Dezinfekce klimatizace
- Wall-e
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dezinfekce klimatizace
Koukal jsem na to. Sice už jsem to videl nekolikrát, ale nikdy ne při zapnutým vniřním oběhu, tak mi nedocházelo, že to bude takhle klapka. Dík 

- vitacz
- Zkušený
Tak jsem byl vcera na doplneni/recyklaci klimosky a jsem velice spokojeny.
Doplnili mi 80g (z celkove velikosti 470g) pri mereni teploty jsme namerili ve vydechu teplotu 5,1°C coz si myslim, ze je good. Dal jsme proverili netestnost a klima pekne tesni.
Pak jsem si nechal seridit svetla a zaplatil jsem 475kc. coz si myslim, ze je good, ne?
Doplnili mi 80g (z celkove velikosti 470g) pri mereni teploty jsme namerili ve vydechu teplotu 5,1°C coz si myslim, ze je good. Dal jsme proverili netestnost a klima pekne tesni.
Pak jsem si nechal seridit svetla a zaplatil jsem 475kc. coz si myslim, ze je good, ne?
- Wall-e
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
A kde to bylo? Taky bych chtel nechat prověřit, doplnit... ale váhám kam ject
- vitacz
- Zkušený
V Barum centru ve strasnicich. Urcite jsi kolem ni nekdy jel, kdyz jsi z desitky 
Kdyz je jede z Limusky tak po prave strane smerem na Skalku

Kdyz je jede z Limusky tak po prave strane smerem na Skalku
- Wall-e
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
jj, jezdim kolem. dík.
- Radegast
- Junior
Tak jsem si dneska vyměnil pylový filtr a zároveň vydenzifikoval klimu tím sprejem od Wurthu (koupil jsem ho za 400,-Kč) . Sice jsem po minulé výměně filtru říkal, že příště to dám do servisu, protože ta výměna je pro hadího muže, ale ješitnost mi to nedovolila. ( příští rok už tak blbý doufám nebudu a raději si odpustím pár piv a půjde do servisu
).
Když jsem tam ale stříkal ten sprej, tak mi toho z té hadičky vyteklo zpátky dost na podlahu. Myslem jsem že to bude nějaká pěna, ale je to vodička. Takže jsem to pak stříkal postupně po dávkách ( v návodu bylo 30s)
.
Zítra odjíždím na týdenní dovolenku kde bnajedu dost kilometrů, tak doufám, že budu zbaven zápachu a autíčko bude krásně vonět

Když jsem tam ale stříkal ten sprej, tak mi toho z té hadičky vyteklo zpátky dost na podlahu. Myslem jsem že to bude nějaká pěna, ale je to vodička. Takže jsem to pak stříkal postupně po dávkách ( v návodu bylo 30s)

Zítra odjíždím na týdenní dovolenku kde bnajedu dost kilometrů, tak doufám, že budu zbaven zápachu a autíčko bude krásně vonět

FoFo II Combi Ghia 1,6 TDCi 80kW Dark Grey 05/2005

- TYU
- Nováček
Přesně toto jsem také udělal, nastříkal sprej a vzápětí mi všechno vyteklo tím otvorem na podlahu do auta. Pochybuji, že něco zůstalo uvnitř na výparníku. Co je špatně?
byl - Ford Focus II Titanium (hatchback), 1.8 TDCi - 85 kW, Tonic Blue, 02/2007
je - Toyota C-HR 1.8 hybrid, 09/2017
-
- Test driver
- TYU
- Nováček
Myslím, že to místo je správné. Toto vlákno jsem si prostudoval než jsem se do toho pustil.
To je přesný postup, který jsem dodržel, i podle fotek to sedí přesně. Problém nejspíše bude v tom, že ten sprej, který mám, netvoří pěnu, takže proto asi hned vyteče.Forfoc píše: K výparníku resp. otvoru do výparníku se dostanete tak, že v prostoru předního sedadla spolujezdce odstraníte plast u jeho levé nohy. Drží na jednom šroubku. Plast povolí a odstarní i 6 leté dítě během 1 minuty. Po odstranění plastu naleznete černou gumovou hadičku. Tu vysunete z plastové rourky , která vede do podlahy. Z druhé strany je nasazená na plastovém kolínku ( plast ve tvaru L cca 3x3 cm). To pootočením vysunete a máte krásný otvor do výparníku. Do otvoru se nasune hadička ze spreje na čištění výparníku. Obsah spreje tvoří pěna, která zaplní celý prostor výparníku a po cca. 30 minutách ve formě vody vyteče- vytvoří se pod autem louže. Mezi tím samozřejmě nasadíme zpět plastové "kolínko" a nasuneme zpět odtokovou hadičku, jinak by vše vyteklo na koberec spolujezdce.

A to mi tento sprej vnutili přímo ve Fordu, že to s tím prý dělají

byl - Ford Focus II Titanium (hatchback), 1.8 TDCi - 85 kW, Tonic Blue, 02/2007
- romek883
- Junior
Tak jsem to konečně taky udělal podle návodu ForFoca a šlo to v pohodě jen u C-Maxe to nešlo u spolujezdce ůplně oddělat tak sem to jen odehnul ,ale šlo to.A osvědčil se mě tento poskládáná klíč.Už se můžu kochat zápachu po citronu.......doufám že to brzy vysmrádne.
Focus C-Max 2.O 100 kw 2005 Ghia
Suzuki Swift Sport 1,6 100 kw 2016
Felicia 1.3 MPI 50 kw 1997
fotogalerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 26&t=20121
Suzuki Swift Sport 1,6 100 kw 2016
Felicia 1.3 MPI 50 kw 1997
fotogalerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 26&t=20121
- SuperHomer
- Nováček
Zdravím focusáky. Mám jeden veliký problém s klimatizací. Popíšu, trpělivost prosím bude to delší
Mam Focuse 1.6 r.99. Letos na jaře jsem zapnul klima a vyvanul se na mě děsivej puch. Bohužel ještě větší puch se vyřítil, když jsem klimu vypnul. OK,řekl jsem si, je čas na desinfekci. Zakoupil jsem Valeo Climpur a pilovej filtr a vyčistil dle návodu. Horem do ventilace. Již druhý den byl smrad zpátky. Tak jsem si řekl, že jsem tele, neumim to, nebudu riskovat dalším nezdarem a využil akci ve Fordu na desinfekci za 600,- Odvezu, oni vyčistili, vrátili auto a druhý den zase smrad! To už jsem byl dosti naštvaný. Chtěl jsem to u nich reklamovat, ale argumentovali, že to dělají standardně u všech stejně a jinak to prý nedokážou. Že je problém u mě. Tak jsem se na to vybodnul, přečet tady téma desinfkece a zakoupil Wurth spray na desinfekci přímo do výparníku. Zespoda jsem tam strčil 50 cm hadičku a vyplácal půlku spraye. Druhý den to bylo trošičku lepší, ale za pár dní smrad zpátky jak bumerang. Tak jsem se naštval nastříkal tam druhou půlku a očekával že to snad už bude dobrý! No jasně že nebylo. Přijde mi že po měsíci je to úplně hrozný, smrdí to když jí zapnu, když jí vypnu ještě víc a když jí necham zapnutou a jen vypnu motor při nákupu a pak zas nastartuju, tak strkám hlavu z okýnka
Takže se ptám, co mám sakra s tou zatracenou klimatizací dělat? Nemůže být problém s tím, že mi zcela netěsní to torpédo pod oknem pod stěračem? Může do ventilace téct voda? Nevím co mám dělat! PROSÍM O RADU. DÍKY.

- Samantus
- Junior
Co to je za smrad? Mohlo se Ti tam nejaky zvire u pylaku vysrat a chcipnout...... prosmejdi cuchem prostor kolem pylovyho filtru...... vlhkost to muze bejt, ale nevim nevim, pomalinku to odkrytuj a cuchej.. da se to najit moc mist tam neni
Martin
Ford Focus Combi 2016 1.6 Ti-VCT

Ford Focus Combi 2016 1.6 Ti-VCT
- SuperHomer
- Nováček
Díky za radu. U piláku nic není, dokonce jsem i rozebral ventilátor od ventilace a nesmrdlo tam nic. Ale spíš by to něco muselo chcípnout ve výparníku, protože jakmile nepoužívám klimu, tak smrad není. Kdyby něco chcíplo za pilákem, tak by to nejspíš smrdělo pořád.
Ale na druhou stranu smrad je to klasiký, často zde nazývaný jako MOKREJ ZATUCHLEJ HADR.
Když klimu zapnu, smrdí, ale tak za 3-5 min to přestane a můžu to normálně používat, ale pak se děsim toho, kdy jí budu muset zase vypnout. Vozim vzadu malýho ročního kluka, takže o toho mi jde především. Jak jsem říkal, já si vystrčim hlavu z okna a nějak to chvíli přečkám 

- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak já jsem použil pěnu a ještě jsem si dneska koupil takovou tu "patronu" co se pustí v interiéru a vydezinfikuje to celý vnitřní prostor (sedačky, koberce, topení atd.) Stála 80,- a má vanilkovou vůni 

1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA
- NEEO
- Test driver
kde jsi tu patronu koupil??a funguje to???