forscan

Moderátor:ZaQik
Odpovědět
vavohk
Nováček
Nováček
Příspěvky: 21
Registrován: 22.06.2013 07:11
Bydliště: Hradec Králové

Re: forscan

Příspěvek od vavohk » 29.12.2020 22:13

Ahoj,
rád bych se zeptal, jaký je správný postup pro připojení diagnostiky ForScan a načtení závad na Cmaxu 2011 1,6 benzin TI-VCT 92KW.

Auto je bezklíčkové provedení a tak si nejsem jistý, jaký je správný postup. Stačí mít klíčky v autě a nebo je zapotřebí "zapnout" budíky stisknutím tlačítka start?
Zkoušel jsem oba dva postupy a při zanutých budíkách mi to hodí docela dost chyb, při vypnutých budíkách jen pár chyb, ale asi tam opravdu jsou.
Auto není moje, ale rád bych pomohl v rodině s autem, to by asi bylo ale do jiného tématu.

Pokoušel jsem se správný postup zde najít, ale neašel. Tak pokud to tu někde je tak mě prosím nekamenujte.
Děkuji za všechny rady.
Vašek
Ford C-MAX 1,6 16v 74kw, r.v.2008

Uživatelský avatar
phofy
moderátor
moderátor
Příspěvky: 8752
Registrován: 23.07.2011 11:32
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: forscan

Příspěvek od phofy » 30.12.2020 09:03

Musis mit rozsviceny budiky

Uživatelský avatar
servisman
Nováček
Nováček
Příspěvky: 25
Registrován: 06.08.2017 12:14
Bydliště: Č.Budějovice

Re: forscan

Příspěvek od servisman » 30.12.2020 15:13

To slyším prvně, já mám sice 1,8 benzin 92kW a budíky jsem nikdy nerozsvěcoval.
FORD FOCUS MKII TURNIER 5/2006 , 1.8 16V 92Kw ,

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 19044
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: forscan

Příspěvek od ZaQik » 30.12.2020 15:25

pokud neni auto pod napetim (poloha klicku v poloze II), tak nevyctes chyby z vice nez poloviny jednotek ... u bezklicoveho startovani nevyctes chyby jen z nekolika (napr. RCM), ale porad nevyctes
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
jenikHK
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1550
Registrován: 10.03.2008 14:30
Bydliště: Praha

Re: forscan

Příspěvek od jenikHK » 30.12.2020 16:53

Nemluvě o tom, že zrovna forscan má při zahájení práce s ním vyskakovací okno, kde uživatel potvrzuje, že auto není v pohybu a má zapnuté zapalování (ale jde odskrtnout, aby nevyskakovalo).
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Obrázek

Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX

Uživatelský avatar
servisman
Nováček
Nováček
Příspěvky: 25
Registrován: 06.08.2017 12:14
Bydliště: Č.Budějovice

Re: forscan

Příspěvek od servisman » 30.12.2020 17:25

To chápu jako 2 polohu kdy jsou budíky pod napětím, ALE on tam píše rozsvíceny budíky , tak to chapu že budíky svítí jsou osvětleny
FORD FOCUS MKII TURNIER 5/2006 , 1.8 16V 92Kw ,

Uživatelský avatar
phofy
moderátor
moderátor
Příspěvky: 8752
Registrován: 23.07.2011 11:32
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: forscan

Příspěvek od phofy » 30.12.2020 18:01

Myslel sem polohu 2

Uživatelský avatar
djdekl
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3240
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Re: forscan

Příspěvek od djdekl » 30.12.2020 18:25

Proste aby svitili kontrolky...

Uživatelský avatar
10055
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 02.04.2021 23:14
Bydliště: 75654 Zubri

Chyba adaptivnich svetlometu

Příspěvek od 10055 » 07.04.2021 13:32

Ahoj,

nikdo se neozval, tak jsem objednal bluetooth ELM327 a nainstaloval Forscan
napíše sice vozidlo připojeno, ale že mám zkontrolovat zapalování (mám nastartováno)
poradí někdo jak se s tím spojit?

nebo jsem špatně hledal?
S-MAX 2016 2,0 TDCI - výhřev sedaček, výhřev volantu, el.sedačky, adaptivní LED světlomety, KeyLess

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 19044
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: forscan

Příspěvek od ZaQik » 07.04.2021 13:44

udelej printscreen okna forscanu
DTC vycist jdou?
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
10055
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 02.04.2021 23:14
Bydliště: 75654 Zubri

Re: forscan

Příspěvek od 10055 » 09.04.2021 19:59

přikládám screen
zkoušim všechny varianty zapalování

poradí někdo jak se s autem spojit
Přílohy
chyba.jpg
S-MAX 2016 2,0 TDCI - výhřev sedaček, výhřev volantu, el.sedačky, adaptivní LED světlomety, KeyLess

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 19044
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: forscan

Příspěvek od ZaQik » 09.04.2021 20:43

forscan se s v2.1 nedomluvi - viz https://forscan.org/forum/viewtopic.php?p=4937#p4937

zkus sw ScanMaster
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
Adow
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 6261
Registrován: 20.05.2011 09:52
Bydliště: Kousek od Brna

Re: forscan

Příspěvek od Adow » 09.04.2021 20:45

S jiným programem adaptér funguje? Viděl bych to na chybu někde v něm...

Uživatelský avatar
10055
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 02.04.2021 23:14
Bydliště: 75654 Zubri

Re: forscan

Příspěvek od 10055 » 09.04.2021 21:13

právě český prodejce neměl uvedenou verzi a tak jsem ji koupil
no nic asi se budu muset podívat po té zprávné verzi 1.5 a objednat
i tak díky
ještě zkusím ten scanmaster - jen jestli to dobře chámu umí i podjednotky? jde mi o to, že mám problém s adaptivními led světlomety a už jsem fakt bezradný a znáte to manželka brečí že v noci nic nevidí :evil:
S-MAX 2016 2,0 TDCI - výhřev sedaček, výhřev volantu, el.sedačky, adaptivní LED světlomety, KeyLess


Odpovědět

Zpět na „Diagnostika a SW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti