co vas v posledni dobe vytocilo

Moderátor:phofy
Odpovědět
stano.
Člen klubu
Člen klubu

Re: co vas v posledni dobe vytocilo

Příspěvek od stano. » 17.10.2014 09:51

Nonid píše:Karel2: Ja to treba taky tak pouzivam, mam ale jenom jeden disk v PC a system casto vyzaduje format vsech partitionu(coz je totalni a zbytecna kokotina).
A to kedy a ktory?
A aj na margo hungera: Neprenasajte svoju neschopnost a nevedomost na inych. Chyba je inde a nie v tom systeme ;)

Nonid
Test driver
Test driver

Příspěvek od Nonid » 17.10.2014 10:00

Nebo takhle, hlavne xpcka tim trpej casto... Muze bejt samozrejme HW problem nebo klidne mezi zidli a klavesnici. Uz se mi ale nekolikrat stalo, ze to libovolnej partition oznacilo za nepouzitelnej, popr. nespravne zformatovanej(formatovacim nastrojem pri instalaci) a jediny, co pomohlo, bylo zformatovani komplet disku a novyho rozdeleni :nixw:
Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 17.10.2014 11:01

Ked aj nejaky nastroj rozhasi partition tabulku, da sa relativne jednoducho opravit. Je to stale len nejaka tabulka, index. Disk je stale rozdeleny, data tam stale su neporusene. Spustit format a zacat tam zapisovat data nanovo je najhorsi mozny scenar - to odprasis uplne vsetko. Jednoducho povedane: Ak sa na disku nieco strati, ci uz vymazes subory, rozbije sa FAT tabulka/NTFS index, rozhasi sa tabulka particii, poskodi sa MBR... nic na disk nezapisovat, nemazat, neformatovat. Pouzit vhodny nastroj, ktory to vie dat dokopy a hlavne na zaciatku spravne detekuje chybu a jej opravenie. V situaciach ako obnovenie mazanych suborov/FAT tabulky ten spokodeny disk pouzivat IBA na citanie a obnovene subory zapisovat na iny disk. Vo vsetkych pripadoch mozno urobit bitovu kopiu disku a snazit sa obnovit tu kopiu. Ak to nevyjde, tak kopiu vymazat, znovu urobit kopiu toho povodneho poskodeneho a pokusit sa znovu.

Ja netvrdim, ze instalatory a nastroje na pracu s diskami su bezchybne. Aj mne sa niekolkokrat stalo, ze mi zabezpecili hnusnu robotu na par hodin (obnovovania dat). Ked si ale pouzivatel "dobrovolne" odprasi data a potom to este preformatuje a zacne zapisovat znovu, to je chyba medzi stolickou a klavesnicou.

Slid
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slid » 17.10.2014 11:02

Na to existuje jednoduchy nastroj od firmy Acronis a s partitionama si muzes delat co chces a jak chces. :wink: To same spousta nastroju na hirens boot cd.
Kazdopadne je jen na tobe, co chces formatovat, instalovat, zavadet.
Pokud mas jeden HDD, tak na nem muzes mit klidne X Y Z oddilu.Jen na tobe " vzdy bude " ktery bude systemovy a ktery se bude prave ted formatovat.
Mondeo, 2.0 TDCi 85kW, combi, r.v. 12/2006, EURO 4 + DPF, Futura X, Webasto

hunger
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od hunger » 17.10.2014 11:02

Stano a moje neschopnost spočívá konkrétně v čem? :D V tom že jsem teda přehlídl jednu nabídku přeskočit? :D
Slide mě ten systém jenom sere... opravdu nemám žádnej problém se základním nastavením atd... z těch funkcí pro vyšší verze docela často používám remote deskop to nemá chybu... A Ano skutečně to je jako sedmičky, akorát nějakýho blbečka napadlo no dáme tam sice ovládací panely ze 7 a vist, ale radši je schováme a uděláme jim ještě jedno nastavení, kde bude jen 1/10 možností ať šmudlové hledaj... Proboha proč má ten systém dvě nastavení, který se navzájem překrývaj? :D Rád bych potkal toho vola co to vymyslel

Ad2: Prosimtě opravdu mě má s core i5 a i7 zajímát že ty vosmy jsou o něco rychleší na pomalech šunkách? :D Btw jak to vlastně pozorujete? Protože když jsem měl na tomhle kompu visty, bohužel amd je nepodporovalo, takže jsem neměl k dispozici dedikovanou grafiku tak s vistama a s integrovanou grafikou od intelu jelo LoLko na 60 fps, druhej den po instalaci osmiček, kde už běžela radeonka pouze 40 fps, tak mi tady nevěšte bulíky na nos o tom že jsou osmičky rychlejší, možná rychleji startujou a to je tak vše :D
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8

Slid
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slid » 17.10.2014 12:09

Ono pro klasickej desktop chapu proc lidem vadi zakladni pouziti, proc je ukryto klasicke start, proc se pouziva Classic Shell, tohle se mi take nelibi.
Ale zase na druhou stranu, pokud je dotykovej displej tak Metro je okamzite po ruce vcetne aplikaci jako treba na mobilu, tabletu.

Rychlost je meritelna, kolik zere prostredku OS atd. na stejnem zeleze.
Ale na i5 -i7, kde je navic jeste 8GB Ram, tak OS neni smerodatny, ale hlavne co na nem pak bezi za narocne aplikace a jak celkove vytezuji pracovni stanici.
Hodne velky rozdil je treba na i3 4GB ram 64bit OS.
Co se tyce grafiky, to je dost individualni, pokud mas integrovanou nepocita se, ze budes pracovat s grafickyma ulohama, samo neco zere prostredi OS, ( kolik zralo Aero na W7 ) dale kolik taky pocita OS s prostredkama grafiky, atd. A pokud je to integrovana tak je jasne ze neco si vezme, pokud chces porovnavat Visty a W8.
Pokud mas vykonne i5 -i7 tak nepocitam ze ktomu nemas adekvatni grafiku :D

Spise sem zvedav na Windows 10, hlavne zmena licencni politiky, to sem zvedav jak tohle dopadne.Jinak tam bude navrat tlacitka start a maji byt jeste rychlejsi :bebng:

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 17.10.2014 12:10

hunger: Problemy si vyrabas sam. A aj poslednym prispevkom si dokazal, ze nieco medzi stolickou a klavesnicou nie je v poriadku ;) A aj keby to bolo iba v tom, ze si prehliadol jednu ponuku - tak pred tym, ako zacnes na nieco nadavat a prskat, si zisti, ze ci nie je nahodou chyba u teba.

Slid: Rychlost grafiky a OS nemaju nejaky suvis. Pokym je to nejaka novsia grafika, ked aj integrovana, Aero jednoducho funguje (ak su ovladace). Bodka. Co zerie, nezerie, je jedno. Grafika to zvladne relativne lahko. U hier, modelovania, GPGPU a pod. to bude samozrejme ine.

Slid
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slid » 17.10.2014 12:15

Stano souhlas, ale bral jsem to na reakci hry League of Legends.

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 17.10.2014 12:20

Ak ide o hry, tak je jedno, ci je to Vista alebo Osmicka. Tam ide o ovladace a aku verziu DX to pouziva. Nie?

Blackhawk
Test driver
Test driver

Příspěvek od Blackhawk » 17.10.2014 12:57

Myslim, ze nie, robili sa porovnania FPS v hrach na 7 a 8, 8 bola na tom lepsie.

Slid
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slid » 17.10.2014 13:00

No ja si myslim, ze hry maji vliv na operacni system. Kazda hra preci je tvorena pro nejaky OS nebo spise odladena a prave prace s ovladaci, bude fungovat jinak pod XP nebo W8. A dalsi vliv muzou mit i ovladace, kolikrat je bezne ze graficka karta bude mit na starsi ovladac lepsi FPS nez s novejsim ovladacem pri zachovani stejneho OS a stejneho HW.
Dale treba bych vzal jeste k uvaze praci s propojenim GPU, cili CL ,SLI, a prace opet s ovladaci?

Nonid
Test driver
Test driver

Příspěvek od Nonid » 17.10.2014 13:35

No jasne, to ja vim, ze je tuna nastroju na to... Ale kdyz nemas doma vzajemne kompatibilni pc, resp. nemuzes presunout disk do jinyho, tak jses proste v riti. Jasne, muzes to odnest nekam atp., to uz zase ale pridelava dalsi praci zbytecnou :wallbash:

Herne jsou 7 a 8 skoro uplne stejny, jde primarne o ovladace a o to, jak ma clovek zaflakanej system blbostma. Jedinej problem je, ze spousta her jde horkotezko pustit na 8kach. Plus nejaky podpurny programy, co ty hry vyzadujou, nejdou pustit atd. Podobnej fuckup byl treba s Battlefieldem 3 na integrovanejch zvukovkach starsich zakladovek(AC '97 zvukovky), kde se stavalo pravidelne, ze skrz ni hra prehrala procak :irre: Nebo Titanfall a nVidia GTX 560(vcetne Ti verze), tam to crashnulo po peti minutach.

Visty jsou ve hrach horsi jenom v tom, ze samotnej system umi zatizit i velice dobry zelezo, takze pak trpi i hra.

Optimalizace ovladacu je ale obecne asi nejvetsi kamen urazu.
Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017

fordavid
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od fordavid » 17.10.2014 14:54

Vytočili mě dementi.
Je: Ford Focus III, 1.0 Ecoboost, 92 kw, r.v. září 2013, Stříbrná Moondust
Bylo: Ford Focus II, 1.6 benzín, 74 kw, r.v. 2006, Red Rango

petulak
Test driver
Test driver

Příspěvek od petulak » 17.10.2014 19:25

fordavid píše:Vytočili mě dementi.
konkrétně--/ byl jsi se podívat na vládu/?--- :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 18.10.2014 13:51

Jak se chováme k přírodě. :nixw: Nechtěl bych být jeden z posledních 6 ks svého druhu na světě...
http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/3 ... -sest.html

Odpovědět

Zpět na „Pokec“