Právě je 20.06.2019 12:57



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Převodovka 
Autor Zpráva
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 11913
Bydliště: Přerov
Odeslat 
2 Sertab: poslal jsem ti SZ s odkazem na vrakáč, tak zkus štěstí :wink:

_________________
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!


18.07.2007 14:45
Profil E-mail
Test driver
Test driver

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 8996
Odeslat 
mj
Nováček



Založen: Apr 17, 2007
Příspěvky: 8
Bydliště: Slovensko
Zaslal: st květen 23, 2007 1:53 pm

--------------------------------------------------------------------------------

Ahojte,

asi pred mesiacom som mal problem so spojkou - pri stlaceni spojkoveho pedalu to hrkotalo a skripalo. Odporucili mi vymenit spojku a zotrvacnik. Kedze bol uz najvyssi cas vymenit aj rozvody, dal som to spravit naraz v jednom servise v BA.
Bol som spokojny ze mam motor v pohode, no po case som zistil ze mi to zas hrkoce hlavne pri volnobehu, ked pridam a uberem a otacky klesaju okolo 1100 az pod 1000. Ten cudny zvuk ide od motora z vodicovej strany.
Bol som sa teda opytat ci to nema suvislost so spominanou vymenou. Vraj nie a navrhli mi vymenu prevodoveho oleja + nejaku prisadu B2.
Par mesiacov dozadu mi vsak ten olej v prevodovke kontrolovali v inom servise a je vraj ok, navyse sa mi nechce verit ze to vyriesi problem.

Ak mate nejaku podobnu skusenost dajte mi pls vediet. Dik
_________________
Ford Focus 1.8 TDCi 115PS 2002 Ghia Kombi


30.07.2007 09:25
Profil

Registrován: 22.06.2013 10:42
Příspěvky: 1
Odeslat Převodovka
Ahoj Měl bych takový dotaz, možna mi budete někdo schopni poradit.
Mám FoFo 18.tddi 66Kw. rv 2000
A otázka zní-jestli se na tento motor vyráběli 6-ti stupňové prěvodovky?
A jestli ne tak jestli by šla nahradit převodovkou z jiného motoru? (třeba z mondea)
Nemáte s tím někdo zkušenosti?
všem co se pokusi poradit předem děkuji.
Ahoj


28.08.2013 16:44
Profil E-mail
.
.
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 9399
Bydliště: Ostrava
Odeslat Re: Převodovka
6° nebyla, u jednickoveho focuse pouze v ST170 (benzin) a ta na diesel nepasuje

_________________
„Radši mrtvý, než druhý.“
http://www.zidova-garaz.cz


28.08.2013 16:47
Profil
Člen klubu
Člen klubu

Registrován: 18.07.2011 19:55
Příspěvky: 7469
Odeslat Re: Převodovka
Nema nahodou ta 6 rychlostna z ST170 na siestom prevodovom stupni rovnaky prevodovy pomer ako patka na "obycajnej"?

_________________
Grand C-max 2012 1.6 TDCi 85kW DPF
FoFo I 1999 Ghia sedan - 1.8 16V 85kW - galeria (link) 250t km na A1/A5 :P
FoFo I 2002 Trend HB - 1.4 16V 55kW
FoFo II 2006 - 1.6 TDCi 66kW bezDPF


28.08.2013 19:11
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 47
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Převodovka
Ahoj,
dneska jsem se díval pod auto a zarazila mě "díra", která je zespodu na převodovce. S autem problém nemám, ale chci se pro jistotu zeptat, jestli nemám začít plašit.
Díky, HJD.


Přílohy:
IMAG0654[1].jpg
IMAG0654[1].jpg [ 749.65 KB | Zobrazeno 111 krát ]
IMAG0653[1].jpg
IMAG0653[1].jpg [ 651.04 KB | Zobrazeno 118 krát ]

_________________
FoFo combi 1.8 benzín, r.v1999, GHIA, modrá tmavá
Obrázek
15.09.2013 18:20
Profil
Člen klubu
Člen klubu

Registrován: 18.07.2011 19:55
Příspěvky: 7469
Odeslat Re: Převodovka
Je to tam spravne. Nie je to v prevodovke ako takej, ale pod spojkou. Ucel je pravdepodobne taky, ze ak ti zacne prepustat gufero okolo osy prevodovky/motora, tak spojka nezacne v tom oleji plavat, ale pojde cez tu dieru von. A teda si aj mozes vsimnut, ze to tecie a treba vymenit.

Mas to inak dobre usvinene od oleja. Odniekadial zhora to prepusta.

_________________
Grand C-max 2012 1.6 TDCi 85kW DPF
FoFo I 1999 Ghia sedan - 1.8 16V 85kW - galeria (link) 250t km na A1/A5 :P
FoFo I 2002 Trend HB - 1.4 16V 55kW
FoFo II 2006 - 1.6 TDCi 66kW bezDPF


15.09.2013 19:06
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 47
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Převodovka
Diky za info...:-)
To byl taky jeden z důvodů, proč jsem se na to díval. Na TK mě vyhodily, že mi někde něco teče. Zítra to odvezu do servisu, ještě musí vyměnit jeden čep, tak je nechám zkontrolovat i ten únik.
Ještě jednou díky!!!

_________________
FoFo combi 1.8 benzín, r.v1999, GHIA, modrá tmavá
Obrázek


15.09.2013 20:40
Profil
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 10.01.2010 11:52
Příspěvky: 2706
Bydliště: Kaznějov
Odeslat Re: Převodovka
Blbý je, že kvůli tomu guferu musí dolů převodovka. Pokud teče gufero na klice, musí dolů i spojka a setrvák. Při tom pravděpodobně zjistí, že spojka je na výměnu.... počítej s tím, že to určitě bude něco stát...

_________________
je: fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008, polo 1,2 44 kW 2008
byl: focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,


15.09.2013 21:10
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu

Registrován: 18.07.2011 19:55
Příspěvky: 7469
Odeslat Re: Převodovka
Nemyslim, ze jemu tece prave cez tu dieru. Ma to tam usvinene aj vyssie. To pojde podla mna odniekadial zhora.

_________________
Grand C-max 2012 1.6 TDCi 85kW DPF
FoFo I 1999 Ghia sedan - 1.8 16V 85kW - galeria (link) 250t km na A1/A5 :P
FoFo I 2002 Trend HB - 1.4 16V 55kW
FoFo II 2006 - 1.6 TDCi 66kW bezDPF


15.09.2013 22:53
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 19728
Bydliště: České Budějovice
Odeslat Re: Převodovka
To muze zevnitr rozhanet setrvak

_________________
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč


15.09.2013 22:58
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 19.06.2014 06:44
Příspěvky: 2
Odeslat prevodovka?
Dobry den, nastal mi problem s fofo 2.0 ghia. Pri jizde jsem chtel zaradit z dvojky na trojku, ale ejhle, nestalo se nic jineho ze mne radicka zacala litat jak noha v gumakach a zarazeni jsem se nedockal. Auto jsem odstavil, vypl motor, pod autem zadna kaluz, nic. Po nastartovani jsem zjistil, ze je tam porad zarazena rychlost a s autem se da na tu dvojku jezdit, ale nikoli radit.
Nevite nekdo co se mohlo stat ,jestli je v haji prevodovka nebo smad pouze njaka tahlo popr. Lanko od radicky. A da se s tim dojet alespon do seevisu nebo radeji odtah.
Za nazory a poznatky predem dekuji

Sloučeno. lucky.jack


Naposledy upravil roos dne 28.07.2014 18:10, celkově upraveno 1

28.07.2014 17:14
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 06.02.2010 16:45
Příspěvky: 5128
Bydliště: Liberec
Odeslat Re: prevodovka?
Asi, bovdeny+lanka řazení.
Ale, fajn čeština :|

_________________
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback


28.07.2014 17:37
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 19.06.2014 06:44
Příspěvky: 2
Odeslat Re: prevodovka?
Omlouvam se. Pisu z mobilu :oops:
Diky...


28.07.2014 17:59
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 09.12.2009 09:35
Příspěvky: 1471
Bydliště: Praha východ
Odeslat Re: Převodovka
Kde namazat táhla, když mi jde ztuha levo-pravý pohyb řadící páky?

_________________
Focus II 1.6 Ti-VCT, 2005


20.08.2014 10:43
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
[ Time : 0.083s | 11 Queries | GZIP : Off ]