SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Odpovědět
Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 18357
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od ZaQik » 04.12.2020 09:32

danielvrsek píše: 04.12.2020 09:01Mám kupovat z Česka, abych to měl v češtině?
ne, cestinu umi kazdy SYNC3, zalezi na jeho nastaveni a nahranem fw
danielvrsek píše: 04.12.2020 09:01Bude mi fungovat navigace a tlačítka na volantu?
pokud poridis SYNC3 s navigaci, tak navigace bude po spravnem zapojeni do auta fungovat, vcetne tlacitek na volantu
danielvrsek píše: 04.12.2020 09:01Budu muset udělat nějaké kompromisy na FF 2011 nebo to bude fungovat vše jako v novém autě?
budes se muset rozhodnout, jak vyresis zamykani auta zevnitr
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
kalimoco
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 875
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Rabštejnská Lhota,Chrudim

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od kalimoco » 04.12.2020 20:44

kalimoco píše: 01.12.2020 21:37 Ahoj přátelé. Potřeboval bych poradit,co dělám špatně. Rád bych používal Waze na Sync3. V telefonu mám AA v poslední verzi, připojím telefon kabelem a na telefonu mě vyskočí tato obrazovka. Díky Screenshot_2020-11-30-20-44-26-741_com.google.android.gms[1].jpg
Tak jsem vyzkoušel 7 kabelů a výsledek je stejný :cry:
Obrázek
Ford Focus 1.5i Ecoboost ST-Line 110kW 2019 DESERT ISLAND BLUE
byl
Ford Focus 1.6i 16V 150 PS 2012 ECOBOOST - NAVI
FORD FOCUS 1,6 16V ghia 2002 smaragdově zelená 

Medmen
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 879
Registrován: 05.09.2009 17:33
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od Medmen » 04.12.2020 22:38

Mě jinej kabel pomohl, při stejné chybě.

Pak nezbývá než laborovat - zapnout/vypnout + promazat data aplikace AA v telefonu, zkusit zapnout /vypnout AA v autě.
Otestovat třeba i jinej telefon.
Je: Ford Focus combi III Titanium 2018 1.5 16V 110kw, Caribou, po FL
Bylo: Ford Focus combi II Style 2008 1.6 16V 74kw, Vision Blue, po FL

Uživatelský avatar
kalimoco
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 875
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Rabštejnská Lhota,Chrudim

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od kalimoco » 05.12.2020 09:37

Můžete mě někdo prosím vás říct, co kde vypnout a zapnout, aby mě waze objevilo v sync 3? Já už fakt nevím . Díky.
Obrázek
Ford Focus 1.5i Ecoboost ST-Line 110kW 2019 DESERT ISLAND BLUE
byl
Ford Focus 1.6i 16V 150 PS 2012 ECOBOOST - NAVI
FORD FOCUS 1,6 16V ghia 2002 smaragdově zelená 

Uživatelský avatar
Karel2
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4755
Registrován: 10.09.2011 09:51
Bydliště: Přerov

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od Karel2 » 05.12.2020 09:53

nejsem si jistej jestli to jde u me funguje jen po dratu a v AA :nixw:
Ford Focus III ST-Line, 1.5, 110kW, Red and Black ed. (r.v. 17)
byl: Ford Focus 1.6 16V 74kW+ 7/2011 Hatchback
byl: Ford Escort 1.8TD 51kW 10/1996 Hatchback
Galerie
Obrázek

Martin89
Nováček
Nováček
Příspěvky: 194
Registrován: 21.06.2020 17:03
Bydliště: České Budějovice

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od Martin89 » 05.12.2020 10:00

Nejde.. Musíš přes AA. Začal bych odinstalováním a opětovnou instalací AA.
M MK5 132kw AWD PowerShift 2017

Uživatelský avatar
kalimoco
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 875
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Rabštejnská Lhota,Chrudim

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od kalimoco » 05.12.2020 11:16

Mám nainstalovanou tu poslední verzi. Mám zkusit třeba jinou verzi?
Obrázek
Ford Focus 1.5i Ecoboost ST-Line 110kW 2019 DESERT ISLAND BLUE
byl
Ford Focus 1.6i 16V 150 PS 2012 ECOBOOST - NAVI
FORD FOCUS 1,6 16V ghia 2002 smaragdově zelená 

Martin89
Nováček
Nováček
Příspěvky: 194
Registrován: 21.06.2020 17:03
Bydliště: České Budějovice

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od Martin89 » 05.12.2020 12:13

Odinstalovat a nainstalovat znovu tu samou. Logikou je to asi jako nejjednodušší řešič problému. Tj. Vypnout a zapnout.
M MK5 132kw AWD PowerShift 2017

Uživatelský avatar
kalimoco
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 875
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Rabštejnská Lhota,Chrudim

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od kalimoco » 05.12.2020 13:26

Teď jsem se dočetl, že to dělají duální aplikace. Jednu v telefonu mám. Vyzkouším, až bude auto doma.
Obrázek
Ford Focus 1.5i Ecoboost ST-Line 110kW 2019 DESERT ISLAND BLUE
byl
Ford Focus 1.6i 16V 150 PS 2012 ECOBOOST - NAVI
FORD FOCUS 1,6 16V ghia 2002 smaragdově zelená 

Uživatelský avatar
kalimoco
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 875
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Rabštejnská Lhota,Chrudim

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od kalimoco » 05.12.2020 20:28

Tak konečně se zadařilo. :hhura: Už to maká.
Kdyby měl někdo stejný problém jako já, tak tohle mě pomohlo.

Děkuji za odpověď. Ale na všechny mě pokusy na mě vždy vyskočila obrazovka čeká červená s nápisem chyba komunikace č.16. Pak jsem na internetu četl že problém můžou působit duální aplikace. Přestože jsem tam žádné vizuelne neviděl, přešel jsem do nastavení telefonu-aplikace-duální aplikace-nastavení duálních aplikací-o duálních aplikacích a tam jsem se dočetl že duální aplikace jsou kopie aplikací, které mohou být využívány oddělené v různých účtech. Dal jsem vymazat duální aplikace a najednou google mapy i Waze žabky fungovat. Ještě jsem nerozuměl google play a Spotify ale to hlavní funguje. Podotýkám že vlastním telefon Xiaomi Redmi Note 8 pro .a podíval jsem s Toyotou Yaris (2019). Snad to někomu pomůže, protože vidím i na zahraničních serverech že s tím mnozí zápasí a mají stejný problém.
Obrázek
Ford Focus 1.5i Ecoboost ST-Line 110kW 2019 DESERT ISLAND BLUE
byl
Ford Focus 1.6i 16V 150 PS 2012 ECOBOOST - NAVI
FORD FOCUS 1,6 16V ghia 2002 smaragdově zelená 

Uživatelský avatar
masterT
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 381
Registrován: 27.10.2009 12:33
Bydliště: Severní Morava

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od masterT » 06.12.2020 00:19

danielvrsek píše: 04.12.2020 09:01 Ahoj, kdybych chtěl koupit Sync 3 a nahradit Sync, na co si dát pozor? Mám kupovat z Česka, abych to měl v češtině? Bude mi fungovat navigace a tlačítka na volantu? Budu muset udělat nějaké kompromisy na FF 2011 nebo to bude fungovat vše jako v novém autě?
Asi na prvním místě bude cena, protože jednotky APIM nejsou zrovna levné a potřebuješ k tomu plno dalších věcí (USB hub, kabely, držák displeje, přední panel atd.) a posčítá se to. Když peníze neřešíš, tento odstavec přeskoč.

Když jsem předělával já, řešil jsem jako problém zamykaní auta zevnitř tlačítkem na panelu - sync3 a jeho přední panel již toto tlačítko nemá a auto se zamyká tlačitkem na dveřích řidiče. Tyto tlačítka jsem již v autě měl, jelikož jsem měnil obložení dveří za po FL RS, tak jsem si říkal, že je následně zprovozním, ale tak jednoduché to není, jelikož musíš přivést nové kabely do dveří. Řešení č.2 je tedy sehnat si přední panel na SYNC z USA, tedy panel SONY, který se dodával jak s jedním tlačítkem (jako u nás, pouze s tlačítkem výstražných světel) a nebo také s dvěma (zamykání a výstražné světla). Potom už tedy stačí jenom přepinovat konektor do panelu.
Ford Focus MK3 1.6 EcoBoost Titanium
Ford Fiesta MK7 1.4. 16V Titanium

byl Ford Focus MK2 1.8 TDCi

Uživatelský avatar
masterT
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 381
Registrován: 27.10.2009 12:33
Bydliště: Severní Morava

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od masterT » 06.12.2020 00:21

zippocz píše: 26.11.2020 21:56 Zeptam se, jelikoz v tom zacinam decentne plavat :
mel jsem sync 3.3. prehral jsem to na posledni 3.4. Pak jsem dal reset radia. Nastavil si aby se me v DAB radiich zobrazovali loga.
Dnes jsem se dostal k tomu abych si prehral v APIMu firmware prez Forscan (podle postupu na https://community.cyanlabs.net/t/updati ... n-files/17 .
Obcas se me stava, ze me navigace napise, ze nema signal z GPS.
Chci se zeptat, zdali se dela master reset nejak jinak nez z menu radia, jelokoz ten kdyz udelam tak me zustanou naskenovane radia v pameti coz me neprijde jako master reset.
Dalsi otazka je co je SBL (secondary Boot Loader ?) a zdali je treba updatovat popripade jak ?

U noveho sync ve fordu s lefosniho roku jsem videl, ze to zobrazuje loga radii i na fm, me to nejde, jen u DAB , delam neco spatne ?

Dekuji za odpoved i pri asi zacatecnickych otazkach.
Máš v autě origo antenu GPS nebo sis sync do auta přidával?
Ford Focus MK3 1.6 EcoBoost Titanium
Ford Fiesta MK7 1.4. 16V Titanium

byl Ford Focus MK2 1.8 TDCi

Uživatelský avatar
danielvrsek
Nováček
Nováček
Příspěvky: 37
Registrován: 24.11.2020 22:47

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od danielvrsek » 06.12.2020 02:13

masterT píše: 06.12.2020 00:19 Asi na prvním místě bude cena, protože jednotky APIM nejsou zrovna levné a potřebuješ k tomu plno dalších věcí (USB hub, kabely, držák displeje, přední panel atd.) a posčítá se to. Když peníze neřešíš, tento odstavec přeskoč.

Když jsem předělával já, řešil jsem jako problém zamykaní auta zevnitř tlačítkem na panelu - sync3 a jeho přední panel již toto tlačítko nemá a auto se zamyká tlačitkem na dveřích řidiče. Tyto tlačítka jsem již v autě měl, jelikož jsem měnil obložení dveří za po FL RS, tak jsem si říkal, že je následně zprovozním, ale tak jednoduché to není, jelikož musíš přivést nové kabely do dveří. Řešení č.2 je tedy sehnat si přední panel na SYNC z USA, tedy panel SONY, který se dodával jak s jedním tlačítkem (jako u nás, pouze s tlačítkem výstražných světel) a nebo také s dvěma (zamykání a výstražné světla). Potom už tedy stačí jenom přepinovat konektor do panelu.
Díky za odpověď.
Mám vyhlídnutý tento inzerát, kde jsem předpokládal že APIM je. Nepletu se? https://allegro.pl/oferta/ford-focus-mk ... 9504511897
Stejně tak by tam měl být i kompatibilní držák i přední panel.

Problém ale bude asi s kabelama. Nemám tušení, jaké budu potřebovat.

Dveře se mi automaticky nezamykaji a já je zamykat nepotřebuju, takže je to tlačítko zbytečné. Zatím jsem ho vůbec nepoužil.
Ford Focus III 2011 1.6 EB 134kW
Ford Focus II 2005 1.6 Ti-VCT 85kW

Uživatelský avatar
masterT
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 381
Registrován: 27.10.2009 12:33
Bydliště: Severní Morava

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od masterT » 06.12.2020 10:24

Cena to špatná není, ale ten displej je poškrábaný? I panel je nějaký divný, možná jenom špína, možná po bouračce a požáru.

Výhoda je, že tam jsou i konektory a držák. Ber taky v úvahu, že pro zprovoznění potřebuješ APIM naprogramovat na tvé VIN, takže není špatné si najít někoho, kdo to prodává a zároveň ti to nastaví. Poláci to dělají. Také si zjisti podle čísla APIM, jestli se jedná o verzi 64GB EU.
Ford Focus MK3 1.6 EcoBoost Titanium
Ford Fiesta MK7 1.4. 16V Titanium

byl Ford Focus MK2 1.8 TDCi

zippocz
Nováček
Nováček
Příspěvky: 10
Registrován: 21.12.2018 23:03

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od zippocz » 07.12.2020 12:23

masterT píše: 06.12.2020 00:21 Máš v autě origo antenu GPS nebo sis sync do auta přidával?
mam origo, mel jsem tam 3.3 kdyz jsem to koupil, po aktualizaci na posledni 3.4 se velice casto nechytne a mam na obrazovce preskrtle gps. Ani hodiny z ni vycist nejdou. Deje se to ale nahodne a neni to pocasim. Parkuji venku nad autem nic nemam.

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů