Stránka 1 z 2

snímač polohy vačkového hřídele

Napsal: 22.06.2007 10:14
od vozgrunt
Mám podezření, že mám vadný snímač polohy vačkového hřídele. Nevíte někdo kde se nachází a jestli se dá nějak proměřit.
V pondělí jdu na diagnostiku, ale přece jenom, kdybych odhalil příčinu problému sám, možná bych nějakou kačku ušetřil a taky by se to určo hodilo dalším focusákům.
motor TDci, 85 Kw. Zničehonic zhasne při jízdě (bliká kontrolka žhavení) a někdy jde nastartovat hned po zastavení někdy až třeba na dvacátej pokus.

Napsal: 22.06.2007 11:52
od EL
Stáhni si schema motoru TDCI na http://www.fordfocus.hostuju.cz/down.html
Pokud je vadný snímač vačky, budeš muset koupit nový za 600,- Kč.

záhada asi odhalena

Napsal: 25.06.2007 07:31
od vozgrunt
CMP senzor odhalen, koupen nový za 670,-Kč - výměna cca 5 min. Byl to trohu risk buď a nebo, ale vypadá to že to tím bylo. Ještě by mě zaujímalo jestli, je závada pořád zapsaná v paměti nebo se s odstraněním problému vymaže sama ??

Napsal: 25.06.2007 23:05
od abe
tak to je supr že sis na to příšel sám :wink: Že bych si ho koupil do zásoby,jako povinnou výbavu :lol: :lol: :lol:

senzor

Napsal: 27.06.2007 12:25
od vozgrunt
Dobrej nápad, ale doufám, že ho nebudu min. dalších 50 tkm potřebovat. :roll:
No mimochodem, jsem na to nepřišel sám, ale na fóru tady a ještě na tom druhým, jsem se o tom dočelt. Takže supr věc tady ty fóra !! :lol: :lol:

Napsal: 02.07.2007 12:56
od listicka12
já jsem špatný snímač vačky poznal taky.Už jsem nenastartoval :(

Re: snímač polohy vačkového hřídele

Napsal: 18.07.2011 12:58
od gargulakj
Zdravím,

rozvítila se mi kontrolka motoru, tak jsem zajel na diagnostiku a ta ukázala "Obvod snímače vačkové hřídele". Chtěl jsem se zeptat jak je náročná výměna toho snímače? Je to jenom odpojit konektor a odšroubovat dva šroubky? :)

Re: snímač polohy vačkového hřídele

Napsal: 18.07.2011 13:19
od vitut
Pokud nemas kryt motoru, tak dokonce jen jeden sroubek ... :wink:

Re: snímač polohy vačkového hřídele

Napsal: 18.07.2011 14:06
od gargulakj
Tak to je super :wink: tak když to hlasilo chybu tak ho vyměním a bude.

Re: snímač polohy vačkového hřídele

Napsal: 19.07.2011 11:21
od gargulakj
Tak jsem se díval a nějak ho nemůžu nikde najít to čidlo :nixw: Dekl motoru nemám, jenom klasický kryt nad ventilama s nápisem ZETEC SE ale pod ním to čidlo snad není ne?

Re: snímač polohy vačkového hřídele

Napsal: 19.07.2011 11:33
od pkadecka
Pěknej článek o čidlech motoru 1.4/1.6 je tady, snad ti to pomůže: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 97&t=13442

Re: snímač polohy vačkového hřídele

Napsal: 19.07.2011 23:22
od foki
zezadu vlevo u konektoru co jde na podbeh

Re: snímač polohy vačkového hřídele

Napsal: 20.07.2011 14:40
od gargulakj
Díky mrknu tam a snad ho najdu. S výměnou by nemělo byt snad problém? zkrátka jenom vyměnit kus za kus?
A ještě mám dilema... díval jsem se do autokely a mají tam dvě různě čidla jedno jako Snímač otáček vačkové hřídele EPS a druhé jako Snímač, poloha vačkového hřídele HELLA

takže které je vlastně to správné?

Re: snímač polohy vačkového hřídele

Napsal: 20.07.2011 17:07
od cev
Zajeď do Forda. mě stál cca 720,- a nemusel jsem nad ničím přemýšlet.podle obrázku bych řekl, že to bude EPS

Re: snímač polohy vačkového hřídele

Napsal: 21.12.2013 14:50
od paja75
Podle diagnostiky mam stejny problem - snimac polohy vackoveho hridele. Ale nemuzu ho nikdy najit, ze bych ho vymenil, motor 1,8 TDDI. Nemuzete me nekdo navest kde ho mam hledat?