Čidlo tachometru

Motor, převodovka ...
Moderátor:miki21
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pastovic
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1184
Registrován: 02.11.2009 03:35
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pastovic » 02.12.2013 23:18

No a s novým čidlem je to ok? Mě to funguje tak, že když jedu ve vyšších otáčkách nad 3000 tak je vše po vyřazení ok, ale když se loudam po městě na 4 a pak vyřadim tak padnou na volnoběh. Taky mě to sere.
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271
ObrázekObrázek

sspammer
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 25.11.2013 02:13

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od sspammer » 13.12.2013 23:20

Jojo, s novým čidlem zmizely všechny problémy, o kterých jsem psal.

VRoman1964
Příspěvky: 1
Registrován: 28.12.2013 16:17
Bydliště: Brno

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od VRoman1964 » 05.01.2014 17:57

cau taky jsem to vyresil vymenou cidla na prevodovce
bez toho posilovace fakt na mrtvici brzdil jsem vocima

Uživatelský avatar
Pastovic
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1184
Registrován: 02.11.2009 03:35
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od Pastovic » 16.01.2014 21:13

Dávali jste tohle čidlo někdo jiné než Ford? Třeba Febi?
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271
ObrázekObrázek

stano.
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 7638
Registrován: 18.07.2011 19:55

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od stano. » 17.01.2014 08:23

Ja mam Facet.

Uživatelský avatar
Pastovic
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1184
Registrován: 02.11.2009 03:35
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pastovic » 17.01.2014 10:49

Takže to bude ok.
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271
ObrázekObrázek

Filtly
Nováček
Nováček
Příspěvky: 21
Registrován: 31.01.2011 18:45

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od Filtly » 19.01.2014 22:09

Zdravim, mám tenhle problém s tachometrem...když jedu tak mi zničeho nic najednou začne lítat ručička tachometru, ale nikdy nespadne a neklesne pod tu rychlost co jedu..a za další to není pravidelné někdy jedu 100 km v kuse a neudělá to ani jednou a pak jedu jen kousek třeba 20 km a dělá to furt a ještě jsem si všimnul že někdy se mi zesiluje rádio u toho a když sundám nohu z plynu a najednou začne ručička lítat, tak mi jak kdyby cuká auto do jak kdybych přidal plyn a hned ho pustil. Mám ford focus 2003, 1.8 16V.....

jpi
Příspěvky: 1
Registrován: 29.03.2014 15:25

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od jpi » 29.03.2014 18:42

Dnes se mi konečně podařilo vyměnit čidlo tachometru. Sehnal jsem ho za 167kč zde:
http://www.banggood.com/Speed---Speedom ... 89864.html

Lanour85
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 13.05.2014 17:31

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od Lanour85 » 23.06.2014 21:10

Aho je to cidlo stejny i u 1,6 focus 99???

Uživatelský avatar
miki21
moderátor
Příspěvky: 7917
Registrován: 01.04.2009 18:21
Bydliště: Třinec

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od miki21 » 23.06.2014 22:43

A to je to, že někdu tu do placu hodí výkřik do tmy a ani není schopný si do podpisu napsat typ auta a motorizaci. :wallbash:
Fofo II 1,8 16v modrá combi
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Uživatelský avatar
bajeluk
Nováček
Nováček
Příspěvky: 98
Registrován: 01.08.2013 18:23
Bydliště: Liberec, Praha

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od bajeluk » 24.06.2014 00:07

Tak podpis je dobry mit, to je pravda...

Jinak to stejny cidlo 1087548, zda se, ze pasuje do vsechmoznejch benzinovejch 1.4, 1.6, 1.8 (a mozna 2.0?) Focusu, Fusion, C-Maxu apod. s prevodovkou, na ktery se nemacka cudlik na saltrpace (tj. vetsina benzinovych).

http://eucatparts.com/?action=cat_ford_ ... d_model=10
FF1 1.8i 16V 2004 LPG stribrna combi
Ex: Felicia Combi 1.3 MPI, 50 kW, 2000

stano.
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 7638
Registrován: 18.07.2011 19:55

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od stano. » 24.06.2014 09:41

Do vsetkych s iB5 prevodovkou. To je 1.4, 1.6 a 1.8 benzin. 2.0 benzin a dizle maju MTX75.

Uživatelský avatar
filhou
Junior
Junior
Příspěvky: 321
Registrován: 24.03.2013 12:52
Bydliště: Praha je velká, okoli ještě větší

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od filhou » 24.06.2014 10:32

Čas od času mi spadla ručička rychloměru, auto ztratilo výkon. Někdy se to vrátilo do normálu po chvilce, jindy i 10 km a stále stejné.... Dnes vyměněno čidlo za origo, snad bude klid.

GliderMan
Nováček
Nováček
Příspěvky: 8
Registrován: 13.04.2010 23:10

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od GliderMan » 09.09.2015 08:14

Také mě poslední rok zlobil tachometr. Ručička mě vylétávala až o 50 km více a trochu cukal motor. Dal jsem to opravit místnímu automechanikovi. Stálo to 900,- bez dokladu. Prý se s vyndáním trápili ve dvou přes hodinu.
Ford Focus II Kombi r.v. 2010, 1,6 16V
Ford Focus I Kombi r.v. 2002, 1,6 16V

kukiak
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 29.10.2014 16:22

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od kukiak » 08.11.2015 17:55

Tiez mi to zacalo blbnut, podarilo sa mi ho najst na ebay, za myslim 5€ - china :D, dam vediet ako to dopadlo, za skusku to stoji

Odpovědět

Zpět na „Motor“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti