Mám rádio Travelpilot NX pôvodne z C-Maxu. Updatnuté je na Patchnutý SP 5.3 s tmavým pozadím.
Všetko si šlapalo skvele - rádio, cd/mp3, navi, žiadne vybíjanie baterky alebo vysoký odber v kľude.
Až kým som nezapojil BT modul - 8M5T-19C112-AR - updatol som ho neskôr na poslednú možnú verziu fw, ktorú Ford vydal.
Jedná sa o Focus ST Mk2 pred FL s výbavou úrovne ST-2. Z fabriky bolo v aute namontované rádio Sony 132CD + v kastlíku bol len AUX.
Kedže som si nebol istý, či mám vôbec predprípravu na BT modul (kabeláž), tak som nestrácal čas a rovno som si kúpil takýto káblový zväzok
od bratov z PL = https://allegro.pl/oferta/samontuj-wiaz ... R&term=PLN

V podstate by to malo obchádzať origo kabeláž a je na tomto zväzku aj konektor na originálny mikrofón.
Nuž všetko som nahodil. Telefonovanie funguje v absolútnom poriadku, BT stream ide - akurát nezobrazuje názov prehrávanej piesne avšak sranda nastáva pokiaľ prepnem na prehrávanie z USB.

Prikladám aj video: https://youtu.be/HMS_4s3AIwA

Začal som po tom trochu pátrať a vinil som z tohto správania prvotne ten poľský káblový zväzok. Začal som sa vŕtať v aute a objavil som origo konektor BT modulu za kastlíkom omotaný o nejaký další zväzok káblov.

V tom som sa potešil a vravím si, že fajn máme tu predprípravu na BT modul a skúsim to teda napojiť na origo kabeláž aj keď mi bolo jasné, že bude treba poprehadzovať neskôr piny podľa návodu tu na fóre.
Lenže ono sa deje presne to isté.

Skúšal som rôzne usb kľúče, resetovanie modulu. Cez ELMconfig som pozrel konfiguráciu SRM poskúšal som už všetko možné ale stále to robí to, čo na tom videu a ja som už v koncoch. Premýšľam, či ešte neskúsim kúpiť další modul, možno som trafil zlý kus. Pretože som si všimol, že pokiaľ som BT modul nechal napojený tak za cca 2dni vyšlahalo baterku. Pri tom ale po zamknutí auta som Ford Audio nevidel v dostupných BT zariadeniach na pripojenie. Dokonca som z poistkovky povyťahoval všetky poistky na dverné moduly a centrál, no zámky logicky necvakli
ale smerovky preblikli.