rozebrání světel

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
danda
Nováček
Nováček

rozebrání světel

Příspěvek od danda » 26.07.2007 09:17

Zdravím všechny, nemáte někdo zkušenost s tím, jestli se dá bez poškození rozebrat přední světlomet. Mám světla model 2002 (s blinkrem) a při výměně žárovky jsem zjistil, že je nějak podivně volná parabola světla a tak bych ho potřeboval rozebrat, abych mrknul, kde je problém, ale mám obavy, abych ho nedodělal definitivně, je to lepený nějakým tmelem...?
FF kombi 2001, 1.6 16V, vínová metla

Dany
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 26.07.2007 09:35

A máš tam správně nacvaklý motorek? :idea:
Ford Focus 1,6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek

FOCKI
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: rozebrání světel

Příspěvek od FOCKI » 26.07.2007 11:00

danda píše:Zdravím všechny, nemáte někdo zkušenost s tím, jestli se dá bez poškození rozebrat přední světlomet. Mám světla model 2002 (s blinkrem) a při výměně žárovky jsem zjistil, že je nějak podivně volná parabola světla a tak bych ho potřeboval rozebrat, abych mrknul, kde je problém, ale mám obavy, abych ho nedodělal definitivně, je to lepený nějakým tmelem...?
taky jsem to chtěl rozebrat,ale když sem zjistil,že to je drbačka,musíš to nahřát,abys ten tmel uvolnil a mohl oddělat průhledný plast a k tomu neulomil ty zobáčky po obvodu..tak sem se na to vyprd,radši jsem koupil starší světlo v supr stavu.
je: Ford ,,Matýsek,, Mondeo Titanium kombi 02/2008,2.0 TDCi 103kw
Obrázek

byla: Ford Focus 1.4 16V Zetec rv.10/98, hatchback, červená beruška - Respect!
Obrázek

danda
Nováček
Nováček

Příspěvek od danda » 27.07.2007 08:45

tak jsem včera sundal to světlo a z hrůzou zjistil, že je tam zlomená tyčka na který vysí parabola, chvilku jsem se to pokoušel zalepit sekundovým lepidlem bez rozdělání světla, ale nechtělo to držet, nakonec jsem se musel pustit do rozebírání světla, nakonec to šlo bez nahřívání,tyčku jsem navrtal a
oba kousky sešrouboval, největší porod byl světlo složit spátky, nejdřív jsem
na jednu stranu nanesl silikonovej tmel aby to těsnilo :? , ale pak to nešlo ani za prase dát dohromady, tak jsem zase ten silikon odstraňoval :x , nakonec se mi to podařilo dát dohromady....už nikdy víc :) . Spoj jsem po obvodě zamázl silikonem, vypadá to , že všechno funguje. Tak jsem ušetřil min 2tis., ale práce na 4 hodiny :cry:
FF kombi 2001, 1.6 16V, vínová metla

vincent
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vincent » 27.07.2007 08:57

tak to gratuluju. musela to bejt strašná práce. no a snad ti to bude dobře těsnit a do světla ti nepoteče :wink:
1,6 16v zetec, hatchback, 98/99, tmavě modrá metalíza Obrázek

FOCKI
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FOCKI » 27.07.2007 10:54

danda píše:tak jsem včera sundal to světlo a z hrůzou zjistil, že je tam zlomená tyčka na který vysí parabola, chvilku jsem se to pokoušel zalepit sekundovým lepidlem bez rozdělání světla, ale nechtělo to držet, nakonec jsem se musel pustit do rozebírání světla, nakonec to šlo bez nahřívání,tyčku jsem navrtal a
oba kousky sešrouboval, největší porod byl světlo složit spátky, nejdřív jsem
na jednu stranu nanesl silikonovej tmel aby to těsnilo :? , ale pak to nešlo ani za prase dát dohromady, tak jsem zase ten silikon odstraňoval :x , nakonec se mi to podařilo dát dohromady....už nikdy víc :) . Spoj jsem po obvodě zamázl silikonem, vypadá to , že všechno funguje. Tak jsem ušetřil min 2tis., ale práce na 4 hodiny :cry:
no světlo se dá sehnat za 500 :wink: ale gratuluju, já bych na to neměl nervy :twisted:
je: Ford ,,Matýsek,, Mondeo Titanium kombi 02/2008,2.0 TDCi 103kw
Obrázek

byla: Ford Focus 1.4 16V Zetec rv.10/98, hatchback, červená beruška - Respect!
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“