BMS + start/stop

Odpovědět
Uživatelský avatar
Adow
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 6040
Registrován: 20.05.2011 09:52
Bydliště: Kousek od Brna

Re: BMS + start/stop

Příspěvek od Adow » 07.06.2020 10:11

Taky bych řekl..

Uživatelský avatar
oscaar
Nováček
Nováček
Příspěvky: 171
Registrován: 18.10.2011 20:09
Bydliště: Zlín

Re: BMS + start/stop

Příspěvek od oscaar » 07.06.2020 10:23

Asi je to skrs posilovač řízení. Když točí volantem sám, při parkování.
Galaxy Trend-Business Edition 1.5 EcoBoost,118 kW, 2016, šedá metal. (Magnetic)
Transit Connect 1.8 TdCi 81 kw, r.v. 2010
Mondeo Sedan, r.v. 01, 1.8 Duratec HE, 81 Kw, Ghia, stříbrný sršeň
Focus kombi, r.v. 99, 1.8 Zetec 85 kw, Ghia - prodáno

Uživatelský avatar
hudyss77
Junior
Junior
Příspěvky: 304
Registrován: 23.01.2018 19:06
Bydliště: Liberec

Re: BMS + start/stop

Příspěvek od hudyss77 » 07.06.2020 10:35

Mě parkovací asistent normálně funguje
Ford Grand Cmax – 1,6 EB Titanium 134kw – 2011

Uživatelský avatar
oscaar
Nováček
Nováček
Příspěvky: 171
Registrován: 18.10.2011 20:09
Bydliště: Zlín

Re: BMS + start/stop

Příspěvek od oscaar » 07.06.2020 12:32

Možná jsem neměl správnou rychlost, skusim to ještě jednou.
Galaxy Trend-Business Edition 1.5 EcoBoost,118 kW, 2016, šedá metal. (Magnetic)
Transit Connect 1.8 TdCi 81 kw, r.v. 2010
Mondeo Sedan, r.v. 01, 1.8 Duratec HE, 81 Kw, Ghia, stříbrný sršeň
Focus kombi, r.v. 99, 1.8 Zetec 85 kw, Ghia - prodáno

Uživatelský avatar
oscaar
Nováček
Nováček
Příspěvky: 171
Registrován: 18.10.2011 20:09
Bydliště: Zlín

Re: BMS + start/stop

Příspěvek od oscaar » 27.06.2020 14:00

Tak je to OK, funguje parkovací asistent :mrgreen: . Asi jsem jel moc pomalu..
Galaxy Trend-Business Edition 1.5 EcoBoost,118 kW, 2016, šedá metal. (Magnetic)
Transit Connect 1.8 TdCi 81 kw, r.v. 2010
Mondeo Sedan, r.v. 01, 1.8 Duratec HE, 81 Kw, Ghia, stříbrný sršeň
Focus kombi, r.v. 99, 1.8 Zetec 85 kw, Ghia - prodáno

Uživatelský avatar
kozelos
Junior
Junior
Příspěvky: 427
Registrován: 28.12.2011 23:17

Re: BMS + start/stop

Příspěvek od kozelos » 14.09.2020 12:34

Adow píše: 06.04.2020 09:08 Tak dnes u nás bylo kolem 0, tak jsem to jen cvičně zkusil odmrazit - resp. to zapnul tlačítkem pro maximální ofuk + výhřevy.
Mám nastaveno (Forscan)
BCM AS-BUILT: 726-48-02 x0xx xxxx xx (původně bylo x1xx xxxx xx) - je to to stejné jako SlaveExists_BMS_Cfg: ABSENT přes UCDS
BCM: Systém monitorování baterie: PWM (bylo LIN)
IPC: Auto Stop Start: Disabled (bylo Enabled)
FCIM: Start-Stop button: Disabled (bylo Enabled)
Takže z původního "vypnutí" S/S a BMS se ve finále změnilo jen nastavení BMS na PWM. A teď výhřev jede a BMS asi ne. To budu zkoumat až se začne někam jezdit :D.
No a pro jistotu jsem přidal přes Forscan nastavení
BMC: Battery target state of charge %: 100 (z výroby tam bylo 80)
A tím prozatím končím svůj výzkum :palec_nahoru:
je mi jasne, ze vyhrev okna se ted blbe zkousi, ale vyhodnotils vyse uvedene jako "finalni" funkcni reseni? Musim co nejdriv s baterkou u smaxe neco udelat, mame najeto skoro 2000km a za tu dobu ani jednou nechcipl start/stop, coz se mi zda dost podezrele..

Uživatelský avatar
Adow
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 6040
Registrován: 20.05.2011 09:52
Bydliště: Kousek od Brna

Re: BMS + start/stop

Příspěvek od Adow » 14.09.2020 12:52

Mě výhřev teď funguje a S/S mám vyplý. Samozřejmě v BCM chyba, ale ničemu to nevadí. Teď to náhodou používám, když je to ráno orosené a sklo se mlží, tak výhřev pomáhá ;-)

Uživatelský avatar
kozelos
Junior
Junior
Příspěvky: 427
Registrován: 28.12.2011 23:17

Re: BMS + start/stop

Příspěvek od kozelos » 14.09.2020 13:51

a baterka se ted tedy dobiji normalne?

cili pripojim forscan a provedu tyto upravy:

BCM AS-BUILT: 726-48-02 x0xx xxxx xx (původně bylo x1xx xxxx xx)
BCM: Systém monitorování baterie: PWM (bylo LIN)
IPC: Auto Stop Start: Disabled (bylo Enabled)
FCIM: Start-Stop button: Disabled (bylo Enabled)
BMC: Battery target state of charge %: 100 (z výroby tam bylo 80)

je to tak?

Martin89
Nováček
Nováček
Příspěvky: 151
Registrován: 21.06.2020 17:03
Bydliště: České Budějovice

Re: BMS + start/stop

Příspěvek od Martin89 » 01.10.2020 08:00

Já včera v BCMI přepnul položku BMS/auto start stop system na disabled, nastavil požadavek na 100% a vypadá to, že vše OK. S/S nefunguje, baterie je nová, nabitá a i tak jí to dobíjelo celou cestu do práce 13.8V. Ráno jsem měl puštěný Webasto, tak si něco vzalo. Jestli vyhřívá okno nevim. To teprve zkusim. Ale jelikož mám bufíka, tak mě to moc nepálí :)
Jen bych ještě rád vypnul tu šedivou ikonku přeškrtlého áčka po zastavení. Nevíte jak na to? Je to ta položka v IPC auto start stop?
M MK5 132kw AWD PowerShift 2017

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 18034
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: BMS + start/stop

Příspěvek od ZaQik » 01.10.2020 08:54

ano, je to parametr v IPC
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Martin89
Nováček
Nováček
Příspěvky: 151
Registrován: 21.06.2020 17:03
Bydliště: České Budějovice

Re: BMS + start/stop

Příspěvek od Martin89 » 01.10.2020 13:09

Děkuji Ti :palec_nahoru:
M MK5 132kw AWD PowerShift 2017

Uživatelský avatar
kozelos
Junior
Junior
Příspěvky: 427
Registrován: 28.12.2011 23:17

Re: BMS + start/stop

Příspěvek od kozelos » 14.10.2020 10:08

Mám už cca 2 týdny nastaveno jako Adow a mam dojem, že baterka se prostě louci, ještě to budu zkoušet, ale myslim, že vyhrev předního okna nejde, přestože bych čekal, že baterka se teď vic bude dobíjet.

Ale k dotazu - když mam vyply start / stop a bms dle parametrů výše a koupil bych exide efb namísto origo agm, je to ok? A musí se třeba ve forscanu někde něco prenastavovat, např typ baterie nebo tak něco?

Uživatelský avatar
kozelos
Junior
Junior
Příspěvky: 427
Registrován: 28.12.2011 23:17

Re: BMS + start/stop

Příspěvek od kozelos » 15.10.2020 15:20

Nikdo neví?

Martin89
Nováček
Nováček
Příspěvky: 151
Registrován: 21.06.2020 17:03
Bydliště: České Budějovice

Re: BMS + start/stop

Příspěvek od Martin89 » 15.10.2020 15:45

Určitě se musí změnit parametr v BCMI na EFB. AGM se nabíjí jinak než EFB a jiné zaplavené batetie. Jsou tam různé varianty baterií AGM a EFB
M MK5 132kw AWD PowerShift 2017

Uživatelský avatar
kozelos
Junior
Junior
Příspěvky: 427
Registrován: 28.12.2011 23:17

Re: BMS + start/stop

Příspěvek od kozelos » 15.10.2020 16:28

Ok diky. Parametr v případě koupě tedy změním. Není mi to jen jasné, jak je to s tím nabíjením vs upravene nastavení bms, může být rozdíl v nabíjení třeba maximální napětí, nebo v čem se to nabíjení liší?

Odpovědět

Zpět na „karoserie - mondeo mk5“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host