forscan

Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Ferry_cz
Nováček
Nováček
Příspěvky: 42
Registrován: 17.08.2016 12:56
Bydliště: Příbram

Re: forscan

Příspěvek od Ferry_cz » 13.03.2020 15:30

No je fakt, ze prikodovani tech novych klicu ke stavajicim ulozenym dvema je mozne a je to vlastne metoda overeni, ze ty nove budou fungovat. A az po tomhle overeni je bezpecne vymazat vsechny a dat tam znova uz jen ty dva nove, ktery jsou fyzicky v ruce.
Focus Tournier r.v. 3/2006 - Duratorq 1,6TDCi 80kW alias peugeotí DV6TED4 FAP
další auta ve vlastnictví: Peugeot 106 1.0 33kW, 306 cabrio 1.6 72kW, 406 1.8 16V 81kW a 806 2.0 16V 97kW

Uživatelský avatar
foker
Junior
Junior
Příspěvky: 281
Registrován: 15.01.2012 15:27
Bydliště: Nitra

forscan

Příspěvek od foker » 13.03.2020 15:43

Mozno si pamatam zle ale ked som prikodovaval svoj kluc k 2 ktore som mal, som musel do spinacky strkat aj 1 zo starych.
Uvidim ked zozenie zamky a kluce.Esteze ma auto otvorene

Odoslané z LG G7
Ford Focus II,HB 2007, 1.6 TDCi 66kW odstaveny
Ford S-Max 2014 2.0TDCi 120kW

Ferry_cz
Nováček
Nováček
Příspěvky: 42
Registrován: 17.08.2016 12:56
Bydliště: Příbram

Re: forscan

Příspěvek od Ferry_cz » 13.03.2020 15:59

Ja sel prave cestou vymazu vsech ( v pameti byly dva, ale mel jsem fyzicky jen jeden) a pak rovnou naprogramovani puvodniho + noveho cinskeho (cinskej jsem jenom pred vymazem nejdrive overil, ze se hlasi a je videt)
Focus Tournier r.v. 3/2006 - Duratorq 1,6TDCi 80kW alias peugeotí DV6TED4 FAP
další auta ve vlastnictví: Peugeot 106 1.0 33kW, 306 cabrio 1.6 72kW, 406 1.8 16V 81kW a 806 2.0 16V 97kW

Uživatelský avatar
foker
Junior
Junior
Příspěvky: 281
Registrován: 15.01.2012 15:27
Bydliště: Nitra

Re: forscan

Příspěvek od foker » 29.06.2020 11:20

Tak kluc si nakoniec objednal z ciny.Ale prvy pokus zlyhal na tom ze este pred frezovanim sme chceli vyskusat ci auto vidi novy kluc.Samozrejme bez strceneho kluca do spinacky sa to odskusat neda.A original kluc sme nevedeli rozobrat aby sme prehodili cipy.Ani ja som moj nevedel rozobrat a to som ho uz riadne dokatoval

Odoslané z LM-G710

Ford Focus II,HB 2007, 1.6 TDCi 66kW odstaveny
Ford S-Max 2014 2.0TDCi 120kW

mivi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 18
Registrován: 14.06.2020 16:49
Bydliště: Praha 8

Re: forscan

Příspěvek od mivi » 17.07.2020 20:58

Poradil by mi někdo, zda se dá FORScanem zkrátit doba svícení po zamknutí auta (Safe Home Lights)? Myslel jsem si, že to udělám jednoduše ELMConfigem (má tam v GEM položku od 1 - 255 sec.), ale tento program, pokud to dobře chápu, není již určený pro Focus III? Nebo se mi tedy nedaří vůbec rozchodit...
Ve FORScanu Centrální konfigurace (primární) je položka "Osvetleni cesty domu", ale tu mám "Není konfigurováno", což nechápu, pokud jsem správně, tak jak to, že není konfigurováno, když se světla vypínají po 30 sec? Dá se nějak nastavit kratší čas?
Ještě obecná otázka k ukládání změny po změně konfigurace, stačí dát zapsat, nebo se musí dát i zapsat (záložní)?
Děkuji za případnou pomoc a přeji pěkný víkend.
Ford Focus III, 1.0 EcoBoost 92 kW, kombi, Trend (2017)

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 17185
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: forscan

Příspěvek od ZaQik » 18.07.2020 12:54

kdyz vidim, ze nekdo zkousi ELMconfig na FF3, tak si rikam, jestli ten clovek vi, co dela ... vzdyt na prvni obrazovce programu vybira, jake auto chce konfigurovat a FF3 tam neni :roll:

Safe Home Lights neni v FF3 konfigurovatelne v centralni konfiguraci - je to pristupne v barevnych budikach
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

mivi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 18
Registrován: 14.06.2020 16:49
Bydliště: Praha 8

Re: forscan

Příspěvek od mivi » 18.07.2020 16:11

Děkuji za radu. Přiznávám, že se v tom plácám a u některých informací mi nedošlo, že čtu 5 let staré návody pro FF2....
Chtěl jsem nastavit automatické zamykání dveří - to se mi povedlo. (Ale vrací se mi tam chyba U2100.)
Chtěl jsem nastavit bez BMS - zatím jsem vyndal pouze F22, a mám tam chybu U1007. Jak s nastavením "bez BMS" v Central configuration (Main) to nikde nevidím.
Chtěl bych mít možnost nastavovat AFE Bias po jednotkách, to sám neudělám.
Dále (Coming/Leaving Home funkce) také neudělám.
A možná ještě FAO Request Enable (zakázat automatické vyhřívání okna), ale to jsem také v konfiguraci nenašel.
Do ničeho jiného bych se nepouštěl a určitě bych raději využil odborníka, než v tom patlal metodou pokusů sám. :(
Vlastně ještě bych chtěl automatické zavírání okna alespoň u řidiče, ale postup který jsem našel mi nefunguje.
Ford Focus III, 1.0 EcoBoost 92 kW, kombi, Trend (2017)

Vezir
Nováček
Nováček
Příspěvky: 22
Registrován: 05.12.2018 23:48
Bydliště: Ostrava

Re: forscan

Příspěvek od Vezir » 27.07.2020 21:46

Dobrý večer,
delší čas se trápím s nemožností rozchodit GPSM po výměně rádia za sync1. Dle návodu se má udělat inicializace RCM. Což by (dle německého fora) mělo jít udělat i ve forscanu, ne jen v IDS (ke kterému se nedostanu). A sice v programování vybrat položku "RCM - Module initialization/relearn...". Ale asi je chyba mezi židlí a klaviaturou, protože k RCM tuto položku nemám - je jen položka "RCM - konfigurace jednotky (formát as build)"...
A nebo jsem měl někde nejprve nastavit "Emergency Call", aby se tento parametr vůbec objevil? Jen neuším, kde tento parametr ve Forscanu hledat.

Nasměrujete mě někdo prosím? :roll:
Moc díky.
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018

mivi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 18
Registrován: 14.06.2020 16:49
Bydliště: Praha 8

Re: forscan

Příspěvek od mivi » 29.07.2020 09:19

@ZaQik Ještě bych se chtěl vrátit k tomu nastavení "Safe Home Lights", píšeš "nastavitelné v barevných budíkách" to znamená přesně co?
Potřeboval bych jiné budíky? Ty ST s červenými ručičkami? Nebo je to otázka verze sw?
Já mám podle diagnostiky:
IPC - Řídící jednotka přístrojové desky
Číslo součástky: F1ET-10849-BJN (poslední známá: F1ET-10849-BJX)
Strategie : F1ET-14C026-BBD

Je tam také možnost mimo "Safe Home Lights" nastavit dobu vypnutí cigareťáku po zamčení auta? Tu dobu bych také rád zkrátil. Myslím, že teď je to 15 minut. Díky moc.
Ford Focus III, 1.0 EcoBoost 92 kW, kombi, Trend (2017)

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 17185
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: forscan

Příspěvek od ZaQik » 31.07.2020 09:10

plnebarevne budiky maji v nastaveni i polozku svetla a v ni pak je delka sviceni v sekundach ... ted si nejsem jist, jestli je to vzdy nebo az treba s automatickymi svetly (poloha AUTO na ovladaci svetel) ... neni potreba mit STverzi, verzi sw netusim ... verze BBD je jedna z poslednich (mam ji tusim i ja :) )

cigaretak se takto ovladat neda - mozna je na to vnitrni parametr v BCM, ale nevim
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

mivi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 18
Registrován: 14.06.2020 16:49
Bydliště: Praha 8

Re: forscan

Příspěvek od mivi » 31.07.2020 09:45

Já si toho menu vůbec nevšiml, teď na to koukám. Asi to chce číst také návod. :-)
Světla / Zpoždění zhasnutí / Ručně, 20, 40, 60.
Z toho cigareťáku napájím kameru a proto jsem si říkal, že vypnutí by mohlo být dříve než po 15 minutách.
Stejně by to ale chtělo tu verzi sw s možností nastavení AFE bias po jednotkách... :-)
Děkuji a přeji pěkný den.
Ford Focus III, 1.0 EcoBoost 92 kW, kombi, Trend (2017)

Odpovědět

Zpět na „Diagnostika a SW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti