Právě je 14.10.2019 08:03



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 300 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Další
 Palubní počítač Mondeo MK3 
Autor Zpráva
Zkušený
Zkušený

Registrován: 25.04.2008 19:25
Příspěvky: 1854
Bydliště: Praha
Odeslat Re: palubni pocitac
jojo,parkovacku. a ta dioda tam muze byt?

_________________
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010

Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001


29.05.2010 08:45
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený

Registrován: 25.04.2008 19:25
Příspěvky: 1854
Bydliště: Praha
Odeslat Re: palubni pocitac
tak jsem resetoval RJ (25min byla baterka venku, to asi staci, ze jo?) a bohuzel, zadna zmena. moc se nechce do forda, to asi budou chtit majlant

_________________
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010

Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001


29.05.2010 16:25
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený

Registrován: 25.04.2008 19:25
Příspěvky: 1854
Bydliště: Praha
Odeslat Re: palubni pocitac
tak mi to nedalo a podival jsem se jeste do skrine s pojistkami a vyndal jsem a zase namontoval vsechny pojistky ke svetlum, palubce a ty, ktere se odkazuji na navod k vozu. Kupodivu ted PP jde. Nechapu, ale zaplatpanbuh za to... 8O

_________________
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010

Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001


30.05.2010 19:01
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený

Registrován: 25.04.2008 19:25
Příspěvky: 1854
Bydliště: Praha
Odeslat Re: palubni pocitac
tak mam zase tentyz problem, nejdou prepinat funkce na PP :( netusite, jake draty jsou od prepinace PP v konektorech napravo od pojistek u ridice? tam je podle me problem, ale ted nic nepomaha. pojistky jsem zkontroloval, konektory taky...

_________________
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010

Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001


26.07.2010 19:46
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený

Registrován: 25.04.2008 19:25
Příspěvky: 1854
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Palubní počítač Mondeo MK3
Tak jsem nasel nejaka elektricka schemata a nasel snad konektor, na ktery to je zapojeny u ridice vedle pojistek.. no uz to zase chodi :mrgreen:

_________________
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010

Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001


28.07.2010 21:06
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 9805
Bydliště: Střední Čechy
Odeslat Re: Palubní počítač Mondeo MK3
Sám sis položil otázku,chvíli jsi sám přemýšlel a pak sis sám poradil...Dobře Ty!!! :perfect:

_________________
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!


29.07.2010 17:50
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený

Registrován: 25.04.2008 19:25
Příspěvky: 1854
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Palubní počítač Mondeo MK3
To je jako pochvala pred nastoupenou jednotkou??? :mrgreen:
No dobra, priste sem prijdu s necim jednodussim :Dancer:
elektrika je potvora.... :dih:

_________________
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010

Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001


29.07.2010 20:59
Profil E-mail
Test driver
Test driver

Registrován: 07.02.2010 12:46
Příspěvky: 10349
Bydliště: Olšany u Prostějova
Odeslat Re: Palubní počítač Mondeo MK3
Já ju taky nemusim....furt nějaky +,- odpor, relé....kur.a jak mám vědět co toje :mrgreen:

_________________
Now: Mazda 6 2.5i GTA 2008
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....


30.07.2010 01:02
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 25.06.2010 12:02
Příspěvky: 7
Odeslat Re: Palubní počítač Mondeo MK3
Zdravím všechny.

Nevím jestli píši správně do tohoto fóra, ale potřebuji poradit . . . Koupil jsem před cca 3 měsíci Ford Mondeo MK3, při koupi mělo auto nalítáno cca 143 000 km. Zatím jsem s ním celkem bez problémů ujel cca 7000 km, ovšem při poslední jízdě se mi stalo, že z ničeho nic se mi pozsvítily všechny signální kontrolky na palubní desce jako vánoční stromeček, vynulovaly se mi počitadla a otáčkoměr s rychloměrem začali nesmyslně lítat sem tam . . . :( Celé to trvalo cca 1 s a pak se vše uvedlo do normálu (až na reset počitadel spotřeby, km atd) . . . Nevím co to bylo, laicky předpokládám, že se mi asi sám od sebe nějakým způsobem resetoval palubní počítač, řídící jednotka nebo na co vše je to napojeno . . . :? Nestalo se někomu z Vás něco podobného a nemáte někdo s takovouto poruchou zkušebnosti ?

P.S. - Shodou okolností jsem měl cca 14 dní před touto událostí auto na diagnostice, ta ovšem byla zcela v pořádku ....

Předem moc děkuji za radu

M.P.

_________________
Ford Mondeo TDCI MK3, 10/2004, 1998 cm³, 96 kW (131 PS), 6-ti kvalt


22.09.2010 13:06
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 5938
Bydliště: Jihlava
Odeslat Re: Palubní počítač Mondeo MK3
A to se ti stalo při jízdě??

Přesně takhle se projeví například obpojení baterky a nebo třeba odpojení budíků při nějakým zákroku.
Po následovném zapojení a otočení klíčem se rozsvítí všechno co jen jde, kontrolky, displeje a ručičky vyletí na maximum a hned zase spadnou dolu, to všechno je jak říkáš po cca vteřině zase v cajku.
Nedělal jsi něco s elektrikou??
Nebo nebylo to první otočení klíče od té diagnostiky??

_________________
Přítomnost:
Mondeo MK4 Titanium S 2.2 TDCi
Focus MK2 1.6 TDCi kombi
Focus MK2 před fl. 1.6 TDCi hatch

Minulost:
Escort 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDCi, Focus I 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDDi, Focus I 1.8 TDDi


22.09.2010 19:20
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 25.06.2010 12:02
Příspěvky: 7
Odeslat Re: Palubní počítač Mondeo MK3
Stalo se to za jízdy, to mě na tom vyděsilo nejvíce. Od té diagnostiky jsem najel už cca 1000 km . . . S elektrikou jsem nic nedělal, pouze jsem před časem vyměňoval rádio a zapojoval ovládací interface pro ovladač pod volantem, a během této operace odpojil ovládací tlačitka klimatizace,ovšem to si myslím, že by nemělo mít vliv . . . . Ještě mě napadlo zkusit projít pojistky, jestli tam někde nemůže být nějaký problém . . . Kolega v práci mi říkal, že takhle palubovka zlobí, když se na dovezených autech ze zahraničí "neodborně" stahují najeté kilomety . . Nevím ale, jestli to může být pravda . . .

M.P.

_________________
Ford Mondeo TDCI MK3, 10/2004, 1998 cm³, 96 kW (131 PS), 6-ti kvalt


23.09.2010 07:18
Profil E-mail
Test driver
Test driver

Registrován: 24.10.2008 20:08
Příspěvky: 4301
Bydliště: Letovice
Odeslat Re: Palubní počítač Mondeo MK3
A nemůže to mít souvis s dobíjením?

_________________
Puma 1,7 16V


23.09.2010 18:14
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 25.06.2010 12:02
Příspěvky: 7
Odeslat Re: Palubní počítač Mondeo MK3
V jaké souvislosti ?? Baterie sice není nejnovější, ale startování je zcela bez problémů a alternátor taky nevypadá, že by byl načatej . . . :-(

_________________
Ford Mondeo TDCI MK3, 10/2004, 1998 cm³, 96 kW (131 PS), 6-ti kvalt


23.09.2010 18:46
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 5938
Bydliště: Jihlava
Odeslat Re: Palubní počítač Mondeo MK3
každopádně se to chová tak, jako kdyby se budíky na chvíli odpojily od šťávy, tak nevím, třeba někde nějakej špatnej kontakt, kterej se na chviličku přerušil a tím pádem budíky udělaly to co udělaly. Já nevím, být tebou, tak to teď nechám být a počkám jestli se to bude někdy opakovat, moho to být úplně náhodný. Třeba mně se občas stane, že mi oba displeje na zlomek vteřiny probliknou samýma nulama, ale hned se to zase vrátí na normál. Ničemu to nevadí, tak to nechávám

_________________
Přítomnost:
Mondeo MK4 Titanium S 2.2 TDCi
Focus MK2 1.6 TDCi kombi
Focus MK2 před fl. 1.6 TDCi hatch

Minulost:
Escort 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDCi, Focus I 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDDi, Focus I 1.8 TDDi


23.09.2010 19:38
Profil E-mail
Test driver
Test driver

Registrován: 07.02.2010 12:46
Příspěvky: 10349
Bydliště: Olšany u Prostějova
Odeslat Re: Palubní počítač Mondeo MK3
Jojo to se mi stane sem tam taky....

_________________
Now: Mazda 6 2.5i GTA 2008
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....


24.09.2010 07:49
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 300 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
[ Time : 0.098s | 10 Queries | GZIP : Off ]