Snímače tlaku pneu TPMS

Prostě vše kolem kol.
Odpovědět
Uživatelský avatar
kalimoco
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 885
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Rabštejnská Lhota,Chrudim

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od kalimoco » 03.12.2020 12:37

Díky za radu, návod jsem už četl. Zkusím to ještě jednou a uvidím, co to bude dělat

Odesláno z mého Redmi Note 6 Pro pomocí Tapatalk

Obrázek
Ford Focus 1.5i Ecoboost ST-Line 110kW 2019 DESERT ISLAND BLUE
byl
Ford Focus 1.6i 16V 150 PS 2012 ECOBOOST - NAVI
FORD FOCUS 1,6 16V ghia 2002 smaragdově zelená 

Kugač
Nováček
Nováček
Příspěvky: 20
Registrován: 16.06.2020 23:45

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od Kugač » 27.08.2021 20:12

Zdravím,
Vlastním Kugu mk1. Dočetl jsem se, že ty první Kugy mají (ne všechny) kontrolu tlaku v pneu pomocí ABS modulu, který pozná nízký tlak podle valivého obvodu kol. Zajímalo by mě, jak moc dobře to funguje, zda se to dá aktivovat pomocí ELM a jestli na to nejsou potřeba nějaké speciální ABS čidla. Díky

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 19882
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od ZaQik » 27.08.2021 20:44

Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Kugač
Nováček
Nováček
Příspěvky: 20
Registrován: 16.06.2020 23:45

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od Kugač » 27.08.2021 20:48

Přesně tohle jsem hledal, děkuji moc. Mám bohužel jen ELM327 high/medium speed takže se musím mrknout na IDS kabel. Čínské nahrážky fungují ? Nějaké doporučení? Děkuji

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 19882
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od ZaQik » 27.08.2021 20:54

ELM327 staci, vice viz viewtopic.php?f=277&t=34725
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Kugač
Nováček
Nováček
Příspěvky: 20
Registrován: 16.06.2020 23:45

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od Kugač » 27.08.2021 21:10

Tak to jsem rád. Úpravy tedy dělat nemusím jestli to chápu správně když už mám přepínač od číňana. Takže už jen rozchodit IDS. Díky moc

Uživatelský avatar
hihi
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 905
Registrován: 02.02.2008 03:18

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od hihi » 20.09.2021 22:58

Čtu a čtu a hledám a fungující řešení nenacházím. Načetl jsem tu pár desítek stránek k TPMS i měření tlaku vůbec a řešení jsem tam nenašel. Takže prosím o polopatickou pomoc.

Stav: FF MK3, měkké ventilky, netuším, jestli jsou se senzory. Palubní PC ukazuje položku "Tyre monitor". edit - následující věta neplatí: Podle předchozích příspěvků se tahle položka v menu objeví až po aktivaci DDS (a tedy deaktivaci TPMS). Po ujetí cca 15 km se mi kolem dokola objeví chyba "Tyre monitor malfunction, Service requied". (Ještě jsem nepřepnul do češtiny). Bliká a pak svítí kontrolka "pneumatika" na rychloměru.

Udělal jsem reset tlaku v PP. Pak i reset jednotky ABS pomocí Forscanu. A chyba naskakuje stále. Auto mám tři dny. Je to jeho jediná nectnost.

Můžete mi prosím přesně popsat, kde ve Forscanu je dříve zmíněná "Inicializace ABS" ? Já tuhle formulaci nenašel.
Kde přesně ve Forscanu zjistím, že mám nastavené DDS?

Která verze FoCCCusu funguje s ELMem? Protože poslední na odkazu k FoCCCusu padá (Forscan i ELMConfig mi chodili dobře).

Děkuji a jestli jsem řešení a vyřešení někde přehlédl, pak se omlouvám.
Naposledy upravil(a) hihi dne 21.09.2021 13:48, celkem upraveno 3 x.
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White

Uživatelský avatar
Karel2
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5397
Registrován: 10.09.2011 09:51
Bydliště: Přerov

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od Karel2 » 21.09.2021 06:35

osobne bych radsi TMPS vypnul a nechal klasicke, neprime mereni(snimas abs) a to proto, ze podle me ma smysl jen pokud ukazuje hodnoty tlaku, coz FFIII neumi, ma to jen jednu vyhodu a to, ze to ukazuje okamzite, zatimco pri "pocitani" obvodu to trva trochu dele nez zareaguje
Ford Focus III ST-Line, 1.5, 110kW, Red and Black ed. (r.v. 17)
byl: Ford Focus 1.6 16V 74kW+ 7/2011 Hatchback
byl: Ford Escort 1.8TD 51kW 10/1996 Hatchback
Galerie

Uživatelský avatar
hihi
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 905
Registrován: 02.02.2008 03:18

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od hihi » 21.09.2021 07:35

Asi jsem našel postup: https://www.youtube.com/watch?v=RO4IHsqATEI
Měření z ABS je cílem. Uvidím, jak to vlastně mám nastavené.
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 19882
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od ZaQik » 21.09.2021 08:42

hihi píše: 20.09.2021 22:58 Palubní PC ukazuje položku "Tyre monitor". Podle předchozích příspěvků se tahle položka v menu objeví až po aktivaci DDS (a tedy deaktivaci TPMS).
takovou hloupost tu nikdo nenapsal ... polozka v palubaku je stejna pro DDS i TPMS
hihi píše: 20.09.2021 22:58 Kde přesně ve Forscanu zjistím, že mám nastavené DDS?
v primarni centralni konfiguraci - pokud tam bude TPMS, tak mas kola bez ventilku (nebo je nektery z nich nefunkcni) - prepni na DDS a mas po starostech
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
hihi
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 905
Registrován: 02.02.2008 03:18

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od hihi » 21.09.2021 13:30

Moc díky za reakci.
Někde jsem to četl napsané tak, že to z toho plynulo. Ale jasně, chápu, že to tak není.
edit: viewtopic.php?f=271&t=38402; já si neuvědomil, že šlo o stav, ky tam před tím nebyla žádná kontrola tlaku. Omlouvám se za vyslovení nesmyslu.

Forscan mi mým kabelem položku "DMSii centrální konfigurace" nenačte :-(.
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 19882
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od ZaQik » 21.09.2021 20:10

takze lepsi kabel nebo hodny soused :wink:
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
Sentik
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1902
Registrován: 30.05.2018 13:00
Bydliště:

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od Sentik » 24.09.2021 08:56

Nevíte někdo jestli je možno na nepřímý měření /ABS/ místo TPMS ventilků přepnout i novou Pumu? :roll:
A nebo jestli je nutný tý vopici koupit na zimní sezonu zas celkem drahý 4 banány :mrgreen:
Je: Focus ST 2.3EB, 206kW, (r.v. 20) + Puma 1.0EB 92kW ST-Line X (r.v.21)
Byl: Focus III ST-Line, 1.5, 110kW, R&B ed. (r.v. 17)// Focus II 1.6, 74kW (r.v.09)
Fiesta 1.25 (r.v.11)// Fiesta 1.3 (r.v.03) // Ka 1.3 (r.v.98)
Fiesta XR2i 1.6

Uživatelský avatar
hihi
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 905
Registrován: 02.02.2008 03:18

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od hihi » 24.09.2021 10:55

Vyřešeno s tím, co jsem měl k dispozici. Problém byl v zasekaném NTB. Vrátil jsem ho do továrního nastavení (Win7), nainstaloval Forscan, nainstaloval ovladače (ty pro starší Wokna), stáhnul rozšířenou licenci, stáhnul soubor "F...vbf", o který si Forscan říkal, ten jsem nakopíroval do potřebného adresáře a pak jsem se už jen modlil se staženými půlkami. A klikal a klikal. Přepnul jsem na DDS, inicioval ABS. To se musí udělat, jinak to řve pořád.

Lidi, díky za rady, tohle všechno by se bez téhle komunity nedalo... (ntb používám už jen na diagnostiku, proto win7)
Naposledy upravil(a) hihi dne 24.09.2021 13:38, celkem upraveno 2 x.
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White

Uživatelský avatar
hihi
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 905
Registrován: 02.02.2008 03:18

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od hihi » 24.09.2021 11:49

Sentik píše: 24.09.2021 08:56 Nevíte někdo
Tady je určitě (kladná) odpověď: https://forscan.org/changes_history.html
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White

Odpovědět

Zpět na „Focus - pneumatiky a disky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti