Přestavba Sync 1 na Sync 2

Interier, programování modulů, atd.
Moderátor:foki
Odpovědět
tom08
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 20.04.2019 15:55
Bydliště: Frýdek - Místek

Přestavba Sync 1 na Sync 2

Příspěvek od tom08 » 22.11.2021 17:50

Ahoj všem,
Vím že na téma Sync již zde bylo napsáno obrovské množství příspěvků, kterými se už dlouho prokousávám, ale stále nemůžu najít tu správnou odpověď.
Cca před 3 měsíci jsem si pořídil dvojkoveho S-Maxe v tzv. social editon. Což mi moc nevadí, předchozí Mondeo jsem si také překonal k obrazu svému.
První věc, kterou chci předělat, a hlavně dotáhnout do konce, je přestavba Sync1 (4" obrazovka) na Sync2. Trojkovy Sync nechci - kvůli absenci AUX vstupu, který budu potřebovat pro přehrávání zvuku z DVD pro zadní sedadla.
Takže středový panel, 8" obrazovka, APIM, ACM, media hub atd. zakoupeno z polského Allegra. Při studování schémat, co se musí všechno "přepinovat" jsem se trochu zasekl a obešel jsem to objednáním prestavboveho kabelového svazku z USA pro Edge. V US S-Maxe neznají.
Po napojení kabelového svazku na původní a zapojení do "nových jednotek" to krásné celé naběhlo ‐ Bluetooth v pohodě, dokonce se sama nastavila čeština, ovládání klimatizace také o.k., hudba z usb v pohodě.... vše bez nastavování přes Forscan.
ALE!
Na volantu je nefunkční právě tlačítko se šipkami a ok, ovládání hlasitosti, telefonu jde.
Hlásí poruchu navigace - neukazuje kompas, mezi budikana ano, takže předpokládám, že anténa gpsm tam "nekde" je.
A Samozřejmě hláška vložte kartu. A tady je jádro problemu: nemůžu přijít na to, jak media hub zapojit do APIM. Žádné schéma na to nepasuje, dokonce jsem vyloučil schémata zapojení přímo ve Fordu, ale nemůžu s tím pohnout.
Nějaké nápady jak to zapojit?
Přílohy
20211121_135929.jpg
20211121_141331.jpg
20211121_141316.jpg
20211122_165643.jpg
20211122_165624.jpg
S-Max 2, 2.0 Tdci 110kW, 2016
Ex. Mondeo 2.2 Tdci 129kW, 2010

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 20221
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Přestavba Sync 1 na Sync 2

Příspěvek od ZaQik » 22.11.2021 18:01

spatne, velmi spatne jsi hledal ... popis prestavby vcetne hubu viz viewtopic.php?f=273&t=49641

chyby volnatu mas parne kvuli spatne konfiguraci vnitrnich parametru APIMu (mas to nastavene pro auta typu FF3 a ne mondeo5) a chyba GPS muze byt kvuli tomu samemu nebo kvuli spatnemu zapojeni sbernice

hub je z FF3, kdybys mel spravny z mondeo5, tak by mel 2x USB
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

tom08
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 20.04.2019 15:55
Bydliště: Frýdek - Místek

Re: Přestavba Sync 1 na Sync 2

Příspěvek od tom08 » 22.11.2021 18:19

Schéma z tvého odkazu jsem použil, a v konektoru APIM jsou pozice 8 a 38 již obsazené, a když je nahradím piny 1 a 8 z hubu, Sync nenabehne vůbec - zůstane mrtvý....
Které parametry máš na mysli?
S-Max 2, 2.0 Tdci 110kW, 2016
Ex. Mondeo 2.2 Tdci 129kW, 2010

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 20221
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Přestavba Sync 1 na Sync 2

Příspěvek od ZaQik » 22.11.2021 18:30

a cimpak jsou obsazene? vzdyt jsi to zapojoval sam a podle tabulky zprovozneni SYNC2 tam ma prijit napajeni a kostra pro hub?

mam na mysli vnitrni parametry (as-built pro APIM)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

tom08
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 20.04.2019 15:55
Bydliště: Frýdek - Místek

Re: Přestavba Sync 1 na Sync 2

Příspěvek od tom08 » 22.11.2021 18:37

No, to kdych věděl, je to konektor z toho US kabelu, jeden konec je napojeny na původní konektor sync1 a na druhé straně to je už "hotove" celé zabalené v černé pásce.
Z parametrů v APIM nejsem vůbec chytrý, jedině co se mi podařilo nastavit je 8" obrazovka, ani couvání kameru ce mi nedaří aktivovat :dih:
S-Max 2, 2.0 Tdci 110kW, 2016
Ex. Mondeo 2.2 Tdci 129kW, 2010

tom08
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 20.04.2019 15:55
Bydliště: Frýdek - Místek

Re: Přestavba Sync 1 na Sync 2

Příspěvek od tom08 » 22.11.2021 18:43

To je ten kabel.....
Přílohy
Screenshot_20211122-184222_Opera.jpg
S-Max 2, 2.0 Tdci 110kW, 2016
Ex. Mondeo 2.2 Tdci 129kW, 2010

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 20221
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Přestavba Sync 1 na Sync 2

Příspěvek od ZaQik » 22.11.2021 18:54

prestavbovy kabel ma vyvod na hub - pokud hub nefunguje, zeptal bych se prodejce, kde je problem ... pokud mas ohm-metr muzes piny z konektoru pro hub promerit s piny do konektoru APIMu, abys zjistil, kde konci

pres SZ mi posli VINko a aktualni nastaveni APIMu, zkusim se podivat, co je tam spatne
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

tom08
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 20.04.2019 15:55
Bydliště: Frýdek - Místek

Re: Přestavba Sync 1 na Sync 2

Příspěvek od tom08 » 22.11.2021 19:20

Kabel pro média hub ze svazku má jen 2 dráty, černý a červený....
S-Max 2, 2.0 Tdci 110kW, 2016
Ex. Mondeo 2.2 Tdci 129kW, 2010

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 20221
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Přestavba Sync 1 na Sync 2

Příspěvek od ZaQik » 22.11.2021 19:26

kostra a napajeni ... tzn. ze prestavbovy kabel je pro SYNC2/3 bez AUX vstupu
vezmi ty dva draty z maleho konektoru pro hub a zapoj je na spravne piny v hubu, cos koupil - mela by se Ti zprovoznit SDkarta
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

tom08
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 20.04.2019 15:55
Bydliště: Frýdek - Místek

Re: Přestavba Sync 1 na Sync 2

Příspěvek od tom08 » 22.11.2021 19:29

:D :D
Zkusím, hned co vylezim covida
...
S-Max 2, 2.0 Tdci 110kW, 2016
Ex. Mondeo 2.2 Tdci 129kW, 2010

Odpovědět

Zpět na „Interier“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host