modul ABS

Moderátor:phofy
Uživatelský avatar
foki
Admin
Admin
Příspěvky: 19224
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

modul ABS

Příspěvek od foki » 28.05.2015 11:09

nebude v dohledne dobe nekdo predelavat ABS/ESP na mondeu (potrebuju to na smaxe ale to je to same ) , potreboval bych zjistit jestli kdyz se odpoji modul jestli to jde nastartovat , mam pocit ze ma byt immo i v ABS ale nejsem si jisty a vzhledem k tomu ze diagnostika mi ABS nenajde tak nevim ci to je modulem ( napajeni tam jde ) nebo ze by nekde mohl byt preruseny CAN .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Uživatelský avatar
Tomin123
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 535
Registrován: 09.07.2009 16:02
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Kontaktovat uživatele:

Re: modul ABS

Příspěvek od Tomin123 » 28.05.2015 14:47

Mam informaci (od Fordiho servisaka co dela s IDS) ze bez ABS to nenstartuje, ale osobne jsem to nevidel.
Jednou pry resil preruseny CAN mezi PCM a ABS.
Mas v PCM zapsanou chybu "vypadku komunikace s ABS" ?
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16701
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: modul ABS

Příspěvek od ZaQik » 28.05.2015 18:31

bez ABS mkIV nenastartujes ... 100% bezklicovou ne ... jedna mi tu ted stoji bez elektroniky ABS a vim, ze ji nikdo neukradne :twisted:

(IDSka pro klice paruje PCM - ABS - BCMi)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
Lari
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1493
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Jihlava

Re: modul ABS

Příspěvek od Lari » 28.05.2015 20:35

Je v něm imo..Neodjede...:-)Musí se udělat inicializace modulu..:-)
Byl-Ford Focus 1,8 TDDi r.v. 2000,16" ALU, xenony,,4el.okna,,BC, webasto, EIBACH,ST170 LOOK, DIGI klima, motor 1,8TDCi 85kW,tempomat,ABS,ASR
Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
foki
Admin
Admin
Příspěvky: 19224
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: modul ABS

Příspěvek od foki » 28.05.2015 21:46

modul to nevidi ale nevim jestli diky chybe modulu nebo ze je nekde prerusena komunikace
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Uživatelský avatar
Tomin123
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 535
Registrován: 09.07.2009 16:02
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Kontaktovat uživatele:

Re: modul ABS

Příspěvek od Tomin123 » 29.05.2015 08:35

Tak natahni na zkousku paralelku mezi pinama CANu z ABS rovnou do OBD konektoru (piny 6 a 14).
A budes hned vedet na cem jses.
I kdybys je prehodil, nic se nestane (CAN je dost odolny). Maximalne se do nejakych ECU zapisou
chyby ze se nemohl dovolat jineho modulu.
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16701
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: modul ABS

Příspěvek od ZaQik » 29.05.2015 08:49

to neprehodi, barvy dratu jsou dost odlisne
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
foki
Admin
Admin
Příspěvky: 19224
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: modul ABS

Příspěvek od foki » 11.06.2015 18:13

tak po vymene abs nelze modul inicializovat , stale to pise chyby komunikace
U0415:68-2B IPC budiky neplatna data obdzena od jednotky ABS
U0416:68-2B IPC budiky - neplatna data obdzena od VDM
U0422:68-2B IPC budiky - neplatna data obdrzena od modulu karoserie
U0422:00-2F PAM modul parkovani - neplatna data obdrzena od modulu karoserie
U0129:00-2F PSCM jednotka posilovace - ztrata komunikace s jednotkou brzdoveho systemu

standartni moduly

nevyhovuje ABS - modul je bud na prani nebo prestal komunikovat .

k kabiny do ABS komunikace OK , ABS - pojistkovka - komunikace OK , pojistkovka - servo - komunikace OK

kostry na modulu OK , + na pumpu a na modul OK , napajeni od klice - pri pripojenem startovaku 11,6V pak 12,3V , podle me taky OK .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16701
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: modul ABS

Příspěvek od ZaQik » 12.06.2015 05:57

a zkousels tam dat jine budiky?
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
foki
Admin
Admin
Příspěvky: 19224
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: modul ABS

Příspěvek od foki » 12.06.2015 07:38

nezkousel ale pokud ids nevidi modul abs tak by asi chyba mela byt v abs
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16701
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: modul ABS

Příspěvek od ZaQik » 12.06.2015 08:16

teoreticky jeste muzou blbnou budiky a blokovat IDSce pristup k ABSu ... ale je to jen domnenka ... nebo budiky jen odpoj a zkus vycist chyby z ABSa
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
Tomin123
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 535
Registrován: 09.07.2009 16:02
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Kontaktovat uživatele:

Re: modul ABS

Příspěvek od Tomin123 » 12.06.2015 09:04

Budiky nemohou z principu fn. CANu blokovat jen neco. Bud by byla cela CAN mrtva (nepripojil by se ani treba na PCM), nebo CAN jede a pak jede.

Tohle
U0415:68-2B IPC budiky neplatna data obdzena od jednotky ABS
to tam naskakuje vzdy po smazani ? To vypada jako kdyby ABS komunikovalo (jen neni inicializovane) :?:
Test site rika ze ABS vubec nekomunikuje, jo ?

Zkousel si natahnout tu paralelku ? Kolega tohle presne jednou resil a byl zlomeny drat CANu mezi kabinou a ABSkem, detailneji ale nevim kde.
Jake napeti mas na pinech CANu + a - v konektoru pro to ABS ? (kdyz je konektor z ABS vytazeny).
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16701
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: modul ABS

Příspěvek od ZaQik » 12.06.2015 09:10

mohou ... mam tady budiky z FF2 predFL, ktere po zapojeni do auta bloknou PCM ... proste si spolu vymenuji nejake informace, ktere PCM zablokuji a ten pak nekomunikuje

ale souhlasim s resenim natahnou extra draty pro sbernici do diagnostickeho konektoru a premerit napajeni v konektoru ABS
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
Tomin123
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 535
Registrován: 09.07.2009 16:02
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Kontaktovat uživatele:

Re: modul ABS

Příspěvek od Tomin123 » 12.06.2015 09:13

Takhle, to pak jo. To se tedy blokne kvuli formatu dat ktery se na tom CANu prenese do PCM a ta z toho "zblbne". To me nenapadlo. Ja uvazoval jen elektrickou stranku veci. :oops:

Myslel jsem promerit napeti na sbernici CANu, napajeni u ABS uz je overene, predpokladam.
Na obou dratech CANu by melo byt cca 2.5V
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo

Uživatelský avatar
foki
Admin
Admin
Příspěvky: 19224
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: modul ABS

Příspěvek od foki » 12.06.2015 12:22

jj jak kostry (obe ) tak plusy oba jsou funkcni , can jsem zkousel napojit do diagnosticke zasuvky a pak na konektor (zasunuty ) v motorovem prostoru , a stale stav stejny , zkousel jsem i odpojit servo a promerit , taky ok ,
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Odpovědět

Zpět na „Podvozek - Mondeo“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti