Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Moderátor:phofy
Uživatelský avatar
xscream
Nováček
Nováček
Příspěvky: 20
Registrován: 28.09.2011 14:05

Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4

Příspěvek od xscream » 23.08.2013 17:32

Zdravím, tak jsem další se stejným problémem a ještě mi přestal fungovat parkovací asistent :bebng:

Uživatelský avatar
_eXplorer_
Nováček
Nováček
Příspěvky: 70
Registrován: 27.01.2010 23:02
Bydliště: Kladno

Příspěvek od _eXplorer_ » 10.09.2013 22:52

Mě pomohlo když mi v servisu napnuli kontakty pod airbagem a byl navždy pokoj.
Ford FocusII Titanium 2.0 107kw FlexiFuel

můj Ford život:
Probe I, Galaxy I, Galaxy II, Focus II, Mondeo IV, Focus II FL HTB, Focus II FL combi, Focus III

Uživatelský avatar
enjoy
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4287
Registrován: 05.02.2013 19:38
Bydliště: Praha

Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4

Příspěvek od enjoy » 10.09.2013 23:05

Hlásím se do klubu :mrgreen:
Zatím se mi párkrát stalo, že se mi za jízdy sám vypnul tempomat a na tlačítko - zareagoval tempomat úplným vypnutím.
Co si mám představit pod pojmem "napnutí kontaktů?"
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

Uživatelský avatar
_eXplorer_
Nováček
Nováček
Příspěvky: 70
Registrován: 27.01.2010 23:02
Bydliště: Kladno

Příspěvek od _eXplorer_ » 11.09.2013 08:58

Dělal to servis, ale pod airbagem jsou celkem 3 konektory mezi tlačítky a vstupem do volantu. Stačilo je rozpojit a kontakty uvnitř napruzit aby lépe vodily, prý tam vzniká odpor a jednotka to vyhodnocuje jako závadu.
Ford FocusII Titanium 2.0 107kw FlexiFuel

můj Ford život:
Probe I, Galaxy I, Galaxy II, Focus II, Mondeo IV, Focus II FL HTB, Focus II FL combi, Focus III

Uživatelský avatar
Hany220
Junior
Junior
Příspěvky: 208
Registrován: 30.12.2012 14:25
Bydliště: Ústí nad Labem

Tempomat nejde

Příspěvek od Hany220 » 07.11.2013 03:02

:arrow: Sloučeno. Dr.Romca

Čau chlapy.. měl bych prosbu. Jedu takhle po dálnici a z ničeho nic mi prestane jet tempomat. Doma jsem rozebral volant a kontakty jsou v pohodě.. normálně to pustím a na palubnim počítači se objevy symbol tempomatu..ale rychlost to nedrží..
Nevíte kde může bejt zakopanej pes??:/

Uživatelský avatar
Dr.Romca
.
.
Příspěvky: 7113
Registrován: 27.06.2011 15:06
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od Dr.Romca » 07.11.2013 09:55

Ještě poznámka:
principielně to bude stejné - jsou tam špatné kontakty na tlačítkách volantu - to jsi vyloučil, špatné kontakty na konektorech (je to odporová síť a přechodový odpor jí změní hodnoty a jednotka nevyhodnotí) a nebo to je špatné tlačítko na některém pedálu...
schema_tempomat_mk3.jpg
Ještě soudě ze schématu - zapínání je na jiném kontaktu než všechna ostatní tlačítka, možná je tedy problém tam...

ppga
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 09.09.2014 19:02

Nefunkční adaptivní tempomat ACC Mondeo MK4

Příspěvek od ppga » 28.09.2014 16:36

Ahoj, rád bych se zeptal zda se dá tempomat deaktivovat jinak než diagnostikou.

Koupil jsem Mondeo MK4 2008 TitaniumX s ACC, který byl nefunkční (tzn. na dispeji žádné chyby a po stisku vypínače tempomatu se nestane nic).

ELMconfig ukazuje, že ACC je aktivní(dle screenů z návodu http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 75&t=39187), všechny pojistky OK.

Chyby
BCM
C2003 Steering wheel switch left module
- levy modul ovladani na volantu
U2107 Collision Mitigation By Braking
B10AC Cruise control Switch
- vypinac tempomatu, tahle nesla smazat
PCM
P0564 Cruise Control Multi-function Input A Circuit
- obvod A vícefunkčního vstupu tempomatu, nesla smazat
ABS
P1635 Tire / Axle Ratio out of acceptable range.
- pneumatiky/převod rozvodovky mimo přijatelný rozsah
CCM
U0418 Invalid data recieved from brake system control module
- neplatna data prijata z ridiciho modulu brzdoveho systemu, nejde smazat

Než se pustím do čištění kontaktů tlačítek na volantu, rád bych věděl zda P0564 a B10AC není náhodou něco jako kdesi vytažený konektor, aby na displeji nesvítila porucha ACC. U U0418 předpokládám nějaký uhnilý drát...? Rozjezd do kopce funguje a samotné ABS/ESP taky.

Díky


Sloučeno. l.j.

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16938
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od ZaQik » 29.09.2014 15:13

deaktivace jen diagnostikou

vypada to, ze nemas spravny ovladac tempomatu, nebo je odpojen (GEM - SASM - krouzek - tlacitka)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

ppga
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 09.09.2014 19:02

Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od ppga » 29.09.2014 18:43

Díky, myslel jsem si to. Neměl by někdo schéma tempomatu pro MK4?

Uživatelský avatar
Fordeo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 150
Registrován: 18.10.2014 09:09
Bydliště: České Budějovice

Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od Fordeo » 31.01.2015 18:07

Neuveritelny, vzdy, kdyz si reknu, ze Mondeo slape, stane se zavada :D

Tempomat nefunguje, z niceho nic, moc ho nepouzivam, ze by byly vymackane tlacitka? To je divny..Pojistka je v poradku..

Co radite? rozebrat volant a dat si tam riditka? :D jo kde nic neni, nic se nesere, na tom neco bude :D
je: Ford Mondeo 2.2 tdci 114kw 2005 Ghia X Zetec S kombi
bylo: Ford Escort 1.6 rv.99, Ford Escort 1.8 TD rv. 00 v plné palbě

Uživatelský avatar
Fordeo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 150
Registrován: 18.10.2014 09:09
Bydliště: České Budějovice

Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od Fordeo » 22.02.2015 11:29

Tak jinak..tempomat je funkcni, ale nejde zapnout tlacitkem ON ale zapnu ho tlacitmem + nebo res, ale hned se zapne pri rychlosti, kterou prave jedu.
Z toho vyvozuju, ze by to mohlo byt kontaktem v tlacitku...

Blba otazka, muzu rozbrat volant od tech plastu nebo jak bych mohl to tlacitko vyndat nevite??
je: Ford Mondeo 2.2 tdci 114kw 2005 Ghia X Zetec S kombi
bylo: Ford Escort 1.6 rv.99, Ford Escort 1.8 TD rv. 00 v plné palbě

Uživatelský avatar
Lari
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1493
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Jihlava

Re: Nefunkční adaptivní tempomat ACC Mondeo MK4

Příspěvek od Lari » 22.02.2015 13:02

ppga píše:Ahoj, rád bych se zeptal zda se dá tempomat deaktivovat jinak než diagnostikou.

Koupil jsem Mondeo MK4 2008 TitaniumX s ACC, který byl nefunkční (tzn. na dispeji žádné chyby a po stisku vypínače tempomatu se nestane nic).

ELMconfig ukazuje, že ACC je aktivní(dle screenů z návodu http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 75&t=39187), všechny pojistky OK.

Chyby
BCM
C2003 Steering wheel switch left module
- levy modul ovladani na volantu
U2107 Collision Mitigation By Braking
B10AC Cruise control Switch
- vypinac tempomatu, tahle nesla smazat
PCM
P0564 Cruise Control Multi-function Input A Circuit
- obvod A vícefunkčního vstupu tempomatu, nesla smazat
ABS
P1635 Tire / Axle Ratio out of acceptable range.
- pneumatiky/převod rozvodovky mimo přijatelný rozsah
CCM
U0418 Invalid data recieved from brake system control module
- neplatna data prijata z ridiciho modulu brzdoveho systemu, nejde smazat

Než se pustím do čištění kontaktů tlačítek na volantu, rád bych věděl zda P0564 a B10AC není náhodou něco jako kdesi vytažený konektor, aby na displeji nesvítila porucha ACC. U U0418 předpokládám nějaký uhnilý drát...? Rozjezd do kopce funguje a samotné ABS/ESP taky.

Díky


Sloučeno. l.j.
Podívat se na to origo diagnostikou,ale vypadá to buď na tlačítka nebo kroužek pod volantem..Zkontroluj taky napájení a dráty u kamery vepředu..Lámou se tam dráty..Tlačítka a jednotku mám doma navíc,kdyby si chtěl zkoumat..:-)
Byl-Ford Focus 1,8 TDDi r.v. 2000,16" ALU, xenony,,4el.okna,,BC, webasto, EIBACH,ST170 LOOK, DIGI klima, motor 1,8TDCi 85kW,tempomat,ABS,ASR
Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
Fordeo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 150
Registrován: 18.10.2014 09:09
Bydliště: České Budějovice

Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od Fordeo » 23.02.2015 23:45

Jeste se zeptam, kdyz aktivujete tempomat tlacitkem ON, zobrazi se vam ikona na displeji nebo to funguje jako ted me, ze date ON a ikona se ukaze az po nastaveni rychlosti? Neco mi rika, ze se ikona zobrazovala uz po aktivaci tlacitkem ON. Tempomat funguje, ale po stisknuti ON se ikona neukaze, ukaze se az kdyz zmacknu + nebo - , kdyz nastavuju rychlost.

Muzete mi nekdo napsat jak to je? Diky
je: Ford Mondeo 2.2 tdci 114kw 2005 Ghia X Zetec S kombi
bylo: Ford Escort 1.6 rv.99, Ford Escort 1.8 TD rv. 00 v plné palbě

krenda
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2508
Registrován: 25.12.2011 17:56
Bydliště: Novojičínsko

Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od krenda » 24.02.2015 00:07

Ikona se ukáže až po nastavení rychlosti. Signalizuje, že rychlost auta je ovládána tempomatem :wink: Když tempomat vypneš (tlačítkem OFF, sešlápnutím spojky nebo brzdy, tlačítkem RES) tak ikona zase zmizne.
ON uvedení tempomatu do pohotovosti- ikona nesvítí
SET+ stiskem nastavíš aktuální rychlost, přidržením zrychlíš na požadovanou rychlost- ikona svítí
- přidržením zpomalíš na požadovanou rychlost- ikona svítí
RES stiskem přerušíš funkci tempomatu- ikona zhasne. Dalším stiskem obnovíš funkci tempomatu na poslední nastavenou rychlost- ikona se rožne
OFF vypnutí tempomatu- ikona zhasne a ostatní tlačítka jsou nefunkční do opětovného stisku ON
Brzda, spojka funguje jako přerušení tempomatu- ikona zhasne. Tempomat zůstane v pohotovosti.
je: Ford Mondeo, 09/2013, kombi, 2.0 SCTi 202,3kW, Titanium S
bylo: Ford Mondeo, 10/2005, liftback, 2.5 V6, Trend SE, LPG Elpigaz
bylo: Ford Escort, 08/1995, kombi, 1.6 16V, GHIA, LPG Elpigaz
bylo: Fiat Mirafiori, 07/1977, sedan, 1.6 OHV, 55kW

Uživatelský avatar
Fordeo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 150
Registrován: 18.10.2014 09:09
Bydliště: České Budějovice

Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od Fordeo » 24.02.2015 00:36

Jo diky, tak nevim co mi hrabe, ze mi tempomat nefunguje, kdyz funguje :D nevim, proc mam v hlave, ze pri ON se ukaze ikonka...


Diky za odpoved ;)
je: Ford Mondeo 2.2 tdci 114kw 2005 Ghia X Zetec S kombi
bylo: Ford Escort 1.6 rv.99, Ford Escort 1.8 TD rv. 00 v plné palbě

Odpovědět

Zpět na „Interier - Mondeo“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti