spojka

Motor, převodovka ...
Moderátor:miki21
Odpovědět
Nowi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 25.12.2013 18:49

Re: spojka

Příspěvek od Nowi » 21.08.2017 16:38

Ty si jouda, že já sem vůbec něco píšu.

Ano, dvouhmotu jsem měl vyměnit s tím. A to že pro Starline v některých případech vyrábí spojky LUK a nebo Valeo určitě taky víš. Ale kdybych prostudoval internet dřív, tak si jí tam nejspíš nenechám dát...

Každopádně se jdi vycpat a díky :)

Uživatelský avatar
miki21
moderátor
Příspěvky: 7920
Registrován: 01.04.2009 18:21
Bydliště: Třinec

Re: spojka

Příspěvek od miki21 » 21.08.2017 17:01

Milý joudo.
Sralline, jako překupník, určitě nebere od Luku, nebo Valea díly za jejich ceny, protože by se nikdy nedostali na svou cenu. Oni to pro ně možná vyrábí, ale už ne v takové kvalitě a nikdy na to nedají svou značku. Sralline nakupuje v Číně a u jiných azijských výrobců a hlavní je, kdo jim to vyrobí levněji.
Místo rozumování si stačilo přečíst pár témat.

A vycpat se nejdu, ale jdu se nacpat bezva uzenými domácími klobásami a k tomu točené pivo.
A Ty si polib třeba P.. upík. :ble2:
Fofo II 1,8 16v modrá combi
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Uživatelský avatar
phofy
moderátor
Příspěvky: 8380
Registrován: 23.07.2011 11:32
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: spojka

Příspěvek od phofy » 21.08.2017 17:37

Starline překupuje z číny :mrgreen: Kolega z práce měnil spojku a dal si místo dvouhmoty jednohmotu a jako spojkovou sadu použil starline :mrgreen: a za 2000 km to odvezl na reklamaci, že mu chrastí spojkový ložisko :mrgreen: ale lamela mu zatím pořád drží :wink:

Nowi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 25.12.2013 18:49

Re: spojka

Příspěvek od Nowi » 21.08.2017 18:19

Spojkove ložisko mam od Bosche, takže jak říkám snad to i něco vydrží. Neříkejte mi, že každýmu kdo má spojku starline se během chvíle něco vysype...Ale uznávám, ze bych si teď vybral jinak.
Jen mě dokáže vytočit výsměch toho takzvaného moderatora (joudy).

Uživatelský avatar
phofy
moderátor
Příspěvky: 8380
Registrován: 23.07.2011 11:32
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: spojka

Příspěvek od phofy » 21.08.2017 19:01

A co te k tomu vedlo dat lozisko bosch a zbytek starline?

Uživatelský avatar
miki21
moderátor
Příspěvky: 7920
Registrován: 01.04.2009 18:21
Bydliště: Třinec

Re: spojka

Příspěvek od miki21 » 21.08.2017 19:13

Ten moderátor jouda, na rozdíl od Tebe, už několik spojek vlastnoručně vyměnil, takže vím co je s tím za sraní... tudíž bych starline určitě nepoužil.
A to, že jsem moderátor s Tvojí spojkou vůbec nesouvisí. :wink:
PS: Dobře si schovej doklad ze servisu, možná ho budeš potřebovat. :mrgreen:
Fofo II 1,8 16v modrá combi
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Nowi
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 25.12.2013 18:49

Re: spojka

Příspěvek od Nowi » 21.08.2017 19:28

phofy píše:A co te k tomu vedlo dat lozisko bosch a zbytek starline?
Holt jsem si nechal poradit od mechanika. Asi zjevne spatne. Prestanem to resit a ja budu zatim spokojene jezdit dokud se neco neposere :mrgreen:

1pz1
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 12.09.2015 13:22

Spojka

Příspěvek od 1pz1 » 27.10.2017 21:23

Zdravim mam takovy problem.Ve stredu jsem jezdil par km v pohode ve ctvrtek mi zabirala spojka dost nahore najel jsem opet cca 40km a dnes uz se skoro nerozjedu.Je mozne ze by spojka odesla takhle rychle?Radi v pohode.Zadne podezrele zvuky .FF 1,6 2006

Uživatelský avatar
TomFocus
Test driver
Test driver
Příspěvky: 7877
Registrován: 12.05.2013 17:06
Bydliště: Praha

Re: Spojka

Příspěvek od TomFocus » 27.10.2017 21:26

Možný to je, ale je i možný, že to máš zavzdusneny.
Zkus spojkovej pedál naslapat..pokud to nepomůže máš to sjety.
FF II meziFL performance1600D upgrade +++ Color blue
Galerie
Obrázek
Obrázek

1pz1
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 12.09.2015 13:22

Re: Spojka

Příspěvek od 1pz1 » 27.10.2017 23:27

To uz jsem nekde taky cetl a reakce byla ze se spojka nemuze zavzdusnit sama od sebe tak nevim

Uživatelský avatar
TomFocus
Test driver
Test driver
Příspěvky: 7877
Registrován: 12.05.2013 17:06
Bydliště: Praha

Re: Spojka

Příspěvek od TomFocus » 28.10.2017 06:14

Do spojkoveho vedení může přijít bublinka odkudkoliv :mrgreen:
A ty víš jak máš starou kapalinu? Třeba už je strhana.
Naslap a jestli to pomůže odvzdušni případně výměn kap. A nebo spojku.
FF II meziFL performance1600D upgrade +++ Color blue
Galerie
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
TomFocus
Test driver
Test driver
Příspěvky: 7877
Registrován: 12.05.2013 17:06
Bydliště: Praha

Re: spojka

Příspěvek od TomFocus » 10.02.2020 21:49

Oživím to zde... pro ty co dávají auta na výměnu spojky do servisu :D
Narazil jsem na týpka (YT) co mění spojky u zákazníků mobilně :gott:
https://www.williamsmobileclutch.co.uk/ ... gL0XPD_BwE
Klobouk dolů před ním :palec_nahoru: Já si na výměnu pronajal dílnu "sem měkej".

Tady dělal pár fordů...(focus, fiesta, mondeo, transit, fusion, connect)
YouTube Video

YouTube Video
FF II meziFL performance1600D upgrade +++ Color blue
Galerie
Obrázek
Obrázek

fusor
Nováček
Nováček
Příspěvky: 29
Registrován: 16.04.2014 13:06

Jaká spojka na 1.6TDCi 66kw

Příspěvek od fusor » 21.04.2020 20:01

Zdravím všechny. Potřebuji poradit mám focuse 2 po Fl 2010 combi 1.6TDCi 66kw. Mám tam nalítáno 330 000 a je na čase měnit původní spojku, jelikož začalo rachotit ložisko. Ve Fordu mi to nacenili na nějakých 40k bez práce, takže to nepřipadá v úvahu. Chtěl bych se zeptat, zda někdo podle VIN dokáže zjistit co přesně tam bude sedět? Někdo mi totiž říkal, že ještě záleží na typu motoru atd, atd.. Tomu já už nerozumím. Našel jsem dvě sady. Může mi někdo poradit jestli to tam půjde? Popřípadě vinko mám WF0SXXGCDSAT37963

https://www.autodily-cardo.cz/spojka/sp ... 0000-ford/

https://www.carsshop.cz/spojkova-4-diln ... 10467.html

Předem díky za pomoc.
Ford Focus 2FL 1,6TDCi 66kw (2010)

Uživatelský avatar
TomFocus
Test driver
Test driver
Příspěvky: 7877
Registrován: 12.05.2013 17:06
Bydliště: Praha

Re: Jaká spojka na 1.6TDCi 66kw

Příspěvek od TomFocus » 21.04.2020 20:16

V lezl jsem se do pár tisíc i s dílnou :roll: (přužiny pedálu, spojkový válec, spojkové vedení, ložisko, spojková sada, olej do přev., brzd.kap., 2x gufera, sada na vystředění (desítky sem se nedotkl), chybí jen setrvák a ten za 3,5 - 5k.
Vše z carda a fordu. Tuším, že o spojkách je tu už nějaký vlákno/a.

Edit...viewtopic.php?p=1163264#p1163264
FF II meziFL performance1600D upgrade +++ Color blue
Galerie
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
phofy
moderátor
Příspěvky: 8380
Registrován: 23.07.2011 11:32
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: spojka

Příspěvek od phofy » 21.04.2020 20:20

Přesunuto :wink:

Odpovědět

Zpět na „Motor“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti