SARS-CoV-2 (koronavirus)

Moderátor:phofy
Odpovědět
Stastlivec
Zkušený
Zkušený

Re: SARS-CoV-2 (koronavirus)

Příspěvek od Stastlivec » 24.09.2020 10:39

včera jsem zavítal do metra v Praze a velmi mě pobavilo hlášení: Prosíme cestující, dodržujte 3R..bla bla bla.. spolu to zvládneme! jak jsem to slyšel, měl jsem dojem že nastal soudný den nebo zoombie apokalypsa

kozelos to jistě myslel tak, že například na Bulovce denně otestují 400 samoplátců, kteří nemají příznaky, nemají nic, pouze strach - zbytečné peníze, zbytečná kapacita
moje dcerka měla případ ve školce - tedy žádný vyloženě intenzivní kontakt - 50 dětí plus personál v karanténě, všichni negativní (zde by mě zajímala statistika, jak zmiňuje Ludvík, kolik dětí nakazilo své rodiče, zda má vůbec smysl zavírat takováto zařízení do karantény..).. a aby to bylo ještě absurdnější, tak první test (do pátého dne od kontaktu) se nestihl, takže děti šly pouze na kontrolní v 10. den od posledního kontaktu, což byla sobota 19.9. - ne později, ne dříve - no a dostaňte se na test, když se dá objednat nejdříve za týden :D
a aby to bylo ještě víc absurdní, tak druhá dcerka celou dobu normálně do jiné školky a na kroužky chodila
Naposledy upravil(a) Stastlivec dne 24.09.2020 10:42, celkem upraveno 1 x.

Stastlivec
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Stastlivec » 24.09.2020 10:40

ZaQik píše: 24.09.2020 10:38
Stastlivec píše: 24.09.2020 10:06 Prymulu bych nebral vážně, rád přehání.. jak to vypadá v nemocnicích? A další zajímavé informace
https://video.aktualne.cz/dvtv/balik-pa ... 47ab5f122/
https://video.aktualne.cz/dvtv/ludvik-k ... f6b220ee8/
Ludvik je ekonom a pravnik (ne lekar) + kandiduje do Senatu CR, tohle je predvolebni agitace
to nepopírám, ale také je bývalý ministr zdravotnictví a současný ředitel nemocnice, informací o stavu nemocnice v Motole má jistě dostatek

kozelos
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kozelos » 24.09.2020 10:41

Ale vždyť to je pořád dokola.. Největší problém covidu je v agresivite viru jak snadno se šíří. Není v silách žádné instituce všechny zachytit. Ten, koho zachyceny pozitiv nenakazi, protože se izoluje doma, to chytne třeba o par dni později od někoho jineho.. Stačí jeden jediný člověk, ktery by při pečlivém trasování systému unikl a už to jede..

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 24.09.2020 11:04

Ked je jeden, system zdravotnicka to zvladne. Aj desiatich. Aj sto. Ale ked sa denne nakazi niekolko tisic a ked aj menej ako 5% z nich bude potrebovat zdravotnu starostlivost, nemocnice skolabuju.
Tak znovu - ide len o spomalenie sirenia. Aby sa to neprevalilo rychlo cez celu populaciu. Na vyhubenie virusu je neskoro. To sa im podarilo so SARS a s MERS. So SARS2 je to neuspesne prave kvoli tym bezpriznakovym.

ZaQik
Admin
Admin

Příspěvek od ZaQik » 24.09.2020 11:44

Stastlivec píše: 24.09.2020 10:39 kozelos to jistě myslel tak, že například na Bulovce denně otestují 400 samoplátců, kteří nemají příznaky, nemají nic, pouze strach - zbytečné peníze, zbytečná kapacita
a to mas odkud, ze jich je 400 bez niceho (ani kontaktu s nekym jinym, kdo jim dal vedet, ze je pozitivni) a tak se jdou "z nudy" otestovat?
(jinak tohle delat je samozrejme blbost - chytnes to v te fronte)
Stastlivec píše: 24.09.2020 10:39 moje dcerka měla případ ve školce - tedy žádný vyloženě intenzivní kontakt - 50 dětí plus personál v karanténě, všichni negativní (zde by mě zajímala statistika, jak zmiňuje Ludvík, kolik dětí nakazilo své rodiče, zda má vůbec smysl zavírat takováto zařízení do karantény..).. a aby to bylo ještě absurdnější, tak první test (do pátého dne od kontaktu) se nestihl, takže děti šly pouze na kontrolní v 10. den od posledního kontaktu, což byla sobota 19.9. - ne později, ne dříve - no a dostaňte se na test, když se dá objednat nejdříve za týden :D
a aby to bylo ještě víc absurdní, tak druhá dcerka celou dobu normálně do jiné školky a na kroužky chodila
... tohle je Tvoje arogance, zes nechal druhe ditko chodit po okoli - pokud by prvni bylo pozitivni, tak by to velmi pravdepodobne predala te druhe, ktera by to vsude roznosila

statistiku nakazni rodice->deti se nedozvis, protoze hygiena pri pozitivnim rodici nakaze BEZ TESTU detem karantenu a pokud dite nebude mit zhorseny prubeh vyzadujici hospitalizaci, tak ho nikdo neotestuje (to je skutecny pripad ze skoly) ... statistika nakazeni deti->rodice je to, co se schovava ve skupine "prenos v rodine", protoze rodice potrebuji test kvuli zamestnani
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 24.09.2020 12:01

Heh. Koukám, že takový nevyzrálý rodičové sem chodí :bebng: To mi přijde taky jako hulvátství největšího kalibru, když člověk tuší že by to mohl mít, nebo je tam nějaká pravděpodobnost a just budu chodit po venku, do práce, bo pohoda, nic se neděje :bebng: :bebng: :palec_dolu:

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 24.09.2020 12:09

A přesně kvůli takovejmdle dementům jsem přestal chodit do práce a už si pojedu jen home-office. Když člověk slyší, jak nějací lidé z jiného oddělení se klepou že to mají, protože byli ve styku s někým ale jediné co je zajímá večerní chlastačka a zdali budou moct chodit do práce i když mají zvýšenou teplotu a bolí je v krku? Tak kurva, tak zůstanu 10dní doma, ono se to neposere. U spousty profesí jde pracovat z domova bez omezení. Ale toto je prostě hulvátsví. I kdyby to COVID nebyl, pouze rýma a blbá shoda náhod, tak proč nebýt trochu zodpovědný a zůstat doma? :palec_dolu:

TomFocus
Test driver
Test driver

Příspěvek od TomFocus » 24.09.2020 12:19

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Už chápu proč naši předci upalovali čarodějnice :mrgreen:

Hoši vy jste vystresovaní až běda :mrgreen:

Tak co by jste rádi? Na 80% zavřít ekonomiku a na 91% zavřít lidi doma?
A čekat na vakcínu?
A dokola infa z médií a tlampaču kdo je potivni a čísla o průběhu?
A vyjadřovat se můžou je kapacity z řad (jakých).

Chytrolin Stano, ještě před 4-5lety nevěděl nic o motorech prevodovkach on neví ani teď, ale vysoká škola googlu mu dala nějaké informace a s těmi pracuje.
Ne nerozdelava co měsíc motory a nevidí následky špatného zacházení atd... Ale bude zde radit jako, když v tom dělá léta.
A tahle dušička chce, aby se zde vyjadřovali jen odborníci :mrgreen:
Nemá rozum a proto má strach, já to chápu.
FF II meziFL performance1600D upgrade +++ Color blue
Galerie
Obrázek
Obrázek

Stastlivec
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Stastlivec » 24.09.2020 12:23

ZaQik píše: 24.09.2020 11:44
Stastlivec píše: 24.09.2020 10:39 kozelos to jistě myslel tak, že například na Bulovce denně otestují 400 samoplátců, kteří nemají příznaky, nemají nic, pouze strach - zbytečné peníze, zbytečná kapacita
a to mas odkud, ze jich je 400 bez niceho (ani kontaktu s nekym jinym, kdo jim dal vedet, ze je pozitivni) a tak se jdou "z nudy" otestovat?
(jinak tohle delat je samozrejme blbost - chytnes to v te fronte)
Stastlivec píše: 24.09.2020 10:39 moje dcerka měla případ ve školce - tedy žádný vyloženě intenzivní kontakt - 50 dětí plus personál v karanténě, všichni negativní (zde by mě zajímala statistika, jak zmiňuje Ludvík, kolik dětí nakazilo své rodiče, zda má vůbec smysl zavírat takováto zařízení do karantény..).. a aby to bylo ještě absurdnější, tak první test (do pátého dne od kontaktu) se nestihl, takže děti šly pouze na kontrolní v 10. den od posledního kontaktu, což byla sobota 19.9. - ne později, ne dříve - no a dostaňte se na test, když se dá objednat nejdříve za týden :D
... tohle je Tvoje arogance, zes nechal druhe ditko chodit po okoli - pokud by prvni bylo pozitivni, tak by to velmi pravdepodobne predala te druhe, ktera by to vsude roznosila

statistiku nakazni rodice->deti se nedozvis, protoze hygiena pri pozitivnim rodici nakaze BEZ TESTU detem karantenu a pokud dite nebude mit zhorseny prubeh vyzadujici hospitalizaci, tak ho nikdo neotestuje (to je skutecny pripad ze skoly) ... statistika nakazeni deti->rodice je to, co se schovava ve skupine "prenos v rodine", protoze rodice potrebuji test kvuli zamestnani
to mám od rodinného přítele přímo z Bulovky, jde o drtivou většinu těch, co chodí bez rezervace

arogance? Karanténu měla pouze jedna, to mám zavřít doma naprosto zdravý dvouletý dítě doma? Jakože jsme kvůli tomu se měli uvalit do karantény sami? Proto říkám, že je to absurdní, samozřejmě kdyby jí karanténu hygiena nařídila, tak neřeknu ani popel, ale takhle to bylo přímo v pokynech, že ostatní členové domácnosti mohou normálně fungovat
(šance na pozitivitu byla minimální, jednalo se o jinou třídu ve školce, do karantény však uvalili celé zařízení) tak si šmoulo nech ty rychlý soudy pro někoho jinýho

tak to u vás ve škole dělají úplně jinak, než o vesnici vedle ve školce, zajímavý, říkám, že je to absurdní
Naposledy upravil(a) Stastlivec dne 24.09.2020 12:25, celkem upraveno 1 x.

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 24.09.2020 12:24

TomFocus píše: 24.09.2020 12:19 Chytrolin Stano, ještě před 4-5lety nevěděl nic o motorech prevodovkach on neví ani teď, ale vysoká škola googlu mu dala nějaké informace a s těmi pracuje.
Ne nerozdelava co měsíc motory a nevidí následky špatného zacházení atd... Ale bude zde radit jako, když v tom dělá léta.
A tahle dušička chce, aby se zde vyjadřovali jen odborníci :mrgreen:
Nemá rozum a proto má strach, já to chápu.
Ty vies hovno o vsetkom ale mudrovat budes do zivota kazdemu. Hlavne ze selsky rozum.
Co ty vies kde som bol pred 5 rokmi? A co robim a nerobim? Zas len tvoja pocit neomylnosti vlastneho usudku. Vies hovno.
Naposledy upravil(a) stano. dne 24.09.2020 12:26, celkem upraveno 1 x.

fofok
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fofok » 24.09.2020 12:25

:mrgreen:
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v
Obrázek
Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019

Stastlivec
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Stastlivec » 24.09.2020 12:27

smoula píše: 24.09.2020 12:09 A přesně kvůli takovejmdle dementům jsem přestal chodit do práce a už si pojedu jen home-office. Když člověk slyší, jak nějací lidé z jiného oddělení se klepou že to mají, protože byli ve styku s někým ale jediné co je zajímá večerní chlastačka a zdali budou moct chodit do práce i když mají zvýšenou teplotu a bolí je v krku? Tak kurva, tak zůstanu 10dní doma, ono se to neposere. U spousty profesí jde pracovat z domova bez omezení. Ale toto je prostě hulvátsví. I kdyby to COVID nebyl, pouze rýma a blbá shoda náhod, tak proč nebýt trochu zodpovědný a zůstat doma? :palec_dolu:
jakože když má dítě rýmu, tak se celá rodina uvrhne do karantény? to už je hodně velká pitomost

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 24.09.2020 12:36

Hele, já už se i přestávám zlobit na vládu. Ale začínám být naštvaný na lidi kolem a jejich nezodpovědnost!

Ale dělejte jak myslíte, pokud budou počty stoupat, zdravotníctví zkolabuje, tak se opět zavře ekonomika a možná bude hrozit i izraelský model. A to vše díky absenci špetky slušnosti a ohleduplnosti vůči ostatním. Pak bude zase špatná vláda

https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... a-40337296

Stastlivec
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Stastlivec » 24.09.2020 12:38

nechceš se preventivně uvalit do karantény a odříznout od internetu?

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 24.09.2020 12:39

Neumíš číst? Šak píšu, že si jedu home-office :) Ven jen na nákup jídla :palec_nahoru:

A přes internet se naštěstí COVID nepřenáší, takže sem chodit budu :mrgreen: Obhájit svůj názor, podiskutovat a vyvrátit jiné názory, které jsou špatné :palec_nahoru:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“