Jsem doma!
1. den - etapa cca 90km
Cesta z Ostravy na Moravku. Jelo se po nove otevrene cyklostezce do Frydku. Luxusni povrch, nastesti jsme jeli po ni kolem 8 rano takze bez pritomnosti poletavych bruslaru. Nasledne klasika na Nosovice, Moravka. Z velkeho parkoviste u Moravky na Slavic za 45min. Ze Slavice do Mostu u Jablunkova. Nasledovala cesta na Hrcavu, tem horskym zatackam jsem slibil ze se tam vratim, pro zmenu ale s RSkem. Uzasne. Z Hrcave pak prejezd do Skalite, kde nas nechali rozdelat si spacaky pod pristreskem. Vecer u piva kluci postupne dostali krec do nohou
2. den - etapa cca 70km
Ze Skalite prejezd do hor a na Slovenskou Polskou hranici. Chvili teren pekny. Ale pak..vecne kolo na zadech, velke sutry, krpaly kde byl problem je vyjit pesky. Zdolali jsme Kikulu (vyska neco pres 1000m, na vrcholu jen rozcestnik), pak prejezd a preslap na Velkou Racu po cervene. Vsem nam doslo piti, na nejprudsim slunci nic prijemneho tahat se s kolem vedle sebe zase do ani nesjizdnych krpalu. Na Raci jsme asi pulhodiny okupovali WC, respektive umyvadlo. Lahvove pivicko stalo lidove 2eura, fazolova polevka s 2chleby 3eura. Hned na sjezdu po cervene z Raci jsem na velkych sutrech procvakl dusi. Vymena rychla, ale nezpozoroval jsem kudy to sjizdeli kolegove. Kdyz jsem se rozjel sjelo mi predni kolo do zarostle ryny, a nasledoval superman primo do alergenu - pole. Usmal jsem se, rekl si kurec blbe jeste se tu rozlames. Tak znova jsem se rozjel, a zase ve vysoke rychlosti mi to zase sjelo do stopy kam jsem nerad, superman do alergenu podruhe. Dojel jsem k tymu, prislo se na to ze mam zadni brzdu KO. A chybi tachac. Zde uz prisel psychicky zlom - ztrata duvery ke kolu. Od teto chvile uz mi ujizdeli na vsech sjezdech, jezdil jsem opatrne. Pak prisel dalsi pad, bohuzel v male rychlosti a to jsem si "sednul" na kamen - narazena prdel. Krajina krasna, ale bolest a nervy pomuchlane. Sjeli jsme do udoli. Ve Stare Bystrici jsme dostali mylne info ze je to na Oravu uz jen 16km. No ujeli jsme asi 45km, pri nich zdolali kopec dlouhy 10km. Dolu uz jsem promrzly (cekal jsem asi 20minut v altanku na vrcholku) s nimi dojel do Oravske Lesne. Dal jsem si 4porce americkych brambor s tatarkou a slo se spat potaji do altanku u mistni zakladni skoly. Vymrznul jsem, nevyspal jsem se jelikoz me bolela prdel z padu a nebo me tlacila vlastni panev na drevene lavicce.
3. den - etapa cca 40km
Presun z Oravske Lesne do Tvrdesina. Kolega ktery predesle dny vzdy ztracel chytl druhou mizu. Predjel me, jakozto vrcharsky tymovy sampion

jsem se vydal si jej ulovit. Nakonec jsme ujeli zbylym 2kolegum. Videl jsem jak strasne moc pospicha na vlakove nadrazi a chce domu z toho pekla, povozil jsem jej ve vzduchovem pytli pri prumeru cca 25km/h (je fakt ze z kopce musel brzdit telem jelikoz ja s musi vahou nemam moc setrvacnost). Kdyz jsme zbytku volali z nadru meli ztratu 10km. V tu chvili jsem myslel ze prdeli sedim na feferonama ocalounenem sedle.
Suma sumarum pekny vylet, krasna horska panoramata, pocasi vyslo, jen zjistuju ze technika jizdy pri sjezdech mi chybi, kdezto kolegum chybi energie do kopcu a na rovinach. A za rok pri dalsim prodlouzenem vikendu se zase vymysli nejaky vyletik
Skody na kole: zadni brzdic blbne, tachometr se ztratil v poli, zase ohnuta patka zadni prehazovacky, 1x defekt.