Dezinfekce klimatizace
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dezinfekce klimatizace
Dneska to zkusím a koupil jsem jí v drogerii. Ale třeba v tescu jsem viděl něco podobného za 320 !!!

1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA
- Romi
- Nováček
2 SuperHomer
ja ma to iste, ked zapnem smrad (vlhka zatuchlina), po chvili zmizne, ked ju idem vypnut to iste.
Mal som to pred rokom v jednom servise u znameho, no nepomohlo, asi 2 tyzdne na to som isiel do Fordu, ale tiez nepomohlo. Tak som sa na to vykaslal.
Hmmm ale ak by tu niekto vedel poradit, tak by som bol rad.
ja ma to iste, ked zapnem smrad (vlhka zatuchlina), po chvili zmizne, ked ju idem vypnut to iste.
Mal som to pred rokom v jednom servise u znameho, no nepomohlo, asi 2 tyzdne na to som isiel do Fordu, ale tiez nepomohlo. Tak som sa na to vykaslal.
Hmmm ale ak by tu niekto vedel poradit, tak by som bol rad.
Ford Focus C-max 1.6 Trend, Duratec Ti-VCT 85KW (115k), rv 2004
- killerhammer
- Test driver
romi, kebyze poriadne precitas cele vlakno tak vies, ze to maju viaceri, aj ja
treba dezinfikovat vyparnik
je tu aj navod (pre focus, aj pre mondeo)
na c-max to bude podla mna tak isto
ja som dezinfikoval prostriedkom climapur. aplikoval som priamo do vyparnika cez vypustaciu trubku. tento prostriedok vsak nie je uplne idealny lebo nevytvori penu a hned tecie von
ale aj tak to pomohlo vyrazne, aj ked zapach sa uz pomaly vracia, ale je ho asi o 70% menej. na jesen budem aplikovat znovu
2x do roka, tych 10 minut roboty za vonu ma nezabije
treba dezinfikovat vyparnik

je tu aj navod (pre focus, aj pre mondeo)
na c-max to bude podla mna tak isto
ja som dezinfikoval prostriedkom climapur. aplikoval som priamo do vyparnika cez vypustaciu trubku. tento prostriedok vsak nie je uplne idealny lebo nevytvori penu a hned tecie von

2x do roka, tych 10 minut roboty za vonu ma nezabije

- SuperHomer
- Nováček
Problém je u mě právě v tom, že jsem poslední dva pokusy dělal právě vystříkáním výparníku zespoda odtokovou trubičkou. Pokaždé půl celého spraye
Myslel jsem, ze Wurth je v tomhle špička. Nevím co s tím dál. Už mě celá ta sranda stála přes 1500,- a když to dám zase někam spravit, tak opět nebudu mít jistotu, že to bude OK. 

-
- Test driver
Mozno treba striekat pramo z boku/vrchu/ na vyparnik podla navodu Forfoca z Focusa 2 a nechat to odtiect von.Urcite ucinnejsie,ako striekat niekam odspodu.Za pokus to myslim u teba stoji.
- madbugie
- Zkušený
a filter si vymenil... lebo ja som to vystriekal a pri demontazi povodneho filtra som zistil ze ten smrdi ako prasa a namiesto toho aby bol biely bol skoro cely sedivy od tych "bakterii" a stacilo nanho trosku streknut vody a uz to zatuchlo "vonalo"...
holt dan za pouzivanie klimy na kratkych mestskych tratiach...
tym som chcel povedat ze nielen vyparnik musi smrdiet... ono ten filter vyzeral na prvy pohlad ok...
a striekal si to odspodu auta alebo si rozobral u spolujazdca to kolienko... lebo od spodu auta sa "nikam" nedostanes... tie dvakrat pravouhle kolienka ta nikam nepustia...
holt dan za pouzivanie klimy na kratkych mestskych tratiach...
tym som chcel povedat ze nielen vyparnik musi smrdiet... ono ten filter vyzeral na prvy pohlad ok...
a striekal si to odspodu auta alebo si rozobral u spolujazdca to kolienko... lebo od spodu auta sa "nikam" nedostanes... tie dvakrat pravouhle kolienka ta nikam nepustia...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

-
- Test driver
Lenze MB,SuperHomer ma Focus 1 a tam to nemusi byt rovnake,ako u nas 2-karov a pelak menil a mozno nie raz.Tiez to vidim skor na to,ze odspodu sa vobec kvli tym zakrutam k vyparniku nedostal a preto to stale pachne,lebo tam stale ten bordel ma.
Snad mu poradi niekto z jednotkarov,ako sa dostat z boku/vrchu/ k tomu vyparniku.
Snad mu poradi niekto z jednotkarov,ako sa dostat z boku/vrchu/ k tomu vyparniku.
- madbugie
- Zkušený
a este zakladny aspekt na ktory sa casto zabuda... po tom ako vystriekame klimu sprejom ktory "pozabija" bakterie a navlhcii ich,... po posobeni treba pustit klimu naplno aspon na 15 - 20 minut aby nasledny kondenzat ten "bordel" vyplavil von... lebo takto sa stane len to ze sa to navlhci a zasa uschne naspak... a ochvylu je tam smrad znova...
ako priklad uvediem ked sa pozriete do vyparnika chladnicky (princip je ten isty) odzadu je tam taky sivo - cierno - cerveno - hnedo proste bakterialny maglajz... a ten treba dostat von...
ako priklad uvediem ked sa pozriete do vyparnika chladnicky (princip je ten isty) odzadu je tam taky sivo - cierno - cerveno - hnedo proste bakterialny maglajz... a ten treba dostat von...
+ 100 fordích koníkov

- SuperHomer
- Nováček
Díky za rady. Všechno jak jste pánové výše psali, jsem udělal. Mám Focuse 1, tudíž horem od spolujezdce to nepůjde. Spodem to dělám tak, že to kolínko sundam a pak už vznikne jen přímá díra do výparníku, tak to všechno fouknu a postupně vytahuju 70 cm hadičku ven. Ale ono to na mě hned tou odtokovou hadičkou chčije ven. Potom to nechám 10 min působit a pak na 20 min zapnu klimu. Pak to nechám ještě 10 min vyschnout se zapnutým větrákem. Toť můj postup. Filtr jsem předtím měnil také. Kdyby by to byl filtr, bude to smrdět i bez klimy. A to nesmrdí. 

- Forfoc
- Pokročilý
SuperHomer: Kup si přípravek, který je přímo určen k nastříkání na výparník a který zároveň tvoří pěnu (je to na přípravku napsáno a i je tam obrázek žebrování výparníku. Hustá pěna se dostane všude ve výparníku a hned neodtéká- zůstane ve výparníku. Pěna se po nastříkání změní ve vodu a cca. po 15 mitutách odteče i s bordelem ven.
- madbugie
- Zkušený
hmmm... tak uz potom asi fakt len najst tu skapatu mys niekde vo vnutri... 

+ 100 fordích koníkov

-
- Nováček
Ja mam podobny problem so smradom z klimy. Kupil som pripravok priamo do vyparnika, taky penovy cistic to je. Len akosi neviem kde mam hladat vyparnikForfoc píše:SuperHomer: Kup si přípravek, který je přímo určen k nastříkání na výparník a který zároveň tvoří pěnu (je to na přípravku napsáno a i je tam obrázek žebrování výparníku. Hustá pěna se dostane všude ve výparníku a hned neodtéká- zůstane ve výparníku. Pěna se po nastříkání změní ve vodu a cca. po 15 mitutách odteče i s bordelem ven.

FoFo combi 1,6TDCi, silver, 110 PS, rv 2005
-
- Test driver
nejakych zopar stran spat je navod aj s obrazkami,samozrejme,ak mas Focus 2 

- Quickie
- Moderátor
marat01: dopln si podpis podla tohoto návodu 

- Vulcan163
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,
kde je vyparník u Fokuse I? Hledal sem ho podle fotek v prvním příspěvku, ale pak jsem si všiml, že je to pro FF II.
kde je vyparník u Fokuse I? Hledal sem ho podle fotek v prvním příspěvku, ale pak jsem si všiml, že je to pro FF II.
Ford Focus I, 1.6, 74KW, r.v. 2001, benzín