skutečný počet km
- Zakus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
-
- Junior
Tak Te teda opravujiBonas píše:Nejsem si jistý, ale buď je vedle otočného knoflíku jen ovládání sklonu světel anebo stmívač osvětlení přístrojové desky. Stmívač mají Focusy vybavené xenony, jelikož se jim naklápějí světla automaticky v závislosti na čidlech na podvozku a tudíž nepotřebují řízení sklonu světlometů. Pokud si to myslím blbě, tak mě prosím opravte.

Ford Focus 1.8, combi, panther black, '03
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
přesně jako já, to bude tím , že máme stejné vozyZakus píše:Na spínači mám pouze zadní mlhovky, ale zase mám jak intenzitu podsvětlení tak výškovou korekci.

akorát ten můj je prvně registrován 2001
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

-
- Junior
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Hurvajs
- Pokročilý
Nějak se tu uteklo od tématu v nadpise. Obnovím to teda. Dá se nějak zjistit skutečný stav km? Třeba nějak přes počítač nebo na diagnostice? Nebo jsou nějaké díly na autě, podle kterých by se to dalo poznat? Mám na tacho 90000 ale dva lidi mi tvrdili, že to má stopro tak o 100 000 víc. Já si to ale nemyslím, je to zachovalé, i interiér a střední díl výfuku je ještě origo Ford. Co vaše zkušenosti?
Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

- Ahmed
- Test driver
U Focusu neda. Udaj je jenom v budicich a neni problem ho zmenit nebo vymenit budiky. Poznas podle opotrebeni nekterych veci, ale kdyz vymeni volant, gumy na pedalech a hlavu radici paky, tak nepoznas nic a podle opotrebeni dilu asi taky ne. Muzes s tim najet 30t km a auto mit v horsim stavu, nez kdyz najedes 130t km, takze to moc odhadnout nejde. Pokud se o to taky ten clovek staral, tak uz muze byt vsechno obmenene.
- Hurvajs
- Pokročilý
- Ahmed
- Test driver
Ja uz to taky moc neresim. Pokud je auto v dobrem stavu, tak mouchy na kilometrech nehledej. Akorat si tim budes motat hlavu. Auto muze mit najeto 60t km nebo 190t km po dalnicich a stav bude stejny. Bude s tim jezdit zenska, co ma na rukach 20 prstenu a 5cm dlouhe nehty a po 20t km bude interier vypadat jako po 200t km, kdyz ho bude pouzivat chlap. Pravdu nezjistis a pokud mas vsude original dily a neni to bourane, tak se nic nedeje.
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Já měl auto po babě, interier vpoho, ale volant dorasovaný, řadička zrytá od prstenů a na tacháku 110000km. Taky mi pár lidí řeklo, že mám min. stovku dole, ale naštěstí jsem našel v přihrádce origo francouzskou servisku se skutečnými kilometry vr. 2005 95000km, takže jsem byl rád. Mechanik mi potvrdil, že je auto zachovalé, dokonce i řemeny jsou původní a že nevěří tomu, že by to někdo stáčel.
- elektronik
- Nováček
Trochu jsme se hrabali v software počítače kilometrů, protože se nám dostal do ruky z jednoho zrušeného auta. Přepisovat zobrazené kilometry lze poměrně snadno, oficiálně proto aby se dal napsat stav poři výměně. Ale zjistili jsme, že je tam ještě jedna paměť, ke které je přístup jen pro čtení a tam se zapisují veškeré kilometry, které to spočítalo za dobu kdy byl počítač v autě. Neukazuje to přímo kilometry, ale počet impulsů ze snímače. Pro zobrazení na tachometru to počítač přepočítá. Jde z toho snadno zjistit kolik kilometrů je opravdu najeto a jestli byly přepsány na zobrazovací jednotce. Musí být ovšem původní, ne vyměněný počítač. V několika případech jsme zkoumali bazarová auta a bylo to dost otřesné, přepsání o 100 000 km není příliš neobvyklé. Je potom zajímavé, že všechny auta z Německa mají pod 100 000 km. Nevím jestli to funguje na všech jednotkách, ale zkoušeli jsme auta od roku 2003 a fungovalo to všude. Zápis je v binární hodnotě a tak se musí číst přes konverzní prográmek. V servisní dokumentaci Fordu o tom není ani zmínka.
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no někdy raději nevědětlibe píše:To je velmi zajimava informace, ono to u nekterych aut opravdu tak funguje oficialne, ze maji jeste jeden citac km. Odkud jsi, taky by me zajimalo kolik km ma muj fofik najeto?

taky věřím, že ty kilometry v něměcké servisce jsou skutečné a že tam tedy při dovozu těch 90 000 km bylo
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car