Kontrola tlaku v pneu TPMS

Moderátor:phofy
Uživatelský avatar
spen
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 534
Registrován: 12.09.2013 11:31
Bydliště: České Budějovice

Kontrola tlaku v pneu TPMS

Příspěvek od spen » 20.04.2014 12:48

Zdravím. Co by obnášelo kdybych si chtěl dodělat kontrolu tlaku v pneu?
Jasný že senzory do pneu a pak nějaké přijímače, ale jak je na to Mondeo připravené?
Děkuji
Naposledy upravil(a) spen dne 16.10.2014 16:50, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Peeter1077
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1151
Registrován: 06.01.2013 20:07
Bydliště: Severní Morava
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontrola tlaku v pneu

Příspěvek od Peeter1077 » 20.04.2014 21:43

Myslím, že stačí pouze ten ventilek - pokud bys kupoval nějaké novější. U starších si nejsem jistý tím příjimačem (údajně umístěným v podběhu).
Ventilek prý komunikuje s řídící jednotkou, která si ho sama načte.

Uživatelský avatar
Dr.Romca
.
.
Příspěvky: 7113
Registrován: 27.06.2011 15:06
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontrola tlaku v pneu

Příspěvek od Dr.Romca » 20.04.2014 23:20

V podběhu je taková jako plácačka - anténa, která umí tyhle signály z ventilku přijímat...

Plácačka je ještě přidělaná na držáku, který zase drží na kastli.

Celek vyjde na kolo kolem 400 Kč nový... Na tohle tam ale musí být konektory vepředu, jiank natahat. Vzadu to je o poznání jednodušší, vymění se zadní nárazníkový svazek, ten by měl stát kolem 1500 - 1800 Kč. Pokud tedy vedou dráty do toho konektoru, ale to vedou i mě, takže tobě skoro určitě...

Nejhorší je sehnat ventilky ;-) Tedy za rozumnou cenu...

Uživatelský avatar
spen
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 534
Registrován: 12.09.2013 11:31
Bydliště: České Budějovice

Re: Kontrola tlaku v pneu

Příspěvek od spen » 20.04.2014 23:24

Co je rozumna cena?

Uživatelský avatar
Peeter1077
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1151
Registrován: 06.01.2013 20:07
Bydliště: Severní Morava
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontrola tlaku v pneu

Příspěvek od Peeter1077 » 21.04.2014 07:26

No to jsem sám zvědavý za kolik se to podaří sehnat...Nové např tady:
http://www.pneumatiky-obchod.cz/tpms-el ... valor.html

Uživatelský avatar
spen
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 534
Registrován: 12.09.2013 11:31
Bydliště: České Budějovice

Re: Kontrola tlaku v pneu

Příspěvek od spen » 21.04.2014 13:56

A nějaký obrázek te "placacky" a kde hledat ty konektory?

Uživatelský avatar
Dr.Romca
.
.
Příspěvky: 7113
Registrován: 27.06.2011 15:06
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontrola tlaku v pneu

Příspěvek od Dr.Romca » 21.04.2014 16:38

Tak to je super cena, cena nových 4ks ve fordu je cca 6 tisíc...

Jinak tady obrázek z microcatu, teď nic lepšího nemám...
prijimac_snimace_tlaku.jpg

Uživatelský avatar
spen
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 534
Registrován: 12.09.2013 11:31
Bydliště: České Budějovice

Re: Kontrola tlaku v pneu

Příspěvek od spen » 21.04.2014 16:56

Dík moc, už jsem to taky našel v Microcat, celou dobu jsem na to koukal a unikalo to mé pozornosti ;-) Teď ještě zjistit, jak je to s přípravou a asi bych to toho šel. Pokud by to obnášelo jen senzory vv kolech a tyto přijímače :perfect:

Uživatelský avatar
spen
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 534
Registrován: 12.09.2013 11:31
Bydliště: České Budějovice

Re: Kontrola tlaku v pneu

Příspěvek od spen » 22.04.2014 11:38

Prosím o informaci, kde přesně hledat tu přípravu pro antény v podběhu? Dík :lol:

Uživatelský avatar
spen
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 534
Registrován: 12.09.2013 11:31
Bydliště: České Budějovice

Re: Kontrola tlaku v pneu

Příspěvek od spen » 22.04.2014 20:09

http://www.pneumatiky-obchod.cz/tpms-el ... -ford.html
Mate s nimi někdo zkušenosti? Bude to fungovat?

Uživatelský avatar
Dr.Romca
.
.
Příspěvky: 7113
Registrován: 27.06.2011 15:06
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontrola tlaku v pneu

Příspěvek od Dr.Romca » 22.04.2014 20:12

spen píše:Prosím o informaci, kde přesně hledat tu přípravu pro antény v podběhu? Dík :lol:
Vyhledej "TLAKU" a máš to...

Uživatelský avatar
spen
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 534
Registrován: 12.09.2013 11:31
Bydliště: České Budějovice

Re: Kontrola tlaku v pneu

Příspěvek od spen » 22.04.2014 21:24

Hledám a nic.... :-(

Uživatelský avatar
Dr.Romca
.
.
Příspěvky: 7113
Registrován: 27.06.2011 15:06
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontrola tlaku v pneu

Příspěvek od Dr.Romca » 25.04.2014 08:48

Zajímavá informace od toho člověka, který vyvíjí SW pro converse+
TPMS.jpg
Neboli: Umí donutit Converse+, aby sledoval tlak v pneu přes přijímač signálu klíče, tedy bez použití originálních antén.

Prej se na TPMS musí vyměnit BCM, ale to se mi nějak nezdá...

Mohl by se někdo s přístupem do Etisu/eCatu kouknout, jestli BG9T 14A073-CL GEM (BCM) podporuje TPMS nebo ne? V microcatu je změť věcí, ale jestli má TPMS se z toho nedozvim...

Uživatelský avatar
spen
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 534
Registrován: 12.09.2013 11:31
Bydliště: České Budějovice

Re: Kontrola tlaku v pneu

Příspěvek od spen » 25.04.2014 08:55

To bych nechtěl, vždyť ty antény stojí "pár" korun... Jen zjistit, kde jsou vyvedeny kabely pro ty antény :mrgreen:

Uživatelský avatar
spen
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 534
Registrován: 12.09.2013 11:31
Bydliště: České Budějovice

Re: Kontrola tlaku v pneu

Příspěvek od spen » 05.10.2014 10:35

Zdravicko. Poradí někdo, kde bych měl hledat ty konektory pro antény v podbězích?
Koukal jsem, ale nevím kam :mrgreen:

Odpovědět

Zpět na „Podvozek - Mondeo“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host