Ford Focus Forum
https://www.ford-focus.cz/forum/

Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=169&t=27684
Stránka 6 z 6

Autor:  enjoy [ 30.01.2019 22:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Mám na mysli to, jak dorovnává rychlost z mírného kopce. Mě osobně to donutí tempomat vypnout a zase zapnout až na rovině.

Autor:  CHiP [ 31.01.2019 12:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Cestou z mírného kopečka cuká a cuká a cuká... :roll:
A tlačítko RES nepoužívám, když jedu pomaleji než byla původní nastavená rychlost - auto po stisku tlačítka vystřelí jako raketa a následně po dosažení nastavené rychlosti auto ihned prudce ubere plyn - to také není moc komfortní :roll:

Autor:  enjoy [ 06.06.2019 17:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

enjoy napsal:
Tak jsem pohlednal znovu, co je okolo toho nového a našel jsem.
Nemám ale radost, protože tohle dělat fakt sám nebudu.
http://www.talkford.com/community/topic ... elp/page-4 uprostřed stránky je pdf s návodem.


Edit: tak mě to donutilo už :mrgreen:
Příloha:
20190606_125815.jpg
20190606_125815.jpg [ 143.46 KB | Zobrazeno 56 krát ]

Autor:  otík [ 08.08.2019 22:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Tak můj tempomat začal v těchto vedrech opět tropit hlouposti. Loni v listopadu jsem na modulu přepájel pojistku + rozebral a vyčistil tlačítka a myslel si , že mám vyhráno. A pak začalo léto a vše je zpět. :?

Trochu jsem zapátral a našel jsem na vrakáči modul tempomatu, ale bez adaptivní funkce.
Jedná se o univerzální díl, nebo jsou moduly s/ bez adaptivní funkce prostě jiné v HW/ v SW?

Autor:  ZaQik [ 09.08.2019 08:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

co to je "modul tempomatu"?

Autor:  otík [ 09.08.2019 08:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

to je onen zelený tišťák pod volantem - viz foto

Přílohy:
Poznámka: zadní pohled
IMG_20181202_161301_01.jpg
IMG_20181202_161301_01.jpg [ 297.1 KB | Zobrazeno 29 krát ]
Poznámka: čelní pohled z pohledu řidiče
IMG_20181202_160951_01.jpg
IMG_20181202_160951_01.jpg [ 253.58 KB | Zobrazeno 29 krát ]

Autor:  ZaQik [ 09.08.2019 10:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

to je modul SASM ... ten lze ve Tvem pripade pouzit jakykoli

Autor:  otík [ 09.08.2019 10:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

OK, díky za ujištění. :palec_nahoru:
Ještě mě napadlo, že když se teď v létě přehřívá tak kdyby se tam doplnil ventilátor, tak by to mohlo snad
fungovat lépe. Nebo ne?

Stránka 6 z 6 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/