Fiesta ST 2015 - jak uvést do provozu navigaci?

Interier, sedačky, palubní deska, klima, ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Tonda-B
Junior
Junior
Příspěvky: 314
Registrován: 06.02.2009 00:05
Bydliště: Praha 10

Fiesta ST 2015 - jak uvést do provozu navigaci?

Příspěvek od Tonda-B » 21.04.2019 17:41

Koupil jsem uvedené auto z Itálie a v rádiu SONY není SD karta s navigací (kromě toho že v autě není ani návod k obsluze a servisní knížka).
Možná by mohlo být podobné i ve Focusu nebo C-Maxu.
Nevěděl by někdo jak navigaci zprovoznit?
Jakou SD kartu použít?
SD, SDHC nebo SDXC nebo ještě jinou a jak velkou a s jakou rychlostí?
Ford sice nabízí nějaké updaty, ale když teď nemám nic, tak mi asi update nepomůže.
Nebo ano?
Olej, filtry a svíčky jsem si vyměnil, geometrii mi nastavili v servisu (byla tam na předku rozbíhavost a přední gumy vypadaly podle toho), ale s navigací si nevím rady.
Fiesta ST IV/15 3dv.
Dříve:
Focus ST 170 III/02 5dv.

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16984
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Fiesta ST 2015 - jak uvést do provozu navigaci?

Příspěvek od ZaQik » 21.04.2019 17:52

navigace ma oznaceni MFD, sledej tedy SD kartu pro ni
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Tonda-B
Junior
Junior
Příspěvky: 314
Registrován: 06.02.2009 00:05
Bydliště: Praha 10

Re: Fiesta ST 2015 - jak uvést do provozu navigaci?

Příspěvek od Tonda-B » 21.04.2019 18:00

Ale jakou?
Tyhle mi připadají strašně malé: https://www.alza.cz/levne-pametove-kart ... 691&sc=520
Fiesta ST IV/15 3dv.
Dříve:
Focus ST 170 III/02 5dv.

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16984
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Fiesta ST 2015 - jak uvést do provozu navigaci?

Příspěvek od ZaQik » 21.04.2019 18:18

Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Tonda-B
Junior
Junior
Příspěvky: 314
Registrován: 06.02.2009 00:05
Bydliště: Praha 10

Re: Fiesta ST 2015 - jak uvést do provozu navigaci?

Příspěvek od Tonda-B » 21.04.2019 18:31

Díky, zkusím.
Fiesta ST IV/15 3dv.
Dříve:
Focus ST 170 III/02 5dv.

Tonda-B
Junior
Junior
Příspěvky: 314
Registrován: 06.02.2009 00:05
Bydliště: Praha 10

Re: Fiesta ST 2015 - jak uvést do provozu navigaci?

Příspěvek od Tonda-B » 08.05.2019 12:17

Zdá se, že napřed bude třeba vyřešit ještě jiný problém.
Na displeji je pořád nápis "noGPS" a i v paměti závad je ta GPS-ka napsaná.
Asi nemá smysl zkoušet zprovoznit navigaci, která by ten GPS signál jistě chtěla mít k dispozici.
Nemá někdo zkušenost s tím, jak tu věc zprovoznit?
Anténní prot můžu zkusit vyměnit, mohu zkontrolovat to, do čeho se ten prut šroubuje - když vyndám lampičku stropního osvětlení, ale jak je to dál?
Fiesta ST IV/15 3dv.
Dříve:
Focus ST 170 III/02 5dv.

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16984
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Fiesta ST 2015 - jak uvést do provozu navigaci?

Příspěvek od ZaQik » 08.05.2019 12:55

koukni za panel displeje, jestli tam je pripojeny modry konektor fakra
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Tonda-B
Junior
Junior
Příspěvky: 314
Registrován: 06.02.2009 00:05
Bydliště: Praha 10

Re: Fiesta ST 2015 - jak uvést do provozu navigaci?

Příspěvek od Tonda-B » 27.06.2020 15:34

Paměťová karta po vložení něco mazala a něco jiného do navigace nahrávala, ale "noGPS" tím z displeje nezmizelo a navigace pochopitelně funkční bez signálu GPS není.
Konektor vypadá rozumně - viz příloha.
Takže co dál? Je to v anténě, nebo vedení k ní?
20200627_150442_m.jpg
20200627_150523_m.jpg
20200627_151454_m.jpg
Fiesta ST IV/15 3dv.
Dříve:
Focus ST 170 III/02 5dv.

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16984
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Fiesta ST 2015 - jak uvést do provozu navigaci?

Příspěvek od ZaQik » 27.06.2020 16:52

kup GPS antenu s faktra konektorem a pripoj ji ... a uvidis ... v Cine stoji 100-200 CZK
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Tonda-B
Junior
Junior
Příspěvky: 314
Registrován: 06.02.2009 00:05
Bydliště: Praha 10

Re: Fiesta ST 2015 - jak uvést do provozu navigaci?

Příspěvek od Tonda-B » 05.07.2020 21:33

Jo, máš pravdu.
Anténa tam žádná nebyla...
Jen konektor jsem v oblasti zpětného zrcátka pod tapecem střechy našel...
Zkrátka zprovoznit navigaci výborného auta, koupeného v AAA Auto Praha, není žádná banalita.
Fiesta ST IV/15 3dv.
Dříve:
Focus ST 170 III/02 5dv.

Odpovědět

Zpět na „Interier“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti