SARS-CoV-2 (koronavirus)
- miki21
- Test driver
Re: SARS-CoV-2 (koronavirus)
Rouška Tě nezachrání,jen zmenší o pár procent přenos. My tady chodili celé léto v rouškách skoro všude a jaký je výsledek? Byli jsme v Praze a tam jako by nic.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- miki21
- Test driver
Děkuji, ale domácí vězení si naordinuju i doma a zadarmo. Na dovolenou jedu pro to, abych poznal cizí kraj, památky, okolí a ne se válel na pláži za ostnatým drátem a stravoval se z konzerv z domu.smoula píše: 22.09.2020 16:41 , byl tam s rodinou, nevycházel na pártošky, soukromá pláž, jídlo z domova nebo do obchodu s rouškou a vařit si na apartmánu,

- Shav0
- Člen klubu
Co povazujete za bojkot rousek? Ve vetsine vnitrnich prostor jako jsou obchody, benzinky atd. proste tam kde je to nakazane te bez rousky vypoklonkujou ven. Tak kde tady vidis ty bojkotery? Jestli se to roznasi nekde na parbach kde je hromada lidi, je vec toho provozovatele a uprimne si zrovna myslim ze tady z fora moc lidi uz diskosky nenavstevuje, kor v tyhle dobe 

- miki21
- Test driver
Někteří si myslí, že jak budou nosit roušku 24 hodin denně, včetně případného sexu, tak covid nebude. 

- Ozzman
- Člen klubu
Staci se projet vlakem. V kazdem vagonu nejaky hrdina s rouskou na brade. Tu si poradne nasadi, jen kdyz jde pruvodci, nekdy ani to ne. Pro me za me at si na svou blbost pochcipaji, jenze svym jednanim muzou trvale poskodit zdravi i tech okolo. Staci je napomenout a clovek je za praskace. Kdo je nuti jezdit vlakem?
Ford Kuga III, 1.5 EB (110 kw) Titanium, r.v. 2024
Ford Focus III, combi, 1.6 Ti-VCT (77 kw), r.v. 2017
Ford Focus II, combi, 1.6 16V (74 kw), r.v. 2010 - bylo
Mazda BA 323 GLE sedan, 1.8 16V (85 kw), r.v. 1997 - bylo
- miki21
- Test driver
A tehdy měla rouška smysl?miki21 píše: 30.07.2020 19:07 Tak jsem se včera hezky zasmál v regiojetu, když se z repráků cestou z Prahy kousek za Hranicema ozvala informace, že odteď je ve vlaku povinnost nosit roušku. Podívali jsme se na sebe, co jsme seděli v jednom kupéčku už skoro tři hodiny spolu a všichni se naráz rozesmáli.
- Ozzman
- Člen klubu
Jo, to bylo usmevne. To je tak, kdyz to neplati plosne. Pak vznikaji tyhle absurdni situace.
Ford Kuga III, 1.5 EB (110 kw) Titanium, r.v. 2024
- TomFocus
- Test driver
Zastánci hromadného vymírání v čr na covid - pusťte si večerní zprávy z NOVY, kde mluví člověk o úmrtnosti lidí v naší zemi.
Denně u nás již deset let umře 306 lidí a za poslední tři roky je letos nejmenší celková úmrtnost. A tak přestaň-te bláznit.
Denně u nás již deset let umře 306 lidí a za poslední tři roky je letos nejmenší celková úmrtnost. A tak přestaň-te bláznit.
- Shav0
- Člen klubu
Jako respektuju nařízení, ale přijde mi, že se tady z roušek dělá něco všespásného, a upřímně třeba v tom vlaku, když pojedu vlakem několik hodin, kolik lidí si za tu dobu vymění roušku 2x, 3x protože prostě když do ní funim a prskám půl dne tak jedna nestačí a její nošení je jen takové alibistické (nefunguje, ale mám ji takže splňuju nařízení). Štve mě že se všechno jede brzda plyn, od jednoho rohu k druhému, viz dubnové zavádění roušek, kdy se jeden den koukalo na lidi s rouškama s pošklebky, druhý den se pak práskali lidi na balkoně bez roušky. Stejně tak takovej Prymula, kterej se v ten čas vynášel do nebe a pomalu na hrad, a teď se nadává že je ministr. Vojtěch byl vysmívanej a hodinu po rezignaci lítali články jak to byl jeden z nejlepších ministrů zdravotnictví. To je prostě úsměvný. Vědělo se, že něco jako druhá vlna asi přijde, ale nevidim, že by se vláda resp. politici nějak poučili nebo nedejbože připravili, vše je takové nekoncepční, chaotické a z extrému do extrému.
- Shav0
- Člen klubu
Další věc, mediální masáže s covidem, já se nedivim, že toho maj lidi plný zuby...najednou jako by nic jiného nebylo. Řeší se kolik lidí tady na to umírá, ale když se řekne A mělo by se i B. Kolik lidí opravdu umřelo jen na covid, ideálně tedy zdravý jedinci? Já si jen neumim představit, kdyby tu řádilo něco, co by mělo daleko vyšší procenta úmrtnosti než tohle.
Nemám problém se vyprdnout na nějaké monstr akce a párty, stejně už na takové věci nemám energii, dovolenou radši stejně trávím v ČR, jestli si mám za den víckrát umýt ruce, nebo když se necejtím dobře tak zůstat doma, to mi přijde spíše jako rozumné chování, než omezování.
Beru to, že to chce trochu používat selský rozum, jak tu často prezentuje Tom a jak psal Stastlivec - hlavně se z toho neposrat
Nemám problém se vyprdnout na nějaké monstr akce a párty, stejně už na takové věci nemám energii, dovolenou radši stejně trávím v ČR, jestli si mám za den víckrát umýt ruce, nebo když se necejtím dobře tak zůstat doma, to mi přijde spíše jako rozumné chování, než omezování.
Beru to, že to chce trochu používat selský rozum, jak tu často prezentuje Tom a jak psal Stastlivec - hlavně se z toho neposrat

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ten selskej rozum je právě špatně.Nikdo tomu nerozumí,každej si to vysvětluje po svým a chová se podle toho a pak to vypadá jak to vypadá.
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v

Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019

Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019
- Stanley_vy
- Člen klubu
- TomFocus
- Test driver
Proto si zpětně pusť odborníka co popisoval na NOVĚ situaci - nebyl to instalatér nebo Flégr podle kterého dnes mělo být přes 4000 případů denně
K jeho prognóze se vyjádři ze začátku září
Nebo to není odborník dle tvého gusta?
Mám z vás prdel, bohužel vám na tu prdel, také přispěji

Mám z vás prdel, bohužel vám na tu prdel, také přispěji

- Shav0
- Člen klubu
Jak to tak vidím, tak tomu ale nerozumí vícero lidí. I odborníci se neshodnou a každej si říká to svoje a absolutně něco jiného. Respektive co jsem tak vysledoval, každý tady má svoje odborníky, které následuje.fofok píše: 22.09.2020 20:34 Ten selskej rozum je právě špatně.Nikdo tomu nerozumí,každej si to vysvětluje po svým a chová se podle toho a pak to vypadá jak to vypadá.
V tom vidím ten problém, že se k tomu vyjadřuje každý a je v tom absolutní guláš. Přijde mi to jak ve sněmovně. Každej si k tomu musí říct svoje, aby si urval svůj díl pozornosti. Někdy je lepší mlčet a počkat na nějaké adekvátní výsledky...viz to co se tvrdilo na jaře už dnes neplatí, to co platí dnes, nebude platit na konci roku atd.
Selský rozum beru v tom co jsem psal. Dbát na hygienu (to by snad měl každý), když mi není dobře, tak nelézt mezi lidi atd. Ale kdybych měl dát na všechny odborníky tak jeden den můžu běhat venku bez omezení, druhý den budu sedět doma ideálně ve sklepě v koutě a nevylézat a tak pořád dokola. Díky, ale budu se řídit max. až oficiálními vyjádřeními a ne se stresovat počty nakažených a trčet na online přenosech tiskovek, rozhovorů, rozborů a já nevim čeho a řídit se podle toho co zrovna jede na populární vlně.
- Stanley_vy
- Člen klubu
Ve ctvrtek nebo pátek bylo skoro 3200. To mi zas o tolik min nepřipadá (80% odhadu).TomFocus píše: 22.09.2020 20:47 Proto si zpětně pusť odborníka co popisoval na NOVĚ situaci - nebyl to instalatér nebo Flégr podle kterého dnes mělo být přes 4000 případů denně![]()
K jeho prognóze se vyjádři ze začátku září
Nebo to není odborník dle tvého gusta?
Mám z vás prdel, bohužel vám na tu prdel, také přispěji![]()
Byl jsem v průběhu prazdnik krátce v Polsku, Slovensku a Rakousku. Všude se v různé míře nosily ve vnitřních prostorách rousky. Budete mi dnes tvrdit, že naše rozvolneni bylo v pořádku? Jen doplním, že roušku jsem venku nenosil ani na jaře. Max ve ještě,kde nebylo jak se vyhnout s rozumnym odstupem aby se někdo nemohl cítit ohrozen.
A na tu parádu budeme přispívat všichni ve chvíli, kdy se to tady rozjede do té míry, že se nám zavřou hranice zvenčí, omezí se díky tomu import, export a začne se výroba stěhovat do méně rizikových zemí. A nikdo se nepůjde ptát na focus fórum a idnes jestli je to jen chripecka a kasilek.