Čidlo tachometru

Motor, převodovka ...
Moderátor:miki21
Odpovědět
Uživatelský avatar
miki21
moderátor
Příspěvky: 7949
Registrován: 01.04.2009 18:21
Bydliště: Třinec

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od miki21 » 08.11.2015 23:24

Až budeš tahat ven to staré třeba dvě hodiny s rukama natřikrát zalomenýma nad převodovkou a popřemýšlíš, že ta čína Ti vydrží třeba jen půl roku a absolvuješ to zas... no nevím, radši bych koupil originál a měl klid. 8)
Fofo II 1,8 16v modrá combi
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

martinsima
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 13.12.2015 13:57

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od martinsima » 10.03.2016 19:39

WP_20160310_15_29_46_Pro.jpg
Tak dnes jsme se dali na výměnu čidla. Vše ze shora, šestnáct let staré čidlo. Šlo to pomocí provázku, zaháknout ho smyčkou, druhý konec omotat o násadu a následně páčit o motor. :Dancer:

Uživatelský avatar
petulak
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5332
Registrován: 06.02.2010 16:45
Bydliště: Liberec

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od petulak » 10.03.2016 20:48

:arrow: náhoda. :mrgreen: :mrgreen:
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

stano.
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 7639
Registrován: 18.07.2011 19:55

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od stano. » 10.03.2016 20:54

Na poFL modeloch to ide podla mojho pozorovania lahsie. Aj tak svina kolik sa lahsie vytahuje.

Uživatelský avatar
miki21
moderátor
Příspěvky: 7949
Registrován: 01.04.2009 18:21
Bydliště: Třinec

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od miki21 » 10.03.2016 21:12

Podle mně tam jsou ty dva těsnící kroužky zbytečně a stačil by jen jeden.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Uživatelský avatar
LeD
Nováček
Nováček
Příspěvky: 59
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Lysice

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od LeD » 08.05.2016 09:19

Třebas to někomu také pomůže...
Občas padající ručička, poté výpadky počítače km, sem tam zaškubání motoru (po přidání plynu zmizelo), nakonec i 2x chyba motoru po delším výpadku měření.
Rozhodnuto o výměně. Zakoupeno čidlo od FEBI, provedena příprava v podobě stříkání WDéčkem asi 2 týdny a hurá na výměnu.
Po přečtení fóra byla jakástaká představa o postupu, vše v hlavě probráno a přizpůsobeno mým podmínkám...1 člověk, žádná jáma, nejlepší kus nářádí siky...
A neskutečný porod....
Ulomil jsem plastový držák, plechovou pojistku na kolíku a po opakovaném pokusu o vytažení, jsem se dostal jen k tomu, že jsem jej "utrh" a pohnul se cca o 1mm tam a zpět.
Auto sem parknul nad vyjetou kolej na příjezdu k domu, vlezl pod něj a výsledek o nic lepší, naprd přístup, málo místa, ruka na několikrát zalomená abych se tam vůbec dostal.
A tak sem přemýšlel... až sem se na*ral, vzal aku rázovej utahovák od narexu (hlava na klasické bity), dal do něj sklíčidlo, chytl konec kolíku a během cca 10 vteřin byl kolík venku :D, řekl bych, že s malou vrtačkou by to šlo také.
Super, takže promazané čidlo už pude samo, moje představa :)
Fakt nešlo.... :(
Vyzkoušel sem všemožný svírací nářadí co mám, zespod, zvrchu a nic, jen se čidlo krásně točilo dokola, že jsem myslel, že jsem jej rozlomil vejpůl.
To už byl druhý den, co jsem s přestávkami nad tím nevěřícně kroutil hlavou a postup žádnej...
Prostříknul, zkusil vytáhnout, ale nahoru ani ň.
Pak přišel nápad... vlez jsem pod auto, chytl čidlo sikama, pořádně je stáhnul zámečnickou svorkou, co jsem někde mezitím objevil a měl takové provizorní samosvorné kleště, siky se pěkně zakously do plastu a držely. Ze spod jsem začal přes kovou tyčku klepat a čidlo bylo do půl minuty venku :D
Něco podobnýho, už tu psali, ale já měl jen dvě ruce a manželka prostě kleště neudržela :D
Čidlo mělo mezi okroužkama a nad tím horním, nasypaný spoustu bordelu (takovej spíš drobnej písek) kterej fungoval jako dokonalej špunt proti vytažení, až to vyklepání pomohlo.
Nové čidlo šlo raz dva (namazané má docela vůli, a vzhledem k tomu bordelu jsem pro obhajobu 2 okroužků), kolík po repasi šel zpátky, než se dostanu do fordu pro novej a hotovo, řekl bych tak 5 minut čisté práce, ale 2 dny zoufalství :D
Ford Focus 1.6 Ghia, kombi, 2002
Obrázek

Uživatelský avatar
chip62
Nováček
Nováček
Příspěvky: 8
Registrován: 14.12.2009 23:42

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od chip62 » 26.05.2016 15:13

Taky trošku přispěji do mlýna - po klasických příznacích skákací a občas mrtvé ručičky tachometru a vyčárkovamém počitadle jsem si nechal vyměnit čidlo. Chvilku vše fungovalo až najednou - mám to do garáže asi 2 km a jeden den spěchal takže skok do auta, studený motor do práce a celou cestu mrtvá ručička. Po práci domů zase s mrtvolou. Kontrola opticky vše ok. Domluvil si u mechanika kontrolu a po asi 3 km najednou ok. Pak už se nic neprojevilo. Říkám si už to bude ok ale ejhle - včera stejná cesta a zase s mrtvolou. Po minulé zkušenosti jsem nejel hned domů ale udělal kolečko kolem sídliště a asi po 3 km zase skočila a zas ok. Nějaký tip? Má to nějaký vliv že se za tu dobu zahřeje motor? Třeba že je nějak v hajzlu čidlo teploty a nepustí signál do řj? Mám fofo 1.6 R 2001 benzín
Naposledy upravil(a) chip62 dne 30.05.2016 08:33, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Meda
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 558
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od Meda » 27.05.2016 13:41

A jak je na tom baterka?
Ford Focus II kombi r.v. 2004 1.6 100PS Obrázek

Uživatelský avatar
chip62
Nováček
Nováček
Příspěvky: 8
Registrován: 14.12.2009 23:42

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od chip62 » 30.05.2016 08:31

Baterka je v pohodě startuje na první cvrnknutí a žádné skomírání. Varta silverlinka drží.

Uživatelský avatar
Meda
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 558
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od Meda » 30.05.2016 22:35

Mě taky startovala na první i když bylo pod mrazem. Jednou bylo tepleji a startér ani ň. Naměřil jsem na baterce 9V.
Ford Focus II kombi r.v. 2004 1.6 100PS Obrázek

stano.
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 7639
Registrován: 18.07.2011 19:55

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od stano. » 30.05.2016 22:52

9V je prerazeny jeden clanok a nasledny pokus o start. (ak si ju teda nevytlkol)
Takze bud ti vo vnutri narastol sulfat alebo utrhlo dosku, ktora vyskratovala clanok.

Uživatelský avatar
thunderace
.
.
Příspěvky: 229
Registrován: 23.11.2009 19:43
Bydliště: Český Krumlov

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od thunderace » 25.06.2016 18:30

Dneska jsem i já měnil čidlo tachometru :nunu: jediný pozitivum na celý tý negativní věci bylo, že jsem tu z fóra věděl co to obnáší. Jen ve zkratce, zajišťovací kolík jsem doloval tak hoďku, s tím že jsem na čidle musel zlomit tu packu kterou kolík prochází, aby byl za co chytit. Pomohly samosvorný kleště, bez nich bych byl v řiti. Čidlo jsem trochu rozhejbal sikovkama do stran - práci to dalo. Pak jsem zezhora uvázal ocelový lanko za čidlo a přes páku ho zkusil vytáhnout. No vyběhla jen půlka :bebng: takže navrtat, samořezku a za ní už jsem ho vytáhl. Začal jsem v půl 10, když se mi čidlo přetrhlo, šel jsem ze zoufalství na oběd, ten zabral hoďku a skončil jsem v 5 i s úklidem tuny cajku. Takže nějakých krásných 6 hodin čistý práce  ale dobrej pocit že je hotovo :D
focus 2.0 16v st170 127kw 02
focus 1.8 16V combi 85 kw 99
ex: focus 1.8 16V hatch 85 kw 99
ex: mondeo 2.5 V6 ST 200, 151 kw 2000
ex: escort 1.6 16V, 66 kw 97

Davidek-KV
Nováček
Nováček
Příspěvky: 15
Registrován: 29.04.2011 10:49

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od Davidek-KV » 06.03.2019 00:10

Zdarec,tak já taky vyměnil cca měsíc zpět a všechno v pohodě a teď zase nastal stejný problém...nevíte cim to může být?

Uživatelský avatar
miki21
moderátor
Příspěvky: 7949
Registrován: 01.04.2009 18:21
Bydliště: Třinec

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od miki21 » 06.03.2019 05:48

čidlo je origo?
Fofo II 1,8 16v modrá combi
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Odpovědět

Zpět na „Motor“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů