Palubní počítač Mondeo MK3

Moderátor:phofy
Odpovědět
Uživatelský avatar
Boban
Test driver
Test driver
Příspěvky: 8641
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Havl. Brod (CZ)
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od Boban » 10.01.2011 14:23

tak jsem zvědav :idea: :lol:

Uživatelský avatar
veny
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2209
Registrován: 30.03.2009 11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od veny » 10.01.2011 18:13

m.a.x.i.m.u.s píše:
Rumcajs1 píše:Máš tam i průměrnou spotřebu?? Jak je to s nulováním? Jeden člověk tady na fóru už aktuálku měl (než mu ukradli auto) a prý se mu počítadla mazala automaticky po delším stání. Je to tak i u tebe??
Tak mi přijde podle venyho popisu, že ten s tím ukradeným autem tam tu aktuálku neměl :wink:
Veny to podle popisu klasicky přepíná páčkou a má tam opravdu i ty -- což ten údajně první majitel neměl a prostě to jen nuloval :)
no jasný, tady se nic nulovat nemůsí, prostě to ukazuje kolik paliva proteče... když vynuluješ průměrnou spotřebu tak se cca par kilometrů chová podobně jako aktualka, tak to možná mohlo zmást

Uživatelský avatar
Rumcajs1
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5882
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Jihlava

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od Rumcajs1 » 10.01.2011 18:21

Kurňa, veny, já jsem na to zvědavej :D
Přítomnost:
Mondeo MK4 Titanium S 2.2 TDCi
Focus MK2 1.6 TDCi kombi
Focus MK2 před fl. 1.6 TDCi hatch

Minulost:
Escort 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDCi, Focus I 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDDi, Focus I 1.8 TDDi

Uživatelský avatar
veny
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2209
Registrován: 30.03.2009 11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od veny » 10.01.2011 19:01

no to já taky...

vencator
Junior
Junior
Příspěvky: 496
Registrován: 04.11.2010 16:51
Bydliště: telnice

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od vencator » 06.02.2011 13:26

mám prosbu nevíte jak zprovoznit PP?když jsem auto koupil nebyl,ale když udělám test budíku tak je mám připraveny pro palubák,jsou tam veškerý ikony dokonce tam mám i tu na ten přímej prutok,ale když jsem tam dal páčku na přepínání tak to jen pípe ale údaje nepřeskakují,musel bych nahrát jinej soft?nebo to jen povolit v řídící jednotce?nemáte někdo zkušenost?
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi

Uživatelský avatar
Rumcajs1
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5882
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Jihlava

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od Rumcajs1 » 06.02.2011 13:33

To už jsme zkoušeli, ani přehráním softu přes diagnostiku do toho palubák nenahraješ. Údajně to má jít nahrát přes epromku, ale to už je trochu jiná liga. Nejjednodušší je koupit si budíky co palubák mají. Dáš za ně na vrakáči 1000 - 2000 Kč, podle toho jak budeš mít štěstí
Přítomnost:
Mondeo MK4 Titanium S 2.2 TDCi
Focus MK2 1.6 TDCi kombi
Focus MK2 před fl. 1.6 TDCi hatch

Minulost:
Escort 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDCi, Focus I 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDDi, Focus I 1.8 TDDi

vencator
Junior
Junior
Příspěvky: 496
Registrován: 04.11.2010 16:51
Bydliště: telnice

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od vencator » 06.02.2011 13:58

ale já budíky s palubákem mám,když dám test tak tam mám všechny ikony k palubáku a když zapnu tempomat tak mě tam taky naskočí ikona,jen když tam dám páčku tak to jen pípe ale hodnoty nepřeskakují.
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi

Uživatelský avatar
Rumcajs1
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5882
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Jihlava

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od Rumcajs1 » 06.02.2011 15:30

Budíky s palubákem nemáš! To že při testu se ti ty jednotlivý ikonky rozsvítí neznamená, že tam palubák je. Displeje jsou ve všech budících stejný bez ohledu na to jestli mají nebo nemají palubák. Sežeň si budíky a palubákem s tou páčkou ti to bude fungovat jak má. :wink:
Přítomnost:
Mondeo MK4 Titanium S 2.2 TDCi
Focus MK2 1.6 TDCi kombi
Focus MK2 před fl. 1.6 TDCi hatch

Minulost:
Escort 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDCi, Focus I 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDDi, Focus I 1.8 TDDi

Brehowicz
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4257
Registrován: 16.12.2009 14:04

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od Brehowicz » 06.02.2011 16:52

Je to jak píše Rumcajs.Na displeji sice máš všechny potřebné ikony ,ale není to oživené v procesoru a zatím se v ČR asi neobjevil nikdo kdo by to dokázal na stolici do procesoru nahrát (firmware s funkcemi PP).Takže zatím jediný schudny krok je mít ty budíky z auta kde PP byl funkční.A pokud je seženeš což jde ,tak pokud budeš chtít přehrát najeté km tak do Fordu ani nechoď-neudělají ti to,ale musíš sehnat někoho kdo to umí a je možné ,že až to bude aktuálni tak se ti (někdo) na požádaní ozve.
Mimochodem Zdendo jak ste s Venou na tom autualu :wink:

Uživatelský avatar
Rumcajs1
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5882
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Jihlava

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od Rumcajs1 » 06.02.2011 17:01

Aktuálka jsem přehrát, ale jen do faceliftových budíků. Se starými to nedělalo nic novýho, ale když jsme to nahráli do FL, tak to normálně šlapalo.
Nicméně, mělo by to jít ještě jednodušeji, popisoval to tady někde na fóru jeden borec, myslím že ve vlákně o tempomatu, ovšem, je k tomu zase potřeba diagnostika, jen si tam potom prostě nakonfiguruješ co chceš. Ale ten palubák tímhle způsobem myslím stejně nepůjde, to by šlo už tím přehráváním firmware a víme jak jsme dopadli ... nijak :cry:
Přítomnost:
Mondeo MK4 Titanium S 2.2 TDCi
Focus MK2 1.6 TDCi kombi
Focus MK2 před fl. 1.6 TDCi hatch

Minulost:
Escort 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDCi, Focus I 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDDi, Focus I 1.8 TDDi

Brehowicz
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4257
Registrován: 16.12.2009 14:04

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od Brehowicz » 06.02.2011 18:21

K čertu :wink: aktuálku chci,ale do Fordu na kabel nejdu ty řeči a pohledy to snad za to ani nestojí.Ale v červnu budu kolem tebe projíždět tak se asi stavím ,teda pokud to nebude ještě rychleji :wink:

Uživatelský avatar
Rumcajs1
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5882
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Jihlava

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od Rumcajs1 » 06.02.2011 18:36

Ve fordu by ti hlavně řekli, že to nejde vůbec :totlsmile:
Tak se pak předem ozvi :wink:
Přítomnost:
Mondeo MK4 Titanium S 2.2 TDCi
Focus MK2 1.6 TDCi kombi
Focus MK2 před fl. 1.6 TDCi hatch

Minulost:
Escort 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDCi, Focus I 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDDi, Focus I 1.8 TDDi

Uživatelský avatar
Kóťa
Test driver
Test driver
Příspěvky: 9766
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Střední Čechy
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od Kóťa » 06.02.2011 20:01

Takže,když se u Tebe Zdendo zastavím,tak budu mít budíky s aktuálkou a ikonkou tempomatu? 8O
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Uživatelský avatar
Rumcajs1
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5882
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Jihlava

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od Rumcajs1 » 06.02.2011 21:11

No jistěééé :palec_nahoru:
A ty ještě nemáš kontrolu tempíku jo? :mrgreen:
Přítomnost:
Mondeo MK4 Titanium S 2.2 TDCi
Focus MK2 1.6 TDCi kombi
Focus MK2 před fl. 1.6 TDCi hatch

Minulost:
Escort 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDCi, Focus I 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDDi, Focus I 1.8 TDDi

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní počítač Mondeo MK3

Příspěvek od ACEMajky » 06.02.2011 22:04

Rumcajs1 - co vse umite do palubaku dohrat, ze bych se taky stavil - udelal si vylet :)
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Odpovědět

Zpět na „Interier - Mondeo“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti