Právě je 26.08.2019 11:56



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4) 
Autor Zpráva
Nováček
Nováček

Registrován: 17.08.2017 13:29
Příspěvky: 3
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Zdravim vsechny,
mam podobny problem s nefunkcnosti tempomatu.... A jak jsem se tu docetl tak problem bude v tom ze mam jina tlacitka na jiny model vozu. Jak z nalepek na tlacitkach tepomatu zjistim pro ktery rok jsou urcena?

Mam 2.0tdci rok 2009 pred FL jeste. vse je namontovane a aktivovane diagnostikou. Jedine co mam jsou chybove hlasky ohledne prerusovani proudu do praveho ovladace a spatnych udaju z jednotky tempomatu.

dik za odpoved


17.09.2017 04:02
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 17:33
Příspěvky: 15892
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
tem spatnym (poFL) zacina vyrobni oznaceni AM2T

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


17.09.2017 07:43
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 17.08.2017 13:29
Příspěvky: 3
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
ZaQik napsal:
tem spatnym (poFL) zacina vyrobni oznaceni AM2T



Super, moc dekuji. hned se na to podivam a hodim pak finalni shrnuti jestli se mi povedlo vse aktivovat.


18.09.2017 03:11
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 17.08.2017 13:29
Příspěvky: 3
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Ahoj, tak problem je vyreseny. Jeste jendou dekuji. Stacilo jen sehnat jina tlacitka na model po FL a namontovat. Nyni uz to jezdi samo :D.


23.09.2017 09:38
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 20.01.2010 01:38
Příspěvky: 166
Bydliště: Česká Třebová
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Už se mi taky začal vypínat tempomat. Zajímavé je, že jen na delších trasách. První hodinu jízdy je plně funkční. Zhruba po hodině nejde tlačítko - , pak přestane tlačítko +, a nakonec nejde ani zapnout samotný tempomat. Po dalších asi dvou hodinách jízdy se vzpamatuje a začíná znovu fungovat s občasnými výpadky. Tlačítka jsem rozmontoval a zkontroloval, konektory pod airbagem jsem prostříkl Kontoxem a blbne stejně. Na slovenském fóru radí vypojit výhřev ostřikovacích trysek. Že se prý mohou zkratovat a tak nějak ovlivnit tempomat. Faktem je, že se mi přestala ve stejné době přehrávat hudba z USB flash disku. Může to být náhoda, ale taky nemusí. Po hodinovém odstavení auta, vysunutí a zapojení USB už zase funguje. Máte s tím nějakou zkušenost? :nixw:

_________________
Mazda 6 sedan 2.5i 192hp, Revolution Top budoucí bývalé
Mondeo Liftback Titanium 2008 1.8TDCI 92kW. Chip Camp Performance 100KW/365NmSoučasnost
Focus II 1.6 Ti-VCT combi Titanium 2005.Chip 104KW/175Nm
ObrázekMinulost


23.06.2018 09:04
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 109
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Hoj všem, i na mě došla řada s problémovým tempomatem..

Resp. cca před rokem začal padat při stisknutí -, na diagnostice vadné tlačítka regulace temp, takže výměna, cca 3 měsíce vše OK.. Po té opět problém, temp. nešel ani zapnout, bez reakce.. po smazání chyb pár dní šel a pak zase nic..Dokonce tlačítko hlasitost down zvuk zesilovalo.. (a občas to dělá i dnes) Pak na radu ohledně vyčištění kontaktů za airbagem vše cca týden fungovalo, jenže ono bylo chladno a jakmile se oteplí (nad 20st. + slunce na palubovku) zase temp. nefunguje.. Má někdo radu? Už z toho šílím!!! :wallbash:

Díky..

Mondeo 2008, 2.0 tdci..

_________________
Mondeo Combi Black/Chrom 2,0TDCI, Titanium 2008
Focus r.00, 1.6, 16v, 110PS, chip (od Němčourů..), 3dv., modrá metla.


Naposledy upravil Thomas_333 dne 27.06.2018 22:29, celkově upraveno 1

27.06.2018 19:32
Profil
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 05.02.2013 19:38
Příspěvky: 4192
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Mam to stejne uz cca 3 roky. Zatim jsem koupil druhovyrobu prava tlacitka. Nepomohlo. Leva tlacitka se kupodivu jako druhovyroba nedelaji a zatim jsem se neodhodlal dat 3500,- za origo.
Trosku se obavam, ze to nebude tlacitkama. Jeden autoelektrikar mi rikal, ze muze byt vadny cidlo na plynovem pedalu nebo ABS, proste takove, ktere tempomat z bezpecnostnich duvodu odpoji.
Ovsem, jako u tebe, v zime tempomat funguje. A cetl jsem uz drive neco o nejakych odporech kdesi, ktere se prehrivaji. Ale uz nevim kde.
Taky by mi pomohlo, kdyby nekdo najisto vedel co s tim. Ani na zahranicnich forech jsem nenasel jednoznacnou odpoved.

_________________
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi


27.06.2018 20:37
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 05.02.2013 19:38
Příspěvky: 4192
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Tak jsem pohlednal znovu, co je okolo toho nového a našel jsem.
Nemám ale radost, protože tohle dělat fakt sám nebudu.
http://www.talkford.com/community/topic ... elp/page-4 uprostřed stránky je pdf s návodem.

_________________
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi


27.06.2018 22:19
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 109
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
enjoy napsal:
Tak jsem pohlednal znovu, co je okolo toho nového a našel jsem.
Nemám ale radost, protože tohle dělat fakt sám nebudu.
http://www.talkford.com/community/topic ... elp/page-4 uprostřed stránky je pdf s návodem.


To nevypadá až tak neproveditelně.. Za pár dní jedu štreku na pár tisíc km, takže je dost možné, že až tempomat začne stávkovat, donutí mě to tuhle opravu realizovat.. :dih:

_________________
Mondeo Combi Black/Chrom 2,0TDCI, Titanium 2008
Focus r.00, 1.6, 16v, 110PS, chip (od Němčourů..), 3dv., modrá metla.


27.06.2018 22:37
Profil
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 17.09.2009 11:03
Příspěvky: 389
Bydliště: Středočeský kraj
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Občas, tak jednou, dvakrát za rok mi to taky nejde spustit. Co vždy pomohlo? Bacit do volantu :wallbash: . A ejhle hned funguje. Nějaký špatný kontakt zřejmě. 8O

_________________
Mondeo Titanium X Sport, 2008, 2,2 TDCi, 175 PS , Black Panther
History:
- Mondeo, r.02, 2,0 TDCi, 130 PS, Diamond white, ZETEC-S packet
- Escort, r.98, 1,6 Zetec 16V, 90 PS, Diamond white
- Escort XR3i, r.92, 1,8 Zetec 16V, 130 PS, Pearl Black


28.06.2018 07:51
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 20.01.2010 01:38
Příspěvky: 166
Bydliště: Česká Třebová
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Taky mě to začalo zlobit. Zejména při vysokých teplotách kdy bylo Mondeo odstavené na přímém slunci půl dne. Tlačítka jsem vyčistil, konektory prostříkl Kontoxem a stále to zlobilo. Co prý snad pomůže, je odpojení výhřevu ostřikovacích trysek. V létě výhřev nepotřebuju tak jsem to vyzkoušel a od té doby je klid.

_________________
Mazda 6 sedan 2.5i 192hp, Revolution Top budoucí bývalé
Mondeo Liftback Titanium 2008 1.8TDCI 92kW. Chip Camp Performance 100KW/365NmSoučasnost
Focus II 1.6 Ti-VCT combi Titanium 2005.Chip 104KW/175Nm
ObrázekMinulost


19.07.2018 14:46
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 05.02.2013 19:38
Příspěvky: 4192
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Odpojuje se přesně kde? :D
Edit: nic, už vim :mrgreen:

_________________
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi


19.07.2018 16:41
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 20.01.2010 01:38
Příspěvky: 166
Bydliště: Česká Třebová
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Já odpojoval přímo u trysek,ale až po nasazení tlumící deky pod haubnou mi došlo, že by stačilo vytáhnout pojistku pro výhřev trysek.

_________________
Mazda 6 sedan 2.5i 192hp, Revolution Top budoucí bývalé
Mondeo Liftback Titanium 2008 1.8TDCI 92kW. Chip Camp Performance 100KW/365NmSoučasnost
Focus II 1.6 Ti-VCT combi Titanium 2005.Chip 104KW/175Nm
ObrázekMinulost


21.07.2018 18:44
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 05.02.2013 19:38
Příspěvky: 4192
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Me se prave nechce sundavat tlumeni kapoty, protoze to dopadne ulamanim plastovych prichytek, z nichz vetsina zustane v kapote.
Jestli ma vyhrev vlastni pokistku, tak je to fajn:-)

_________________
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi


22.07.2018 14:14
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 05.02.2013 19:38
Příspěvky: 4192
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Vyndani pojistky (37) nezabralo.

_________________
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi


24.07.2018 08:41
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
[ Time : 0.082s | 12 Queries | GZIP : Off ]