Vrzání/hybani sedadla FF2
-
- Nováček
Re: Vrzganie sedacky na FF II
Chlapi potřeboval bych poradit. Týká se to sedaček v C-Maxu, tak to dám sem. Už před nějakou dobou mi odněkud ze sedačky vypadla tyčka, viz. foto. Dlouhá jako já šířka sedačky a na konci zahnutá, přičemž je každý konec ohnutý na jinou stranu. Nevíte náhodou odkud vypadla, kam by mohla přijít? Dneska jsem sedačky rozdělal a rozdělal si i spolujezdcovu jako vzor, abych viděl odkud to vypadlo, ale bohužel jsem tam nic takového nikde nenašel Budu moc rád, když mi někdo dát nějakej tip Jinak sedačka povrzává jen řidičova trochu, tak jsem to dneska při tom rozebírání všechno prostříknul, tak uvidíme
- Janjan
- Nováček
S vrzáním sedadel zápasím od novoty. Problém jsem i reklamoval. Po promazání všech pohyblivých dílů vrzání na pár týdnů ustalo a pak začalo nanovo snad i s větší intenzitou. Sám jsem si nakonec sundal oba sedáky abych se snadněji dostal ke všem pohyblivým částem a pořádně vše promazal. Výsledek? Vrzání ustalo opět jen asi na měsíc . Znovu jsem sedadla rozebral, zkontroloval všechny možné zdroje vrzání dle rad místních fóristů. Vyrobil jsem si dokonce plastové podložky vymezující vůli v usazení sedáků na čepech. Postupně jsem vylučoval možné zdroje pazvuků. Nastavení výšky sedadla to nedělá, protože sedadlo spolujezdce výškové nastavení nemá. Nikde jsem nenašel utržený svar, nastavení polohy opěradel to taky není. Zůstala jediná možnost, a to právě předozadní pojezdy. Takže jsem je opět důkladně promazal. Ale asi né dostatečně, protože úspěšnost mám zatím padesátiprocentní. Víc jak rok mi řidičovo sedadlo ani nepíplo . U spolujezdce to řeším tak, že se sedadlem občas projedu několikrát do obou krajních poloh a mám zas na několik dní klid
C-Max 1.6 Duratec 74kW Gen-X SEA GREY, r.v.2010, spotřeba 6,4/100, od 8.7. 2016 jezdím na LPG
-
- Nováček
Taktéž jsem řešil problém s vrzající sedačkou řidiče, promazávání a jiné nepomáhalo. Tak jsem si na to zvykl a už neřešil
A to najednou vrzání přestalo, ale chvíli to trvalo než sem si to uvědomil . Při silném opření se sedačka celá nakláněla do strany. Příčina - prasklá trubka samotné kostry sedáku na pravé straně. Je v zadu zespod sedáku, nasazená z každé strany na nátrubku bočních plechů kostry sedáku a svařená. Jenže svar je pouze asi z 1/2 obvodu trubky a prasklina byla přímo na trubce mimo svar. A právě ta 1/2 trubky která nemá housenku svaru je nalícovaná na nátrubku volně, takže dle mého názoru vrže je příčina vrzání právě tam, koneckonců onen nátrubek byl rezavej a tříní tam určitě bylo. Holt toto je asi nejvíc zatížená část sedačky a ta polovana svaru tam prostě chybí. Asi se šetřilo
Takže buď promazat v těchto styčných místech, což je asi nejrychleší, nebo dovařit zbytek svaru a bude po problému navěky. Já dovařil na obou stranách a je po problému.
Na foto je vidět víc.
Snato to budě někomu nápomocné.
A to najednou vrzání přestalo, ale chvíli to trvalo než sem si to uvědomil . Při silném opření se sedačka celá nakláněla do strany. Příčina - prasklá trubka samotné kostry sedáku na pravé straně. Je v zadu zespod sedáku, nasazená z každé strany na nátrubku bočních plechů kostry sedáku a svařená. Jenže svar je pouze asi z 1/2 obvodu trubky a prasklina byla přímo na trubce mimo svar. A právě ta 1/2 trubky která nemá housenku svaru je nalícovaná na nátrubku volně, takže dle mého názoru vrže je příčina vrzání právě tam, koneckonců onen nátrubek byl rezavej a tříní tam určitě bylo. Holt toto je asi nejvíc zatížená část sedačky a ta polovana svaru tam prostě chybí. Asi se šetřilo
Takže buď promazat v těchto styčných místech, což je asi nejrychleší, nebo dovařit zbytek svaru a bude po problému navěky. Já dovařil na obou stranách a je po problému.
Na foto je vidět víc.
Snato to budě někomu nápomocné.
-
- Nováček
odstraněna zbytečná citace-m21
Díky za info, mně se sedačka, resp. sedák o pár mm posune, v diskusi již zmiňované "lupnutí", při rychlejších změnách směru. Nejvíc je to znát na kruháčích. Myslím že na vině bude přesně popisované uvolnění uvedené trubky na kostře. Je moc náročné jí svařit?
Díky za info, mně se sedačka, resp. sedák o pár mm posune, v diskusi již zmiňované "lupnutí", při rychlejších změnách směru. Nejvíc je to znát na kruháčích. Myslím že na vině bude přesně popisované uvolnění uvedené trubky na kostře. Je moc náročné jí svařit?
Ford Focus Kombi 1.6 Duratec 74 kW, r.v.2010
-
- Nováček
Tak kostru sedadla jsem zkontroloval, spojovací tyče jsou v pořádku, ale výše citované "lupání" sedačky pokračuje.swah píše:Nemám ani tak problém s vrzáním jako s občasným lupnutím sedačky řidiče někde v oblasti beder. Hlavně v ostřejších zatáčkách cítím, jak se mi v zádech o pár mm sedačka posunula přenesím těžiště. Ve Fordu jsem to servisákům říkal, údajně tam "něco" dotáhli, ale už při cestě domů sedačka lupala zase. Při stojícím autě ale nejsem schopný vrkláním sedačky tohoto lupnutí docílit. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Nemá někdo nějaký nápad čím jiným by to mohlo být?
Děkuji
- jenda^^
- Nováček
tony03: To se mi taky stává, akorát bych na rozdíl od tebe řekl, že to lupe spíš v zadní části sedáku.
Spojovací tyče mám taky v pořádku. Původně jsem myslel, že mi jen lítá telefon v kastlíku, ale ten takovou ránu neudělá a už vůbec jeho pohyb nezachvěje celou sedačkou.
Spojovací tyče mám taky v pořádku. Původně jsem myslel, že mi jen lítá telefon v kastlíku, ale ten takovou ránu neudělá a už vůbec jeho pohyb nezachvěje celou sedačkou.
-
- Nováček
Budu tedy dál zkoumat, proč se sesle hýbe a lupe. Když něco zjistím, dám vědět.
- Deja Vu
- Junior
Občas mi to udělá také, když projedu ostře nějakou zatáčku. Je to cítit, někde ze zadní části sedáku. Mám polokožené sedačky - FoFo po FL Titanium.
Taky se snažím vypozorovat, co by to mohlo dělat, zatím se mi to nepodařilo zjistit
Taky se snažím vypozorovat, co by to mohlo dělat, zatím se mi to nepodařilo zjistit
-
- Nováček
Takže mně taky dlouhodobě štvalo intenzitou stále se časem zvyšující vrzání/pískání sedadla řidiče při rozjezdu a brzdění. Svary vzpěry jsou v pohodě, i bych řekl že to je poheftované (o plynulém svaru se nedá tak docela mluvit) kolem dokola a nejen z půlky. Koukl mi na to mechoš a problém vyřešil. Záhada tkvěla v kolečku štelování polohování opěradla. Mezi dvěma protikusy byla údajně asi 1mm mezera, kterou vypodložil plastovou podložkou a mám klid.
Foto bohužel nedodám, mám to jen "z jeho vyprávění"
Foto bohužel nedodám, mám to jen "z jeho vyprávění"
Don´t follow me! I don´t know where I´m going!
Ford Focus Combi FL 1,8 TDCi 2008 Grey Wolf
- jardott
- Nováček
mám pravdepodobne ten istý problém, vie niekto vyznacit na obrázku sedadla, kde presne to mám vypodlozit? Dakujem.
-
- Nováček
Promazat wd 40 a je po problému.
-
- Nováček
Ahoj všem, po dlouhé době navážu na vyřešený problém s vrzáním sedačky řidiče. Velké sorry zvláště Jardottovi, který už asi šílí
Nuže popis servisáka je takový, že sundal boční plastové zakrytování sedadla. Pod ním se nachází horizontální konzole sedadla, která je chycena několik šrouby a končí v otočném středu. Obdobná konzole je i v opěradle. To rozdělávat netřeba. Mezi těmito konzolami bylo asi 1,5 mm volného místa které způsobovalo vrzání. Vložil tam klasickoé instalatérské těsnění co měl zrovna po ruce (takový ten barevný textilně papírový kroužek), lokálně promazal když už to bylo otevřené (ale údajně spíše preventivně, nikoliv, že by si myslel, že to má na skřípání vliv) a je po problému.
Nuže popis servisáka je takový, že sundal boční plastové zakrytování sedadla. Pod ním se nachází horizontální konzole sedadla, která je chycena několik šrouby a končí v otočném středu. Obdobná konzole je i v opěradle. To rozdělávat netřeba. Mezi těmito konzolami bylo asi 1,5 mm volného místa které způsobovalo vrzání. Vložil tam klasickoé instalatérské těsnění co měl zrovna po ruce (takový ten barevný textilně papírový kroužek), lokálně promazal když už to bylo otevřené (ale údajně spíše preventivně, nikoliv, že by si myslel, že to má na skřípání vliv) a je po problému.
Don´t follow me! I don´t know where I´m going!
- jardott
- Nováček
dakujem velmi pekne, už som si na to zvykol a nie je to také obťažujúce
ked vyskúšam, dám vedieť či pomohlo
ked vyskúšam, dám vedieť či pomohlo
-
- Nováček
Hýbe se sedadlo řidiče - Focus II
Zdravím, mám problém,hýbe se mi sedadlo řidiče při prudším zatáčení. Nevíte čím konkrétně by to mohlo být? Pochybuju, že to bude uvolněnými šrouby v podlaze... Díky
- ZaQik
- Admin
Re: Vrzání sedadla FF2
budes se muset ohnout a podivat se, kde je problem
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.