P242A chybova hlaska

Odpovědět
Zeffo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 23.09.2019 21:37

P242A chybova hlaska

Příspěvek od Zeffo » 16.09.2021 22:06

Zdravim chalani.
Mam mondeo combi, r.v.2014, 2.0l, TDCi, 100kW, manual...
Ked je vonkajsia teplota pod 15 stupnov, auto mi hadze do nudzaku a na diagnostike vyskakuje chyba:
P242A- obvod teploty snimace vyfukovych plynu rada 1 snimac 3.
Ked prejdem par kilometrov a zohreje sa motor, ked vypnem a nastartujem znova, auto slape normalne akurat svieti kontrolka motora. Po dalsom nastartovani uz nesvieti ani ta. Ked je ale vonku nad 15 stupnov ziadnu chybu neukazuje a aj auto je OK.
Vsetka kabelaz k PCM bola skontrolovana, dokonca sa menil aj ten 3 sensor, teda ten za DPFkom.
Viete mi prosim vas poradit co to moze byt?
Diky

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 20237
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: P242A chybova hlaska

Příspěvek od ZaQik » 17.09.2021 08:52

nekde jsem cetl, ze to cidlo se vyuziva jen pri studenem motoru, proto asi pomaha zahrat motor a pak znovu nastartovat ... nemuze byt kabel nekde prodreny a ukostrovat se? chtelo by to videt prubeh signalu od cidla, podle toho zjistis, jestli vubec data z nej dorazi do PCM
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Zeffo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 23.09.2019 21:37

Re: P242A chybova hlaska

Příspěvek od Zeffo » 18.09.2021 13:37

Kabelaz k PCMke sa kontrolovala...no a ten priebeh signalu neviem ako zmerat. Este jedna zahjimava vec. Mam len Delphi diagnostiku a ked som mal auto napichnute a prehrabaval som sa tam, tak som tam nasiel len hodnoty snimaca 1 a 2. Snimac 3 tam nebol...mozno je to len chyba vo mne ze som zle hladal, alebo to nevie diagnostika nacitat...
Přílohy
20210918_133524.jpg
20210918_133605.jpg

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 20237
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: P242A chybova hlaska

Příspěvek od ZaQik » 18.09.2021 20:35

meri se to diagnostikou - ukaze Ti prubeh
ono to treti cidlo bylo jen u nekolika malo motoru v roce 2014, takze je mozne, ze to delphina nema naprogramovane ... IDSka by to mit mela
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Zeffo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 23.09.2019 21:37

Re: P242A chybova hlaska

Příspěvek od Zeffo » 15.11.2021 18:29

Tak problem vyrieseny, vymenou PCMky. Mal som tam PCMku s nie uplne rovnakym cislom ako bola predosla, bola urcena pre Euro4 kdezto ja mam Euro5, preto si nevedela rady s tym teplotnym senzorom (ked som meral teplotu na senzoroch vzdy tam bola natvrdo hodnota 100°C ci bol motor studeny alebo zohriaty). Poucenie pre mna do buducna, nahradny diel vzdy kupovat s presne rovnakym cislom nie podobnym.

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 20237
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: P242A chybova hlaska

Příspěvek od ZaQik » 15.11.2021 19:38

o tom, zes dal jine PCM jsi nepsal ... to se pak tezko radi :bebng:
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Zeffo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 23.09.2019 21:37

Re: P242A chybova hlaska

Příspěvek od Zeffo » 16.11.2021 20:29

Ved to... :oops: , PCM podla popisu sedela: Mk4, 2.0l, diesel, manual....az nato ze nebola urcena na moj rocnik :?

Uživatelský avatar
djdekl
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3416
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Re: P242A chybova hlaska

Příspěvek od djdekl » 17.11.2021 06:45

V jednotce muze bejt nahranej klidne uplne jinej soft a oznaceni bude mit stejny

Odpovědět

Zpět na „motor - mondeo mk4 diesel“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti