Příspěvek
od pkadecka » 28.07.2017 12:27
Chápu, že maj marži na díly a chápu, že si řeknou o víc peněz, když si přinesu svoje. Ale úplně zákazníka odmítnout, to nechápu.
S olejem to takhle dělám běžně, kdysi dávno i s pneumatikama, někde jsem je koupil a v pneuservisu (takový malý garážový) mi je obuli na ráfky.
Taky mi jednou v servisu na výfuky namontovali katalyzátor, co jsem si přivezl, neměli s tím žádný problém. Opět poměrně malá firma o dvou lidech.
Na druhou stranu, pokud jsem auto svěřil plně autoservisu, tak jsem zažil spíš zklamání. V servisu vyměněný výfuk (střední a zadní díl) na focusu jsem měnil znovu po 3,5 letech, takže tam zřejmě dali nějakej šit. (Kat proreznul až po 5,5 letech.) Když mi měnili na focusu motor, tak tam dali jiný typ, přestože jsem je upozorňoval, že to musí sedět s techničákem, ale oni byli chytřejší, takže byl následně problém na STK a museli jsme to dodatečně legalizovat. Když jsem přijel do servisu s autem, že slyším nějaký hučení od předního kola (nebo kol) a mám podezření na ložisko, ale taky by to mohli dělat gumy, tak mi tvrdili, že gumy to určitě nedělaj. Pak vyměnili ložisko a doma jsem zjistil, že mi i prohodili přední kola za zadní. Když jsem to přehodil zpátky, hučelo to zas. Takže jsem zaplatil výměnu ložiska úplně zbytečně.
Takže si radši pohlídám i takovou prkotinu, jako je olej.