nefunkční klimatizace při vysokých teplotách
-
- Nováček
nefunkční klimatizace při vysokých teplotách
Krásné odpoledne,
prosím o radu. Mám focus combi 2003 85 kw diesel a mám problém s klimatizací. Při vysokých teplotách (asi od 28 stupňů) mi přestává chladit klimatizace a začíná foukat teplý až nesnesitelně horký vzduch. Dělá to pravidelně. Po přeplnění se problém vyskytuje stejně. Studený vzduch začne vát až když teplota klesne pod 28 stupňů. Nevím v čem může být problém. V normálních podmínkách (do 28 stupňů) klima funguje naprosto spolehlivě a chladí perfektně.
Pokud by mi někdo mohl poradit tak bych byl velice šťastný. Děkuji
prosím o radu. Mám focus combi 2003 85 kw diesel a mám problém s klimatizací. Při vysokých teplotách (asi od 28 stupňů) mi přestává chladit klimatizace a začíná foukat teplý až nesnesitelně horký vzduch. Dělá to pravidelně. Po přeplnění se problém vyskytuje stejně. Studený vzduch začne vát až když teplota klesne pod 28 stupňů. Nevím v čem může být problém. V normálních podmínkách (do 28 stupňů) klima funguje naprosto spolehlivě a chladí perfektně.
Pokud by mi někdo mohl poradit tak bych byl velice šťastný. Děkuji
- vitacz
- Zkušený
Re: nefunkční klimatizace při vysokých teplotách
O jakou klimu se jedná?
Manual nebo Digi ?
Manual nebo Digi ?
-
- Nováček
- vitacz
- Zkušený
Nevím to jistě, ale mohlo by to dělat termo čidlo.
Skoro bych řekl, že pravděpodobnost, že se jedná o klimatizaci jako takovu je velice malá.
Jednotka, která to ovládá muže být zmatená. Když přesáhneš teplotu 28°C tak buď čidlo má nesmyslné hodnoty a nebo jednotka se zbláznila.
Abych pravdu řekl zkušenost stím žádnou nemám. Ale ještě bych vyzkoušel odpojit na chvilku baterku. Udělat takovej restart systému. Dále pak asi to čidlo. Ale třeba se ještě někdo ozve.
Skoro bych řekl, že pravděpodobnost, že se jedná o klimatizaci jako takovu je velice malá.
Jednotka, která to ovládá muže být zmatená. Když přesáhneš teplotu 28°C tak buď čidlo má nesmyslné hodnoty a nebo jednotka se zbláznila.
Abych pravdu řekl zkušenost stím žádnou nemám. Ale ještě bych vyzkoušel odpojit na chvilku baterku. Udělat takovej restart systému. Dále pak asi to čidlo. Ale třeba se ještě někdo ozve.
-
- Nováček
Zkusím. každopádně dík. Jinak co by stála výměna čidla??? nevíš???
-
- Nováček
nemá ještě někdo nějakou radu na zkoušku?? až se do toho pustím o víkendu tak chci vyzkoušet vše. Doufám ale že bude pořád takové teplo jak je teď
-
- Nováček
Přidávám se se stejným problémem akorát s tím rozdílem že mám klimu manuální. cca 20 minut jsem nechal klimu běžet kdyby se náhodou chtěla vzpamatovat a nic. žádný servis jsem už nestihl navštívit. jenom mě napadlo jestli třeba nemůže být v okruhu malý tlak...??? nevím jen mě to tak napadlo. Budu rád za jakýkoli nápady
- cizaa
- .
Je to tu řešeno už v několika jiných tématech (doporučuju hledat) a většinou je na vinně elmag. spojka kompresoru klimy 

ST170, ´02, 5D, ATE, TRW, Imperial, projekt postupné restaurace na sérii

Fiesta 1.4 Titanium ´09, 3D, Squeeze
Fiesta 1.3 ´98, 3D, Modrá
GALERIE
EX: Focus 1.6 ´98, 5D, Moondust

Fiesta 1.4 Titanium ´09, 3D, Squeeze
Fiesta 1.3 ´98, 3D, Modrá
GALERIE
EX: Focus 1.6 ´98, 5D, Moondust
-
- Nováček
Díky za radu. Moc velkou radost z toho nemám. Oprava asi nebude nejlainější. Snažil jsem si vsugerovat že to může být nějakým čidlem. Ještě jednou dík
-
- Nováček
Já jsem tim byl dnes ve fordu na opravě a zase mě přesvědčili v tom že to sou fakt odborníci. technik mi říkal že se to vyskytuje celkem často že prý stači doplnik chladivo aby byl v klimě správný tlak, že jinak tam cosi nespíná... Pane bude to za hodinku hotový... za hodinu a pul se zastavim pro auto a co se nestane,... ještě to ani nezačali dělat že prej se jim rozbyl ten stroj na plnění kapaliny... inu dobrá může se stát, ale když už jsem čekal další hodinu tak mi bylo řešeno že se to tomu klučinovi nedaří naplnit že tam je furt špatnej tlak či co... no a výsledek byl asi po třech a pul hodinach takový že jsem měl prasklou nějakou hlinikovou trubku a chladivo tomu volovi vytejkalo pořád ven.(hlavně že si do toho dali ui nějaky barvivio za 4kila...
trubka se prý musí objednat ... tak mě podobná šou čeká příští týden...