Rezavý podvozek FF 2017 1,6
-
- Člen klubu
Re: Rezavý podvozek FF 2017 1,6
Ten bitumen vynechaj a je to ok.
Natierat vyfuk je zbytocne. Zhrdzavie zvnutra.
Nepouzivat nic, co spravi nepriepustnu skrupinu na podvozku. Videl som takto vyhnite nejedno auto.
https://youtu.be/H2VD5fM6pto
https://youtu.be/nXvl9nt57Kg
Vyzera to pekne cierne. A pod tym zozrane naskrz.
Natierat vyfuk je zbytocne. Zhrdzavie zvnutra.
Nepouzivat nic, co spravi nepriepustnu skrupinu na podvozku. Videl som takto vyhnite nejedno auto.
https://youtu.be/H2VD5fM6pto
https://youtu.be/nXvl9nt57Kg
Vyzera to pekne cierne. A pod tym zozrane naskrz.
Naposledy upravil(a) stano. dne 14.09.2024 19:56, celkem upraveno 1 x.
-
- Nováček
Tak to je síla.Kdysi jsem měl takhle nastříkáneho Nissana Almeru N15 a hnulo to stejně pod tím a to dělala profi firma. A nesteiknout to pak aspoň vazelínou nebo voskem na dutiny, ať sůl nežere přímo tu barvu a kameny nelituji přímo do toho?
- jenikHK
- Moderátor
Vlastně je to teďka 6 let, kdy jsem na našem autě nasadil Fluid Film a Perma Film.
Je to přesně ve stylu, co je mastný, to nerezaví.
Na ramena a díly podvozku super, od té doby udržuju (teď před zimou dám ještě nástřik) a případně ošetřuju lokálně.
V případě větší koroze se mi osvědčil PU základ Hostagrund Blokátor rzi.
Kde chci silnou ochrannou vrstvu, tak ještě dávám mezivrstvy Hammerite nebo Alkyton.
Na ramena a díly podvozku super, od té doby udržuju (teď před zimou dám ještě nástřik) a případně ošetřuju lokálně.
Kde chci silnou ochrannou vrstvu, tak ještě dávám mezivrstvy Hammerite nebo Alkyton.
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX
-
- Nováček
A dával jsi dolů všechny plasty?Nebo jsi ošetřil jen místa, které nekryje plast na podvozku jako nápravu, ramena, atd? Uvažuju že po ošetření tě nápravy nebudu dávat ten Bitumen, ale mohl bych to striknout nějakým voskem např.HB Body 900 co je do dutin. Vzhledem k tomu, že to budu dělat na veřejné rampě, tak potřebuju něco, co rychle schne.Hammerite nebo Alkyton je dobrý, ale schne strašně dlouho.
-
- Člen klubu
Body 900 tam das zbytocne. Ten je do dutin. Ak ho das na externe casti podvozka, po 2 dazdoch tam nebude.
- jenikHK
- Moderátor
Špatně jsem se vyjádřil.
Plasty šly dolů, umýt, nechat uschnout a pak teprve ošetření.
Zvláštní péče pro napojení podběhů a prahů - vpředu i vzadu, nárazník vs bočnice vzadu. Plus místa, kde se objevily puchýřky, zřejmě vlivem počínající koroze ještě ve výrobě.
Ramena dle mě s rozumem, stejně umřou na silentbloky dřív, než na korozi.
BTW z toho, co uvádím, schne rychle jen Blokátor rzi, jinak je to na dny až týdny.
Plasty šly dolů, umýt, nechat uschnout a pak teprve ošetření.
Zvláštní péče pro napojení podběhů a prahů - vpředu i vzadu, nárazník vs bočnice vzadu. Plus místa, kde se objevily puchýřky, zřejmě vlivem počínající koroze ještě ve výrobě.
Ramena dle mě s rozumem, stejně umřou na silentbloky dřív, než na korozi.
BTW z toho, co uvádím, schne rychle jen Blokátor rzi, jinak je to na dny až týdny.
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
-
- Nováček
Tak to je super, jakou péči jsi tomu dal.Ja bohužel nemám možnost to někde odstranit a umýt a bavit se s tím.Chci udělat aspoň základ a snad lepší tohle než nic.Vim že pod plasty to nebude žádná sláva,ale to co dostává nejvíce zabrat, tak takhle svépomocí ošetřit.
Předtím jsem měl ještě fabii 1 rok 2000 bez jakékoliv péče a po 20 letech šla do světa a jezdí dále bez koroze podvozku.Jako druhé auto mám ještě fabii 2 z roku 2012 a podvozek také bez koroze a vypadá zespodu o hodně lépe než Focus z roku 2017 a rovněž u ní žádná péče o spodek auta.Jen loni jsem otevřel kapsy mezi předním blatnikem a prahem a žádná známka koroze,ale pro jistotu ta kapsa stříknutá vazelínou ve spreji.
Předtím jsem měl ještě fabii 1 rok 2000 bez jakékoliv péče a po 20 letech šla do světa a jezdí dále bez koroze podvozku.Jako druhé auto mám ještě fabii 2 z roku 2012 a podvozek také bez koroze a vypadá zespodu o hodně lépe než Focus z roku 2017 a rovněž u ní žádná péče o spodek auta.Jen loni jsem otevřel kapsy mezi předním blatnikem a prahem a žádná známka koroze,ale pro jistotu ta kapsa stříknutá vazelínou ve spreji.
- lewis
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Fluid a Perma film jsem neměl, ale jestli to dobře drží a je to mastné tak super...je možné použít také transparentní vosky od Würta/Förcha, které po nanesení zůstávají lepivé. Ale musí to být verze NA PODVOZKY a né dutiny. Při aplikaci na podvozek se mlha dostala třeba i do motorového prostoru na nosníky...no a pak na podzim to kontroluji a popř. lokálně doplnímjenikHK píše: ↑14.09.2024 21:30 Vlastně je to teďka 6 let, kdy jsem na našem autě nasadil Fluid Film a Perma Film.
Ford Focus 1.0 ecoboost ActiveX, 114kW, kombi, 2023, červená Fantastic
Ford Focus 1.0 ecoboost Trend Plus, 92 kW, kombi, 2017, Candy Red
Byl: Ford Focus 1.8 TDCi, 74 kW, kombi, 2004, modrá met.
Ford Focus 1.0 ecoboost Trend Plus, 92 kW, kombi, 2017, Candy Red
Byl: Ford Focus 1.8 TDCi, 74 kW, kombi, 2004, modrá met.