FORDpass

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Uživatelský avatar
robbert
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 768
Registrován: 02.02.2008 04:18

FORDpass

Příspěvek od robbert » 24.02.2019 21:41

Zdravím,

často se tady píše o Ford pass.

Nainstaloval jsem si jej na mobil, ale nejsem schopan ho propojit s autem. Chápu to dobře, že tato aplikace je spojitelná jen se Sync 3?



Odkaz na aplikaci, aby to bylo kompletní:

https://play.google.com/store/apps/deta ... pass&hl=cs

Edit: Děkuji za upozornění, výše uvedený odkaz je špatný. Správně má být tento:
https://play.google.com/store/apps/deta ... fordpasseu
Naposledy upravil(a) robbert dne 25.02.2019 11:48, celkem upraveno 1 x.
Ford Edge Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2018 Black Agate
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016 Green Guard
Ford Kuga Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2011, White Frozen
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - prodaný

Uživatelský avatar
FLA
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1172
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Slovensko

FORDpass

Příspěvek od FLA » 25.02.2019 10:13

ake auto z týchto mas ty
2017: Ford Escape, F-150, Fusion
2018: Ford EcoSport, Escape, Expedition, Explorer, F-150, Fusion, Mustang
2019: Ford EcoSport, Edge, Escape, Expedition, Explorer, F-150, Fusion, Mustang, Ranger, Transit Connect
ObrázekKuga 2.0 Tdci AWD Spirit X
predtým:
C-Max 1.6 85kW TDCi Titanium X
Focus Combi Ghia 2007 1.6L Duratec-16V Ti-VCT
Focus Combi Trend '99 1.8TDdi

Medmen
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 859
Registrován: 05.09.2009 17:33
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: FORDpass

Příspěvek od Medmen » 25.02.2019 11:32

robbert píše:Zdravím,
často se tady píše o Ford pass.
Nainstaloval jsem si jej na mobil, ale nejsem schopan ho propojit s autem. Chápu to dobře, že tato aplikace je spojitelná jen se Sync 3?

Odkaz na aplikaci, aby to bylo kompletní:
https://play.google.com/store/apps/deta ... pass&hl=cs
Aplikaci z Tvého odkazu mi žádné moje zařízení nepodporuje

Já mám nainstalováno tohle: https://play.google.com/store/apps/deta ... fordpasseu

A mám propojeno s autem, čte mi to nájezd, ukazuje životnost oleje, ale zatím se mi neukazuje spotřeba.
Je: Ford Focus combi III Titanium 2018 1.5 16V 110kw, Caribou, po FL
Bylo: Ford Focus combi II Style 2008 1.6 16V 74kw, Vision Blue, po FL

Uživatelský avatar
Sentik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 690
Registrován: 30.05.2018 13:00

Re: FORDpass

Příspěvek od Sentik » 25.02.2019 11:37

Jj, je to tahle:
https://play.google.com/store/apps/deta ... sseu&hl=cs

Jak psal asi i Medmen a maká celkem v pohodě :)
Byl: FoFo III ST-Line, 1.5, 110kW, Red and Black ed. (r.v. 17)
Byl: FoFo II 1.6, 74kW (r.v.09)
Byla: Fiesta 1.25 (r.v.11) Trend, Silver // Fiesta 1.3 (r.v.03), vybava holobyt, Colorado Red
Byla: Fiesta XR2i 1.6 (r.v. kdo si to má pamatovat, asi 90)

Uživatelský avatar
robbert
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 768
Registrován: 02.02.2008 04:18

Re: FORDpass

Příspěvek od robbert » 25.02.2019 11:46

Omlouvám se, chybička se vloudí.
Mám nainstalováno stejnou jako vy, tedy odkaz v prvním příspěvku je chybný.

Nicméně mám v autě Sync 2 a nemůžu přijít na to, jak telefon spojit s autem, aby Fordpass fungoval.

Popis spojení je v aplikaci v nastavení stavu mého vozidla. Ale tím jsem skončil. Telefon je připojen k autu přes BT kvůli telefonování. Bohužel nikde u Sync 2 nemůžu najít ikonu Ford pass. Proto předpokládám, že to lze jen u Sync 3.
Ford Edge Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2018 Black Agate
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016 Green Guard
Ford Kuga Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2011, White Frozen
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - prodaný

Uživatelský avatar
Raada
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2180
Registrován: 07.09.2008 00:35
Bydliště: Exit 10 na D10

Re: FORDpass

Příspěvek od Raada » 25.02.2019 13:30

Taky mam Sync 2 a vyzkousim. V navodu se pise, ze musi byt nastartovany motor.
Mondeo Mk.5 kombi 2.0 TDCi 110kW, powershift 06_2015
FF II kombi, 1,6 TDCI 80kW r.v. 11/2006 - prodáno


Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =a&start=0

Uživatelský avatar
robbert
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 768
Registrován: 02.02.2008 04:18

Re: FORDpass

Příspěvek od robbert » 25.02.2019 13:32

Je fakt, že já neměl nastartováno, jen zapnuto, takže tlačítko bez spojky, ale to by snad vliv mít nemělo...

Pokud se ti to povede, když tak dej návod, fotky. Dík.

Tak jsem to zkoušel i s nastartovanym motorem a nic.
Ford Edge Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2018 Black Agate
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016 Green Guard
Ford Kuga Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2011, White Frozen
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - prodaný

Uživatelský avatar
Sentik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 690
Registrován: 30.05.2018 13:00

Re: FORDpass

Příspěvek od Sentik » 27.02.2019 09:52

Má Sync2 něco jako AppLink? To je podle mne stěžejní pro funkčnost...

Trochu se obávám, že Sync3 bude nutnost a i tam jsou evidentně rozdíly. Mám už opět snad roční verzi /ta aktualizace trvající i několik hodin je pro mne velmi těžko proveditelná, pač tak daleko prostě nejezdim :roll: / a proti ostatním mi to např. neukazuje tlak v pneumatikách, což bych hodně chtěl ...

Ale u Sync2 co jsem tak hledal to asi nejede vůbec, sakryš.

EDIT: Jinak nastartovano být nemusí, to jsem zkoušel dnes rano. Naopak během jízdy to nefunguje, i když jsem nutil to ovládat (značně nadávající) manželku. Prostě v rámci bezpečnosti to během jízdy nemaká, ale to je asi fuk.
Jo a musíš mít zaplý data/bejt na wifi - během toho prvotního spojení, to je nutnost.
Byl: FoFo III ST-Line, 1.5, 110kW, Red and Black ed. (r.v. 17)
Byl: FoFo II 1.6, 74kW (r.v.09)
Byla: Fiesta 1.25 (r.v.11) Trend, Silver // Fiesta 1.3 (r.v.03), vybava holobyt, Colorado Red
Byla: Fiesta XR2i 1.6 (r.v. kdo si to má pamatovat, asi 90)

Uživatelský avatar
Konik
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2936
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Příbram
Kontaktovat uživatele:

Re: FORDpass

Příspěvek od Konik » 28.02.2019 17:26

Já myslím, že tlak v pneu to v aplikaci nezobrazuje z podstaty principu fungování TPMS u Focusu. Tam systém nepozná jaký je tlak v konkrétní pneu, ale při poklesu tlaku některé z pneu pod definovanou hodnotu vyskočí chyba. Takže by v aplikaci sice svítily čtyři hodnoty tlaku, ale bez jejich přiřazení ke konkrétním pneu by byla tahle informace celkem k ničemu :)
Ford Focus MkIII Combi 1.6 EB (2014)
Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)

Uživatelský avatar
Sentik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 690
Registrován: 30.05.2018 13:00

Re: FORDpass

Příspěvek od Sentik » 28.02.2019 20:49

Tak tos mě uklidnil, že možná hledám problém tam, kde žádnej není ... Jestli to FordPass z Focuse prostě nevyčte, nemá co ukázat.
Proč ale neukazuje ani ten stav benzínu v nádrži atd.? :cry:

EDIT: A ty rozdíly tam pro různý země bejt musí velký. Na netu jsou videa, kde Focuse přes FordPass startuje (vim že musí bejt pro tohle automat, ale stejně jsem to tedy neviděl u nikoho v ČR), tak nevím. Nutnej je ten FordPass Connect.

A rovnou ještě dotaz - FoFo IV to má řešeno jinak - TPMS? Protože ten to ukazuje tutově v aplikaci, ten tlak v pneu.

EDIT2: A nakonec si mě vlastně nepotěšil, protože jestli ten FordPass Connect má jen novej Focus (start na dálku, prohřátí/vychlazení auta atd. atd.), tak teď abych vyměnil celý auto :mrgreen:
Byl: FoFo III ST-Line, 1.5, 110kW, Red and Black ed. (r.v. 17)
Byl: FoFo II 1.6, 74kW (r.v.09)
Byla: Fiesta 1.25 (r.v.11) Trend, Silver // Fiesta 1.3 (r.v.03), vybava holobyt, Colorado Red
Byla: Fiesta XR2i 1.6 (r.v. kdo si to má pamatovat, asi 90)

Uživatelský avatar
Konik
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2936
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Příbram
Kontaktovat uživatele:

Re: FORDpass

Příspěvek od Konik » 01.03.2019 10:29

Jak má TPMS řešeno Fofo IV netuším. Ale Mondeo/Galaxy/S-max umí ukazovat tlak v jednotlivých pneu, tak třeba bude mít Fofo IV stejný systém.
Ford Focus MkIII Combi 1.6 EB (2014)
Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)

Uživatelský avatar
Sentik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 690
Registrován: 30.05.2018 13:00

Re: FORDpass

Příspěvek od Sentik » 01.03.2019 11:08

Je to tak, jsem si prošel fordácký FaQ k tomu fordpassu v klidu a porovnal varianty...
U MKIV je to na úplně jiný úrovni, ušlo to kus cesty - startování na dálku, zapnutí topení/klimy, tlak ve všech pneu atd.
WiFi hotspot z LTE ve většině EU zemí (v ČR zatím ani nahodou a dál východní evropa taky ne - nepřekvapivě jsme pro ně pořád konec světa... )

JInak pro zobrazení víc věcí na starým FoFo III je třeba při spárování telefonu a auta, zapnout tý aplikaci veškerý povolení přímo z menu Sync 3 v autě a při prvním spojení to mít na USB (testováno dnes ráno) a jede to pak komplet, předá to veškerý info, co to umí.
Byl: FoFo III ST-Line, 1.5, 110kW, Red and Black ed. (r.v. 17)
Byl: FoFo II 1.6, 74kW (r.v.09)
Byla: Fiesta 1.25 (r.v.11) Trend, Silver // Fiesta 1.3 (r.v.03), vybava holobyt, Colorado Red
Byla: Fiesta XR2i 1.6 (r.v. kdo si to má pamatovat, asi 90)

fk79
Nováček
Nováček
Příspěvky: 48
Registrován: 04.05.2017 11:22

Re: FORDpass

Příspěvek od fk79 » 06.03.2019 22:02

Takze to ukazuje aj stav paliva? Mne to ukazuje len km a stav oleja. Zresetoval som nastavenia a znova pripojil, pricom som to mal aj v USB a stale to ukazuje len tieto dve polozky. Co vsetko to ukazuje tebe Sentik?
FF III 1,5 Ecoboost 110 kW Titanium kombi, r.v. 2017

Uživatelský avatar
Sentik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 690
Registrován: 30.05.2018 13:00

Re: FORDpass

Příspěvek od Sentik » 07.03.2019 14:31

Stav paliva mi to ukázalo jen ve chvíli, kdy jsem před barákem byl autem připojen k WiFi - takže zcela nesmyslná funkce, opravdu nepotřebuju vidět v appce na telefonu kolik mam paliva (a ještě to ukazovalo blbě ..) ve chvíli, kdy sedim v autě a palubku mám před sebou.
Tak si myslím, že tohle to ukazuje trvale jen u aut, co maj Ford Connect a jsou vlastně online.

Jinak mi to tak nějak syncuje celkovej nájezd, stav záruky, stav svolávacích akcí, stav oleje a pak možnost propojení na navigaci a vyhledání kaváren/hospod/servisů v okolí ... (nabídka je tam ale strašne omezená a o ničem).

Osobně jsem to chtěl nejvíc kvůli tlaku pneu, ale FoFo III to neumí :|
Byl: FoFo III ST-Line, 1.5, 110kW, Red and Black ed. (r.v. 17)
Byl: FoFo II 1.6, 74kW (r.v.09)
Byla: Fiesta 1.25 (r.v.11) Trend, Silver // Fiesta 1.3 (r.v.03), vybava holobyt, Colorado Red
Byla: Fiesta XR2i 1.6 (r.v. kdo si to má pamatovat, asi 90)

Uživatelský avatar
Wolf78
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 624
Registrován: 27.10.2012 10:01
Bydliště: Milowitz

Re: FORDpass

Příspěvek od Wolf78 » 07.03.2019 22:01

Dnes mi Fordpass při jízdě zahlásil upozornění , že mám problém s TPMS :wink: na palubáku byla hláška taky :bebng:
Je - Ford Focus III combi ST-Line 134kW/151kW Bluefin r.v.2018
Byl - Ford C-Max 1,8TDCi -85kW/92kW ,r.v.2007
Byl - Ford Focus I combi 1,8-16v -85 kW LPG ,r.v.2000
Byla - Ford Fiesta XR2i 1,6-8v -76kW LPG ,r.v.1990

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů