rozebrání světel
-
- Nováček
rozebrání světel
Zdravím všechny, nemáte někdo zkušenost s tím, jestli se dá bez poškození rozebrat přední světlomet. Mám světla model 2002 (s blinkrem) a při výměně žárovky jsem zjistil, že je nějak podivně volná parabola světla a tak bych ho potřeboval rozebrat, abych mrknul, kde je problém, ale mám obavy, abych ho nedodělal definitivně, je to lepený nějakým tmelem...?
FF kombi 2001, 1.6 16V, vínová metla
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozebrání světel
taky jsem to chtěl rozebrat,ale když sem zjistil,že to je drbačka,musíš to nahřát,abys ten tmel uvolnil a mohl oddělat průhledný plast a k tomu neulomil ty zobáčky po obvodu..tak sem se na to vyprd,radši jsem koupil starší světlo v supr stavu.danda píše:Zdravím všechny, nemáte někdo zkušenost s tím, jestli se dá bez poškození rozebrat přední světlomet. Mám světla model 2002 (s blinkrem) a při výměně žárovky jsem zjistil, že je nějak podivně volná parabola světla a tak bych ho potřeboval rozebrat, abych mrknul, kde je problém, ale mám obavy, abych ho nedodělal definitivně, je to lepený nějakým tmelem...?
-
- Nováček
tak jsem včera sundal to světlo a z hrůzou zjistil, že je tam zlomená tyčka na který vysí parabola, chvilku jsem se to pokoušel zalepit sekundovým lepidlem bez rozdělání světla, ale nechtělo to držet, nakonec jsem se musel pustit do rozebírání světla, nakonec to šlo bez nahřívání,tyčku jsem navrtal a
oba kousky sešrouboval, největší porod byl světlo složit spátky, nejdřív jsem
na jednu stranu nanesl silikonovej tmel aby to těsnilo
, ale pak to nešlo ani za prase dát dohromady, tak jsem zase ten silikon odstraňoval
, nakonec se mi to podařilo dát dohromady....už nikdy víc
. Spoj jsem po obvodě zamázl silikonem, vypadá to , že všechno funguje. Tak jsem ušetřil min 2tis., ale práce na 4 hodiny 
na jednu stranu nanesl silikonovej tmel aby to těsnilo

FF kombi 2001, 1.6 16V, vínová metla
- vincent
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no světlo se dá sehnat za 500danda píše:tak jsem včera sundal to světlo a z hrůzou zjistil, že je tam zlomená tyčka na který vysí parabola, chvilku jsem se to pokoušel zalepit sekundovým lepidlem bez rozdělání světla, ale nechtělo to držet, nakonec jsem se musel pustit do rozebírání světla, nakonec to šlo bez nahřívání,tyčku jsem navrtal a
na jednu stranu nanesl silikonovej tmel aby to těsnilo, ale pak to nešlo ani za prase dát dohromady, tak jsem zase ten silikon odstraňoval
, nakonec se mi to podařilo dát dohromady....už nikdy víc
. Spoj jsem po obvodě zamázl silikonem, vypadá to , že všechno funguje. Tak jsem ušetřil min 2tis., ale práce na 4 hodiny