klimatizace

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
dave258
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

klimatizace

Příspěvek od dave258 » 24.07.2011 19:28

zdarec vsem...

potřeboval bych poradit co s klimatizací...jestli se někdo nesetkal s něčím podobným..
V loni jsem nechal udělat kompletní servis klimatizace...v protokolu bylo vše OK,doplnili mi chladivo,olej do kompresoru atd...chladil jsem jen měsíc a najednou sifon...klimatizace nechladila,kompresor vůbec nesepnul...vyzkoušel jsem stlačením plnícího ventilu,jestli tam mám chladivo..ouha...nebylo..fakturu s protokolem jsem už nenašel, tak jsem nemohl nic reklamovat.
letos jsem si nechal klimu opět zkontrolovat(těsnost atd) a doplnil chladivo...tentokrát jsem chladil jen pár dní...včera při zapnutí kompresor sepnul,ale klima nechladila...dneska už ani kompresor nesepne...když jsem na plnícím ventilu vyzkoušel,jestli tam je chladivo, tak tam je(nevím ale,jestli tam je správný tlak)...
tak teď nevím..jasně, že s tím půjdu do servisu,ale mají tam už dovolenou...tak bych se prozatím chtěl zeptat,jestli má s tím někdo zkušenosti....podle mě se musí někde ztrácet chladivo...ale jak,když zkouška těsnosti byla pokaždé ok? těsnost se zkouší tak, že se v okruhu vytvoří podtlak..může se při podsátí pohnout těsnící gumička víc k těsnící ploše na některém spoji a při plnění se zas odsunout od těsnící plochy a tím by vznikla netěsnost??? nic moc mě nenapadá.....
díky za případné rady
Ford focus sedan 2,0 16v; 96KW; GHIA....

Toncek
Nováček
Nováček

Re: klimatizace

Příspěvek od Toncek » 24.07.2011 20:13

Může to utikat přes některý ventilek.Plnička to při testu těsnosti nepozná,protože je to přes ně připojene.Po naplněni do nich kapni olej a sleduj,jestli se nebudou dělat bublinky. :D
Focus I sdn 1,8 16v r.v. 2001

dave258
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: klimatizace

Příspěvek od dave258 » 26.07.2011 08:58

pres plnici ventil to neutika..to, cos napsal jsem uz zkousel ;) jeste me napadlo, ze pres kompresor by to mohlo utikat.....pritestu tesnosti nebezi....
Ford focus sedan 2,0 16v; 96KW; GHIA....

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“