Změna tempomatu na adaptivní tempomat

Odpovědět
Uživatelský avatar
FMMB_FORD
Nováček
Nováček
Příspěvky: 10
Registrován: 13.10.2021 11:00

Změna tempomatu na adaptivní tempomat

Příspěvek od FMMB_FORD » 23.11.2021 23:44

Je to proveditelné za rozumné náklady? Měl jsem to ve VW, teď to mám v Kuga a ve Focusu mi to chybí.
Focus 1.5 Ecoblue, 88kW, 2019

Uživatelský avatar
Anduril
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4809
Registrován: 07.11.2009 16:56
Bydliště: Ostrava

Re: Změna tempomatu na adaptivní tempomat

Příspěvek od Anduril » 24.11.2021 07:46

Podivej se do predniho narazniku, jestli nahodou nemas radar (CCM) dole pred chladicem. Pokud jo, tak je to lehke (z kraje vyroby se daval do aut i bez adaptivniho tempomatu) - tlacitka do volantu a zmena konfigurace. Pokud nemas, tak to bude slozitejsi (hlavne kvuli kabelazi) - radar, propojeni s IPMA modulem, tlacitka, konfigurace + take zalezi na verzi IPMA.
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 20221
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Změna tempomatu na adaptivní tempomat

Příspěvek od ZaQik » 24.11.2021 17:47

v IPMA by mohl jit prehrat fw na vybavenejsi verzi (u mondea mk5 to jde - elektronika je stejna pro vsechny verze vybavy)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
zdenyvm
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 522
Registrován: 09.03.2010 15:29
Bydliště: Zlínský kraj

Re: Změna tempomatu na adaptivní tempomat

Příspěvek od zdenyvm » 26.11.2021 10:23

Radar na anti collision system se používá i na ten adaptivní tempomat nebo to je úplně něco jiného? ACS radar tam mám...
Ford Focus IV 1,0 Ecoboost (155HP Bluefin)
Obrázek

Ford Focus III 1,0 Ecoboost (150HP Bluefin) - prodáno
Obrázek

Ford Focus II 1,6 TDCi (80kw) - prodáno
Obrázek

Uživatelský avatar
Anduril
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4809
Registrován: 07.11.2009 16:56
Bydliště: Ostrava

Re: Změna tempomatu na adaptivní tempomat

Příspěvek od Anduril » 26.11.2021 10:27

Pokud mas PreCollision assist skutecne reseny i radarem v narazniku pred chladicem, pak je to ten samy, co na adaptivni tempomat. V podstate staci prekonfigurovat na adaptivni tempomat, tlacitka na volantu neni uplne nutne menit, ale nebudes moct menit vzalenost/rozestup.

Pozdeji od tohoto reseni ustoupili a novejsi (ted nevim presne od kdy) maji PreCollision assist reseny jen IPMA modulem (kamerou) a tam pak radar chybi - je tam jen v pripade, ze ma auto adaptivni tempomat.
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Uživatelský avatar
zdenyvm
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 522
Registrován: 09.03.2010 15:29
Bydliště: Zlínský kraj

Re: Změna tempomatu na adaptivní tempomat

Příspěvek od zdenyvm » 30.11.2021 16:51

Tak asi tam ten radar fakt mám... teď jak začalo sněžit tak mi vyskočila chyba na palubce že pre collision system není dostupný, vylezl jsem ven, záslepka pod nárazníkem celá zalepená od sněhu. Očistil jsem to a už to zas jede... :D
Takže tam ten radar asi bude že?
Ford Focus IV 1,0 Ecoboost (155HP Bluefin)
Obrázek

Ford Focus III 1,0 Ecoboost (150HP Bluefin) - prodáno
Obrázek

Ford Focus II 1,6 TDCi (80kw) - prodáno
Obrázek

Uživatelský avatar
Anduril
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4809
Registrován: 07.11.2009 16:56
Bydliště: Ostrava

Re: Změna tempomatu na adaptivní tempomat

Příspěvek od Anduril » 30.11.2021 17:40

To asi bude. Mel bys ho videt i ve ForScanu jako modul.
A PreCollision assist by ti mel zobrazovat vzdalenost od prekazky i graficky, na obrazovce asistentu v pc. Ja to mam pouze pres kameru a mne to akorat zobrazi varovnou hlasku a pipani, kdyz se blizi prekazka, ale nezobrazuje to vzdalenost na displeji.
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Uživatelský avatar
321910336
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1032
Registrován: 20.01.2012 23:10
Bydliště: Přerov

Re: Změna tempomatu na adaptivní tempomat

Příspěvek od 321910336 » 30.11.2021 21:25

Tak tohle mě zajímá. Mám plastový něco pod SPZ, co připomíná radar. Kdyby to někdo řešil, nebo se chtěl pohrabat v mém autě, tak dejte vědět.
Ford Focus 2018 1.0 92 kw Titanium Obrázek
Ford Focus 2007 1.6 74 kW Trend LPG

Uživatelský avatar
Anduril
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4809
Registrován: 07.11.2009 16:56
Bydliště: Ostrava

Re: Změna tempomatu na adaptivní tempomat

Příspěvek od Anduril » 30.11.2021 21:43

Plastovy neco tam ma kazdej FF4, ale zalezi, jestli za tim je ten radar :) Podle roku vyroby bys ho tam ale take mohl mit. Dej si VIN do Fordzony a uvidíš, jestli tam máš "Zař. se snímačem v před. nárazníku" (máš) nebo "Zař. bez snímače v před. nárazníku" (nemáš).
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Uživatelský avatar
321910336
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1032
Registrován: 20.01.2012 23:10
Bydliště: Přerov

Re: Změna tempomatu na adaptivní tempomat

Příspěvek od 321910336 » 30.11.2021 22:03

Dle VIN mám snímač.
Ford Focus 2018 1.0 92 kw Titanium Obrázek
Ford Focus 2007 1.6 74 kW Trend LPG

Uživatelský avatar
zdenyvm
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 522
Registrován: 09.03.2010 15:29
Bydliště: Zlínský kraj

Re: Změna tempomatu na adaptivní tempomat

Příspěvek od zdenyvm » 01.12.2021 12:19

Anduril píše: 30.11.2021 17:40 To asi bude. Mel bys ho videt i ve ForScanu jako modul.
A PreCollision assist by ti mel zobrazovat vzdalenost od prekazky i graficky, na obrazovce asistentu v pc. Ja to mam pouze pres kameru a mne to akorat zobrazi varovnou hlasku a pipani, kdyz se blizi prekazka, ale nezobrazuje to vzdalenost na displeji.
No mně to taky jen zobrazí varovnou hlášku a rozbliká se červeně palubka. Žádná vzdálenost, nic... Tak nevím.
Ford Focus IV 1,0 Ecoboost (155HP Bluefin)
Obrázek

Ford Focus III 1,0 Ecoboost (150HP Bluefin) - prodáno
Obrázek

Ford Focus II 1,6 TDCi (80kw) - prodáno
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 2018 >“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host