Dálkové ovládání

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
Afro
Nováček
Nováček
Příspěvky: 17
Registrován: 17.01.2013 00:03

Re: Dálkové ovládání

Příspěvek od Afro » 08.05.2014 19:43

Čao kluci, mám fofo 99 giha 1.8 16v odcizena dalka ! Centrál na dálku fungoval! Na manuál nejde! Mám to tet jak 120L Pomocte prosím někdo... A ke všemu jak sem forad strkal klíč do toho zámku a manuálně se dostával do auta tak se seknul zámek a za boha to nejde odemknout zevnitř z venku prostě vůbec! Táhla jsou v poradku! Lezu tam spolujezdcem no hrozná past! Děkuji za odpověď. S pozdravem Petr.

Mopadge
Nováček
Nováček
Příspěvky: 23
Registrován: 25.08.2014 14:51
Bydliště: Liberec

Re: Dálkové ovládání

Příspěvek od Mopadge » 02.09.2014 17:00

Hoj,
mé téma bylo bloknuto, že prý se to tu neustále řeší. Už u toho sedím 6 hodin a nevyčetl jsem vůbec nic, jen tu všichni píšou, že to funguje, ale nepíšou jak to udělali.
Takže mě prosím nezabíjejte, ale při prog. imobilizéru:

- Strčím 1 klíč do zapalování otočím z polohy "0" do polohy "II" poté poloha "0" vytáhnu, dám druhý klíč 0-II-0, vytáhnu a dám nový klíč 0-II-0, vytáhnu, to vše cca do 10 sekund. Když vrátím zpět nový klíč tak bliká imobilizér jak šílený - divný je, že auto jde nastartovat, ale imo stále bliká jak blázen. Nikde jsem se nedočetl, jestli mám v poloze "II" čekat až zhasnou kontrolky, nebo jestli 0 - II a rychle další klíč. Zkoušel jsem každopádně jak počkat, tak to udělat co nejrychleji, ale nic.
Samozřejmě mám 2 origo klíče + jeden nový pouze vybroušený. Kódovat centrál, jsem zatím ani nezkoušel.
Kdyby někomu opět vadilo, že se zase ptám na to samé, tak ty co mi chtěj pomoct prosím napište do PM. Díky.
Ještě detail: Focus 2011 (sklopný klíč)

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16744
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Dálkové ovládání

Příspěvek od ZaQik » 02.09.2014 21:47

programujes imobilizer nebo dalkove ovladani dveri?

imobilizer je pro nastartovani, to takhle neudelas a navod na DO najdes, kdyz budes hledat
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Mopadge
Nováček
Nováček
Příspěvky: 23
Registrován: 25.08.2014 14:51
Bydliště: Liberec

Re: Dálkové ovládání

Příspěvek od Mopadge » 02.09.2014 21:51

Programuju imobilizér, zkoušel jsem to podle 4 návodů, jeden z nich jsem uvedl.
Dálkové ovládání jsem ještě nezkoušel. Jak jsem psal, hledal jsem 6 hodin, našel toho spousty a spousty jsem také i vyzkoušel. Auto už mi přestává děkovat za ty akce vypnout a zapnout. Proto se ptám na nějaký přímý postup, nebo co dělám špatně, většina návodů je rok 1999, co já vím, jestli je to stejný jako 2011.

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16744
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Dálkové ovládání

Příspěvek od ZaQik » 03.09.2014 06:21

pro auto vyrobene v roce 2011 plati, co jsem napsal vyse
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Mopadge
Nováček
Nováček
Příspěvky: 23
Registrován: 25.08.2014 14:51
Bydliště: Liberec

Re: Dálkové ovládání

Příspěvek od Mopadge » 03.09.2014 12:31

Tak už jsem to pochopil. Nastavení dálky trvalo asi 10 sekund, moc nerozumim, proč ty manuály mají 10 kroků, když stačí 6x rychle 0-II-0 a hned zmáčknout tlačítko = hotovo.

Blbé to je s tím imobilizérem, ve Fordu chtějí za nahrání kódu 968Kč, jako chápu, že ty přístroje jsou drahé, ale tisíc je celkem dost.

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16744
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Dálkové ovládání

Příspěvek od ZaQik » 03.09.2014 12:34

vypln si, odkud jsi ... treba se Ti nekdo ozve
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

fordavid
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1097
Registrován: 25.02.2014 22:11
Bydliště: Letovice

Re: Dálkové ovládání

Příspěvek od fordavid » 03.09.2014 15:18

Dneska zaparkuju na parkovišti auto vedle nějaké Audiny (nějaká velká off road) a jdu pryč něco zařídit. Něchám v autě slečnu. Dojdu zpátky a hlásí mi, že došel týpek k audině, chtěl odemknout, ale místo toho zablikalo moje auto a jeho nic. Že čuměl jak puk a tak to bylo asi ještě 2x, než to odemknul a odjel. Tak co to jako je? :mrgreen:
Je: Ford Focus III, 1.0 Ecoboost, 92 kw, r.v. září 2013, Stříbrná Moondust
Bylo: Ford Focus II, 1.6 benzín, 74 kw, r.v. 2006, Red Rango

Mopadge
Nováček
Nováček
Příspěvky: 23
Registrován: 25.08.2014 14:51
Bydliště: Liberec

Re: Dálkové ovládání

Příspěvek od Mopadge » 06.09.2014 09:34

Ok, tak klíč pojede na diagnostiku, nedá se nic dělat.
Ale z čeho jsem zase v lese. Když naladím novou dálku tak hned bez problémů funguje, v tu chvíli mi ale přestane fungovat ta druhá, když naladím tu druhou, přestane fungovat ta nová. Tak teď nevím co mám dělat. Ještě mě napadlo, když ladím jednu zmáčknout tlačítko na obou dálkách aby se naladili na stejnou frekvenci. Nechci to ale testovat do nekonečna, prý se to dá naladit jen několikrát. Nevíte někdo jak udělat aby fungovaly obě najednou?

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16744
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Dálkové ovládání

Příspěvek od ZaQik » 06.09.2014 09:53

zacne programovaci mod (ozve se ton), pak zmacknes jednu dalku, pak druhou, pak das klic do 0, znovu do II, znovu do 0 ... a mas hotovo
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Mopadge
Nováček
Nováček
Příspěvky: 23
Registrován: 25.08.2014 14:51
Bydliště: Liberec

Re: Dálkové ovládání

Příspěvek od Mopadge » 06.09.2014 10:06

Ok, díky, myslel jsem si, že to asi vytvoří nějaké spárování a vždycky se musí namačkat všechny klíče. Akorát když se ozve tón, tak je klíč v poloze 0, myslím, že potom ho stačí už jen vytáhnout a počkat 20 sekund.

Uživatelský avatar
foki
Admin
Admin
Příspěvky: 19224
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Dálkové ovládání

Příspěvek od foki » 07.09.2014 11:58

musi se oba soucasne , pokud pujde nejaka o neco drive tak se naladi jen ta
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Uživatelský avatar
foki
Admin
Admin
Příspěvky: 19224
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Dálkové ovládání

Příspěvek od foki » 07.09.2014 12:00

Mopadge píše:
Blbé to je s tím imobilizérem, ve Fordu chtějí za nahrání kódu 968Kč, jako chápu, že ty přístroje jsou drahé, ale tisíc je celkem dost.

kdyz ti pravnik rekne 1500 za hodinu tak reknes co ? nema zadne pristroje jen titul
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Mopadge
Nováček
Nováček
Příspěvky: 23
Registrován: 25.08.2014 14:51
Bydliště: Liberec

Re: Dálkové ovládání

Příspěvek od Mopadge » 07.09.2014 13:46

foki píše:
Mopadge píše:
Blbé to je s tím imobilizérem, ve Fordu chtějí za nahrání kódu 968Kč, jako chápu, že ty přístroje jsou drahé, ale tisíc je celkem dost.

kdyz ti pravnik rekne 1500 za hodinu tak reknes co ? nema zadne pristroje jen titul
Osobně mám obchod ve franchise s podobnými službami, takže si uvědomuji všechna úskalí. Jen píšu, že se mi to zdá moc, ne, že to nezaplatím ;-)

Klíče jsem dnes kódoval a nemusí se mačkat oba najednou, odstup byl cca 5 sekund a fungují oba dva.

cinc93
Nováček
Nováček
Příspěvky: 27
Registrován: 01.11.2014 21:39

Re: Dálkové ovládání

Příspěvek od cinc93 » 03.12.2014 21:00

cawte, chcel by som sa spytat aky je postup pri synchronizácii dialkoveho ovladania s autom. ked mam dva kluce s dialkovym ovladanim a chcem aby mi fungovali obidva.

auto: ford focus 2008 (mk2 facelift)

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: tomsec a 2 hosti