Al kola
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja dal jen na najeti na karu na elektrony normalni matky , cca po 5 otocenich kola se ozvala rana kolo se vyvratilo a matky se protahly dírou . ty original alumatky maji takovej otacecí konus proto jsou tak drahy . a hlavne jsou vetsi .vilda píše:Zdravím proč sou potřeba na alu jine matky ja měl za to že tam šoupnu ty z těch plechu
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- botsman
- Nováček
To Vilda. Já bych to udělal takhle. Prvně potřebuješ zjistit jaký dosedací konus tvoje elektrony mají. Vezmi si kolo, jednu díru prostříkni silikonovým olejem a zespodu ucpi kouskem papíru. Z vrchu tam nacpi trošku nějakého tmelu který rychle schne - nejlepší je asi ten transparentní. Den počkej a máš odlitek konusu, který musí mít použité matice. Jde to udělat i plastickou tmelící hmotou (tzv. medvědí hov.o).Je to rychlejší, ale otisk je hodně citlivý na pozdější manipulaci. Pak už jenom zbývá zajít s otiskem do obchodu s automobilovými doplňky a matice koupit. Je dobré si sebou vzít i jeden elektron a přímo na místě vyzkoušet, jestli matka - rozuměj dosedací plochy - dokonale sedí. Ceny obyčejných matek se pohybují kolem 60Kč. (cenu ber s velkou rezervou, jsou dost velké rozdíly +-). Pokud je obchod dobře zásobený, tak ti nabídnou i matice s nalisovaným hliníkovým kroužkem na dosedací ploše. Ty jsou pochopitelně lepší ale budou i dražší. Předem si ještě rozmysli, jestli budeš chtít používat i bezpečnostní matky proti odcizení. Sada čtyř kusů bezpečnostních matek se pohybuje v rozsahu 400 - 1200+ dle výrobce.
Botsman, Ford Focus 1,8 TDDi, combi, Trend/2002. Mondeo mk4 2.0TDCi
- botsman
- Nováček
Ty matky bys mohl zkusit v Holubicích na vrakáči - mívají tam dost věcí. Ceny jsou zhruba na polovině nových věcí. A nebo ještě lépe zkus kontaktovat Fokiho. Originály na Forda bude určitě mít, nevím ale, jestli bude ten konus pasovat na Zendery. Až ty kola budeš dávat na auto, tak nezapomeň namazat dosedací plochy bronzovou vazelínou, aby ti šly na podzim bez problémů sundat.
Botsman, Ford Focus 1,8 TDDi, combi, Trend/2002. Mondeo mk4 2.0TDCi
- vilda
- Nováček
CHLAPI díky všem zarady nakonec to dopadlo velmi dobře.Vzal sem alu a zajel do pneuservisu tam se na to podívali zkusily par matek nakonec řekli že sou zapotřebí matkyze škodovky cena 1*nova matka10kč. ALU mě zkusily dát aj na auto,ale zjistily že počet zavitu je 4 které drží kolo říkali že je to vpohodě že min. zavitu pro bezpeční džení kola jsou 4 závity nechat to zak nebo vyměnit štefty za delší předem dik
FORD FOCUS 1.6 COMBI 2003
- klerenc
- Nováček
No je to tak,. že tvrdší je asi v tomto případě horší, ale ten efekt je prostě nezaměnitelnej.Už se nemůžu dočkat až přezuju na letní, bude to tvrdší, ale jízda pánové.Krásně to vypadá a perfektně drží na silnici.Mám 195/50/15 a je to super.Focusini píše:A u pneumatik to je taky tak, že tvrdší jsou lepší ?

- Koky
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- vilda
- Nováček
-
- Test driver
Když tak koukám z okna, tak se mi zdá, že si ještě pár dní počkámevilda píše:to HANS99:Já sem koupil matky jeden kus á10kč.nové original škoda a pasují dobře a ptal sem se aj na ten počet zavitu v jiném pnueservisu a řekli že 4 zavity to udrží už se těším až je obuji

- PAJA
- Nováček
Takový rozměr jsem tam měl a na technické měli keci, že tam nepatří a tak. Stejně byli sjeté a na jedné nějaká boule, tak jsem tam dal 195/65/15. Na těch přetím jsem doslova cítil každý hrbol a to jsem nechtěl. Nemám to na závodění, ale na ježdění a myslím si, že i tyhle budou dobře sedět, co říkáte??