Ludvíkův dotaz

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Zamčeno
jasemludvik
Příspěvky: 1
Registrován: 04.05.2018 20:55

Ludvíkův dotaz

Příspěvek od jasemludvik » 30.05.2018 19:22

Zdravím přátelé

Měl bych na vás odborníky přes Focuse pár dotazů :-)
Asi před měsícem jsem koupil od soukromníka FOFO rv. 2002 1,8TDcI 85kW 5dv hatchback černé barvy viz foto s mojí princeznou. Nicméně mám poměrně dost chycená zadní boční dveře rzí a přemýšlím jak efektivně, ekonomicky a nejsnaze opravit/vyměnit. Kamarád mi nabízel že jeho Tatík bude likvidovat FOFO 1999 benzín ale COMBI. Pasovali by ty dveře na můj Hatchback? dále jsou trochu chycené prahy a podběhy, také nevím jak bych si s tím poradil a popř. co by mě to stálo.?
Na Levém zadním kole ze vnitř mám znatelně více sjetou pneu než-li z venku a tady na FORU sem se dočetl že to může být špatně vyvážené kolo nebo špatně seřízená Geometrie tudíž máte někdo zkušenosti s geometrii zadní nápravy na kolik vyjde? No a teď aktualní problém který se mi stal včera. z ničeho nic když sem prošlapl brzdu tak šla neskutečně lehce a to prý znamená únik brzdové kapaliny. tak jsem sundal kolo pod kterým byl flek a zjistil jsem že na tomtéž kole kde je pravděpodobně hnutá geometrie také ze třmenu teče brzdovka a poslintala mechanismus lanka na ruční brzdě. a pak směrem dolů přidávám foto.

Prosím vás nejsem žádný zkušený majitel auta a k mechaničině sem moc nepřičichl takže se omlouvám zda to tu píši jako hlupák. Jen po dlouhém rozhodování a přemýšlení pořídil FOFO který se mi moc líbí a sem naprosto spokojen s jeho jízdníma vlastnostma a tak bych to nerad promrhal a tak se zde budu radší ptát a radit abych pak popř. v servise nevypadal jako blbec a znovu mě nějak nenatáhly jak se mi již v minulosti už stalo s jiným autem.

Uživatelský avatar
miki21
Test driver
Test driver
Příspěvky: 13029
Registrován: 01.04.2009 18:21
Bydliště: Třinec

Re: Ludvíkův dotaz

Příspěvek od miki21 » 30.05.2018 19:33

Dám Ti radu.
Pročti si pravidla zdejšího fóra a jistě pochopíš co jsi udělal špatně.- http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a
Jinak nahoře na stránce je ikonka HLEDAT, kde po napsání klíčového slova, třeba koroze prahů, jistě najdeš spoustu témat, kde se to již řešilo.


Tohle zamykám, protože to opravdu nemá smysl.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Zamčeno

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů