Právě je 13.12.2019 06:38



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 233 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Další
 Dodatocna montaz tempomatu 
Autor Zpráva
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 81
Bydliště: Vráble
Odeslat Re: Dodatocna montaz tempomatu
Ahoj !
Chcem sa popýtať odborníkov ktorý už tempomat domontovali. Kde končia kábliky od tlačítok z volantu ,keď nie sú na konektore riadiacej jednotky???? Pátral po nich niekto???
Viď foto:
Za odpoveď ďakujem.....


Přílohy:
Poznámka: dnes som si doniesol z vrakáča konektor s pinmi. A schválne......malo tempomat alebo aspoň prípravuu!!!
IMAG0225.jpg
IMAG0225.jpg [ 1.19 MB | Zobrazeno 168 krát ]
Poznámka: osádzanie tlačítok
IMAG0210.jpg
IMAG0210.jpg [ 1.16 MB | Zobrazeno 218 krát ]
Poznámka: na pedáloch káble naviac nie sú a spínače chýbajú.....
IMAG0205.jpg
IMAG0205.jpg [ 870.99 KB | Zobrazeno 168 krát ]
Poznámka: prázdne pozície na konektore riadiacej jednotky
IMAG0217-popis.JPG
IMAG0217-popis.JPG [ 516.1 KB | Zobrazeno 170 krát ]
Poznámka: konektor pod volantom ,kábliky sú a ide tam aj 12V na pin 7.
IMAG0213.jpg
IMAG0213.jpg [ 881.08 KB | Zobrazeno 179 krát ]

_________________
Ford Mondeo combiTitanium,2.0TDCi,103kW,2012,A6Navy,blue
Ford Focus HB,Ghia Ex,1.6b,74kW,r.v.2002,mp3,webasto,xen,dig.klim,Panther black
ex:Mondeo combiGhia,2.0TDCi,96kW,06,M6,NavDenso,DvBT,usb,cuv.kam,silver met.
ex:Focus combi,1.8TDDi,66kW,99,red peper


Naposledy upravil mrvo dne 30.09.2011 19:28, celkově upraveno 4
28.09.2011 21:46
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 19.08.2010 18:48
Příspěvky: 45
Bydliště: Medzilaborce, SK
Odeslat Re: Dodatocna montaz tempomatu
jednoduchsie ako po nich patrať je natiahnut ich na novo. Ja som tie osadene piny pod volantom odstrihol a napojil na ne nove kable.

_________________
MONDEO 2.0TDCI GHIA X 2008


29.09.2011 09:49
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 06.08.2011 11:01
Příspěvky: 48
Odeslat Re: Dodatocna montaz tempomatu
Ahoj nevim jak je to presne u tempomatu ale asi to bude stejny jako u vseho ostatniho draty budou natazeny jenom do pojistkovky nebo k nejblizsimu spojeni kabelu.

_________________
Ford Mondeo 2.0 TDDi 2001 Tournier + PP + tempomat


29.09.2011 09:56
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 81
Bydliště: Vráble
Odeslat Re: Dodatocna montaz tempomatu
Ahoj!!!
Takže už aj ja tempomatujem.....
Zapojil som to podla návodu tu na fóre, veľmi mi to pomohlo a prispievatelom týmto ďakujem ! Aktivoval som to v Icare BA -ochota a trpezlivosť.
Mal som potom problem ho zapnuť a ovládať . Musel som si prečítať návod......
Min.rýchlosť je asi 42km/h. potom stačiť ON a následne + alebo -.
Po prerušení tempomatu, pri predbiehaní ,alebo brzdení ,stačiť RES - navrat na zapamätanu hodnotu.
+ ----zrychlovať
- ----spomalovať.
OFF vymaže zapamätanú hodnotu...

A ešte poznamka: Na zapnutie tempomatu min. rýchlosť asi 42 ....a zaradená rýchlosť........-nemusí!!!!
Prišiel som na to pri rozmýšlaní o tom ako stroj vie že je zaradená rýchlosť....
On porovnáva udaj z rýchlomeru , otáčok motora a snímačov ABS z kolies.
Pri rýchlosti vyššej ako 42 napr. 60km vyradiť do neutrálu. Ak chcete zapnuť teraz tempomat, nepôjde to. Stačí ale zvýšiť otáčky asi na 2000 a tempomat zapnúť.
Zapne,a bude sa snažiť zrýchlovať , pridá, a otačky vyskočia cez 2500.Keďže auto nezrýchli tempomat sa vypne.
Ak to budete chcieť vyskúšať, potom opatrne!!!! Zdar...


Přílohy:
Poznámka: Pri štarte sa mi objaví táto ikonka....hurááá...
IMAG0258.jpg
IMAG0258.jpg [ 830.54 KB | Zobrazeno 158 krát ]
Poznámka: zapojené konektory na pedáloch...
IMAG0254.jpg
IMAG0254.jpg [ 818.72 KB | Zobrazeno 186 krát ]
Poznámka: Pozor na odvrtané plastove odliatky- musia preč, aby sa tam dostal pin...
IMAG0246.jpg
IMAG0246.jpg [ 595.33 KB | Zobrazeno 196 krát ]
Poznámka: Káblik pripravený na prevlečenie do kabíny.
IMAG0247.jpg
IMAG0247.jpg [ 801.96 KB | Zobrazeno 207 krát ]

_________________
Ford Mondeo combiTitanium,2.0TDCi,103kW,2012,A6Navy,blue
Ford Focus HB,Ghia Ex,1.6b,74kW,r.v.2002,mp3,webasto,xen,dig.klim,Panther black
ex:Mondeo combiGhia,2.0TDCi,96kW,06,M6,NavDenso,DvBT,usb,cuv.kam,silver met.
ex:Focus combi,1.8TDDi,66kW,99,red peper
22.10.2011 20:50
Profil
.
.
Uživatelský avatar

Registrován: 15.05.2010 00:54
Příspěvky: 136
Bydliště: Hořovice
Odeslat Re: Dodatocna montaz tempomatu
Zdravím,
mám dotaz- dal by mi někdo tip na někoho schopného zapojit na mém Mondeu(TDCi 85kW, 2005) tempomat? Zkoušel jsem Rumcajse i Lariho, ale bohužel bez výsledku. Všechny potřebné věci mám, samozřejmě počítám, že to nebude zadarmo :wink: mail: antonin.spal@volny.cz Díky!

_________________
Fiesta ST 1.6 EcoBoost
Focus mk3 1.5 EcoBoost 6AT
ex:Mondeo mk3 2.0 TDCi


01.01.2012 22:26
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 11.04.2011 08:37
Příspěvky: 3780
Bydliště: Já su z Práglu
Odeslat Re: Dodatocna montaz tempomatu
Chtěl jsem se zeptat na tento tempomat - je to na benzín? Kdosi tu psal, že se na benzín tempomat nedělá, tady mi ale připadá, že vidím servomotor škrtící klapky a slovo PETROL v názvu...
http://viewitem.eim.ebay.cz/FORD-MONDEO ... 53549/item

_________________
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS


01.03.2012 12:55
Profil
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2009 21:39
Příspěvky: 2219
Bydliště: Hluboká nad Vltavou
Odeslat Re: Dodatocna montaz tempomatu
Yeshterr napsal:
Chtěl jsem se zeptat na tento tempomat - je to na benzín? Kdosi tu psal, že se na benzín tempomat nedělá, tady mi ale připadá, že vidím servomotor škrtící klapky a slovo PETROL v názvu...
http://viewitem.eim.ebay.cz/FORD-MONDEO ... 53549/item

JJ benzín :cooler:

_________________
C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan


01.03.2012 13:16
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 11.04.2011 08:37
Příspěvky: 3780
Bydliště: Já su z Práglu
Odeslat Re: Dodatocna montaz tempomatu
Hm, tak už jen mít přebytečných 5500,- :|

_________________
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS


01.03.2012 13:43
Profil

Registrován: 26.07.2012 14:43
Příspěvky: 1
Odeslat Re: Dodatocna montaz tempomatu
Má někdo zkušenost, jak je to s montáží tempomatu do MK4? Slyšel jsem, že stačí jen namontovat volant s tlačítky pro tempomat a aktivovat ho. V Německu prý tyhle instalace dělají bežně kolem 300€. http://www.h-h-ford.de/go.to/modix/2,58 ... rvice.html

_________________
Ford Mondeo MKIV Titanium, 2008, 2.0 TDCi 103 kW


31.07.2012 12:54
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 5938
Bydliště: Jihlava
Odeslat Re: Dodatocna montaz tempomatu
LeFort napsal:
Zdravím,
mám dotaz- dal by mi někdo tip na někoho schopného zapojit na mém Mondeu(TDCi 85kW, 2005) tempomat? Zkoušel jsem Rumcajse i Lariho, ale bohužel bez výsledku. Všechny potřebné věci mám, samozřejmě počítám, že to nebude zadarmo :wink: mail: antonin.spal@volny.cz Díky!


Ty jo, to jsem si přečetl až teď 8O
Ještě že už to máme dáávno hotový :mrgreen:

_________________
Přítomnost:
Mondeo MK4 Titanium S 2.2 TDCi
Focus MK2 1.6 TDCi kombi
Focus MK2 před fl. 1.6 TDCi hatch

Minulost:
Escort 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDCi, Focus I 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDDi, Focus I 1.8 TDDi


31.07.2012 13:34
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 19.03.2013 19:22
Příspěvky: 38
Bydliště: Waterford-Irsko
Odeslat Re: Dodatocna montaz tempomatu
Nechcem zakladat novu temu tak pokracujem tu. Mam mondeo 9/2004 2.0 tdci 96kw, 6 kvalt, s tempomatom. No odkedy som auto kupil tempomat nefunguje(je tam origo od vyroby). Jeden mechanik(nie origo ford) mi to napichol na diagnostiku no nic nenasiel(prehladal vsetky mozne moduly a RJ v aute co nasiel).. preskusal spinace na pedaloch a vsetky boli ok..ale pre istotu som aj tak kupil vsetky nove priamo z fordu. Prekontrolovali sme vsetky poistky a vsetky su ok. Premeral som ci ide stava z tlacidiel na volante cez 'slimak'..vsetko ok az po konektor pod volantom.. potom sa tie 3 kable z tlacidiel stracaju v hrubom zvazku a tam som uz strateny. Nemate niekto schemu zapojenia? ..kam idu kable z pedalov a od volantu dalej v utrobach palubnej dosky? Potreboval by som poradit v ktorych konektoroch ake kable hladat aby som ich skontroloval. Prehladaval som toto forum asi 2 hodiny no odpoved alebo navod na moj problem som nenasiel. Skoda ze je navod na montaz tempomatu v inej teme uz zruseny :(

_________________
Mondeo 9/2004, 2.0TDCI, chip na 155bhp, 6 kvalt, tempomat, straight pipe a ine srandicky ;-)


24.03.2013 11:35
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 19.03.2013 19:22
Příspěvky: 38
Bydliště: Waterford-Irsko
Odeslat Re: Dodatocna montaz tempomatu
nikto?? :(

_________________
Mondeo 9/2004, 2.0TDCI, chip na 155bhp, 6 kvalt, tempomat, straight pipe a ine srandicky ;-)


25.03.2013 13:24
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 24.02.2013 15:07
Příspěvky: 52
Bydliště: Opočno, přes týden Praha
Odeslat Re: Dodatocna montaz tempomatu
napiš soukromou zpravu "Rumcajs1" ten se tím zabejvá...

waterford26 napsal:
nikto?? :(

_________________
Ford Mondeo r.v.2003, Ghia, 2.0 TDCi 96kW Galerie


25.03.2013 13:29
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 19.03.2013 19:22
Příspěvky: 38
Bydliště: Waterford-Irsko
Odeslat Re: Dodatocna montaz tempomatu
praveze som ho nechcel moc otravovat cez SS ale asi budem musiet :twisted:

_________________
Mondeo 9/2004, 2.0TDCI, chip na 155bhp, 6 kvalt, tempomat, straight pipe a ine srandicky ;-)


25.03.2013 21:27
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 5938
Bydliště: Jihlava
Odeslat Re: Dodatocna montaz tempomatu
Tak jsem Ti napsal já, když jsi se sám ostýchal :-)

_________________
Přítomnost:
Mondeo MK4 Titanium S 2.2 TDCi
Focus MK2 1.6 TDCi kombi
Focus MK2 před fl. 1.6 TDCi hatch

Minulost:
Escort 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDCi, Focus I 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDDi, Focus I 1.8 TDDi


25.03.2013 21:48
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 233 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
[ Time : 0.116s | 11 Queries | GZIP : Off ]