguje adaptivni tempomat ford mondeo mk4

Příspěvek od ZaQik » 31.07.2019 18:04

jina tlacitka a pak resit dal

nebo viewtopic.php?f=169&t=27684
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

janulinka_125
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 31.07.2019 17:05

Re: Nefunguje adaptivni tempomat ford mondeo mk4

Příspěvek od janulinka_125 » 01.08.2019 17:52

Ahoj , mockrát děkuju za radu :-) , automechanik zjistil ze je to jen levá strana , myslis, ze by stacilo koupit jen levou stranu ?Moc diky za Tvuj cas . Mej se hezky zatim Janka

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 21288
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Nefunguje adaptivni tempomat ford mondeo mk4

Příspěvek od ZaQik » 01.08.2019 19:45

vymenou leve strany bych zacal ... pokud se chyba po odmazani vraci, tak je s temi tlacitky neco spatne
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

janulinka_125
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 31.07.2019 17:05

Re: Nefunguje adaptivni tempomat ford mondeo mk4

Příspěvek od janulinka_125 » 05.08.2019 20:09

Ahojky jeste jednou , mockrát Ti děkuju za radu . Četla jsem někde , že někdo si nechal napnout kontakty pod airbagem a bylo po problemu. Ale v ponděli s tím valím do servisu ,tak se na to podívá. Mockrát děkuji za rady !! přeji hezký večer.
Janka

otík
Nováček
Nováček
Příspěvky: 171
Registrován: 24.07.2017 18:59
Bydliště: ValMez

Re: Nefunguje adaptivni tempomat ford mondeo mk4

Příspěvek od otík » 10.08.2019 15:48

ahoj, jak jsi prosím odpadla v tom servise?
Ford Galaxy Ghia, rv 2008, 2.2 TDCi (129kW)

Rodrigez
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 21.06.2022 08:33

Adaptivní tempomat Fodr Mondeo MK4_2009

Příspěvek od Rodrigez » 21.06.2022 08:43

Chci se zeptat, zda při odpojení konektoru radaru adaptivního tempomatu může dojít k jeho nefunkčnosti .
Neví někdo, jaké odporové hodnoty by měli mít tlačítka na volantu ? Díky moc za info

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 21288
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Nefunguje adaptivni tempomat ford mondeo mk4

Příspěvek od ZaQik » 21.06.2022 09:27

kdyz ho odpojis, tak prestane fungovat ... po opetovnem pripojeni bude mozna potreba kalibrace (spusti se sama za jizdy)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Rodrigez
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 21.06.2022 08:33

Re: Nefunguje adaptivni tempomat ford mondeo mk4

Příspěvek od Rodrigez » 21.06.2022 10:09

Měl jsem totiž problém s adaptivním tempomatem, který mi většinou v teplém prostředí vykazoval chybu "ACC unavailable". Na fóru jsem zjistil, že místo opotřebení tlačítek tempomatu se jedná o vratnou proudovou pojistku, která je umístěna na PCB pod volantem. Tuto pojistku jsem si vyměnil a u té příležitosti jsem si odpojil konektor na radaru a vystříkal čističem na kontakty. Bohužel nyní mi adaptivní tempomat vůbec nefunguje, ani nehlásí žádnou chybovou hlášku. Nyní jsem si objednal jiné OK tlačítka na volant, tak je pokusím vyměnit a uvidím. Jinak poté pouze diagnostika.
Jaký je váš názor na tuto situaci ?

otík
Nováček
Nováček
Příspěvky: 171
Registrován: 24.07.2017 18:59
Bydliště: ValMez

Re: Nefunguje adaptivni tempomat ford mondeo mk4

Příspěvek od otík » 21.06.2022 17:06

No je možné, že při výměně pojistky jsi poslal modul do věčných lovišť, je to tam vše hodně titěrné a málo místa k tomu, navíc vícevrstvá DPSka. Anebo někde není kontakt, např. při zpětně montáži jsi něco mohl zapomenout připojit.
Bylo by zajímavé se podívat zda diagnostika vůbec modul vidí. Pokud ano, jestli tam není nějaká chyba. A pokud ano, tak jaká. No a odtud pak začít řešit problém.

Sám jsem si s ACC užil svoje a pomohla mě až výměna modulu pod volantem.
Naposledy upravil(a) otík dne 21.06.2022 23:02, celkem upraveno 2 x.
Ford Galaxy Ghia, rv 2008, 2.2 TDCi (129kW)

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 21288
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Nefunguje adaptivni tempomat ford mondeo mk4

Příspěvek od ZaQik » 21.06.2022 20:30

bez diagnostiky se dal nepohnes
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Odpovědět

Zpět na „Interier - Mondeo“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti