Utržení šroub od kola
- jenda
- Pokročilý
-
- Pokročilý
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mam klasicke CZ goly z Tony, velkou i malou. S originalnimi klici jsem problem jeste nemel (S105, R19, Focus), jen tento rok s manzelcinou S105, kdy mi nepomohl ani trhak z goly (mam pres 90kg). Nechtel jsem si ho znicit, tak jsem na original klic z S105 nasadil trubku asi 40 cm, bohuzel ne az na doraz, nechal jsem cca 4 cm couhat, kdyz se zacal ohybat, tak jsem trubku posunul na doraz a pak jsem matici povolil.Stenly píše:"přiložený klíč" bylo první, co jsem z auta vyhodil. Mám tam z Kauflandu výsuvný "trhák" na kola s oboustranným ořechem 17/19. Kdysi jsem to koupil za akční cenu okolo 150Kč a už to vydrželo i demontáž kola na traktoru.

- Ferry 1.8/16v
- Junior
Připojuji se do této diskuze, protože se mi v neděli stalo to co frostovi, dávám plecháče a ejhle urval sem také šroub, ale na zadku ale jelikož to tam je vše pěkně zadeklované, tak sem se do toho nepouštěl a opravu nechám na Fokiho
Jinak na předku sem měnil také všechny, když sem dával v létě alu, tak sem tři strhl a měnit na předku srouby je pohoda, nemusí se nic vymontovávat, je tam pěkně místečko aby se šroub vyklepl a zas nasadil nový......

Jinak na předku sem měnil také všechny, když sem dával v létě alu, tak sem tři strhl a měnit na předku srouby je pohoda, nemusí se nic vymontovávat, je tam pěkně místečko aby se šroub vyklepl a zas nasadil nový......
Ford Focus kombi 1,8i 16V , panther schwarz met.r.v.1999Ghia
- Frost
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Jako fakt? Ještě jsem to neskoumal a duševně se připravuju na anabázi se sundaváním čičurek až k poloose. Jestli se tam jde dostat skrze nějakou dirku tak super....za chvilku jedu do forda pro ten šteft a večer se na to asi vrhnu.Ferry 1.8/16v píše:Připojuji se do této diskuze, protože se mi v neděli stalo to co frostovi, dávám plecháče a ejhle urval sem také šroub, ale na zadku ale jelikož to tam je vše pěkně zadeklované, tak sem se do toho nepouštěl a opravu nechám na Fokiho![]()
Toho zadku se neboj, je to dost jednoduché, sundáš kolo, povolíš velkou matku držící ložisko s bubnem a je to dole...práce max na 30minut. Hlavně si při tom nenech zataženou ručku

Ford Focus 5dv 1.6 Ghia 00 Eibach+OZ Racing+Rieger+Brembo+K&N+MOMO
Frost Focus
Frost Focus
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Frost
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak hotovo, výměna byla fakt v pohodě.... cca 10minut práce. Nějak jsem si vsugeroval, že jsou štefty zezadu zakrytované, ale naštěstí nejsou.
Chtělo by to vytvořit nějaký FAQ všech závad FoFo a k ním samozřejmě psát jednoduchá řešení. Jen z hlavy vyjmenuji "zatékání ke spolujezdci skrze pyl. filtr" "volnoběžný ventil u 1.6ky" "lámání šteftů
".
Chtělo by to vytvořit nějaký FAQ všech závad FoFo a k ním samozřejmě psát jednoduchá řešení. Jen z hlavy vyjmenuji "zatékání ke spolujezdci skrze pyl. filtr" "volnoběžný ventil u 1.6ky" "lámání šteftů

Ford Focus 5dv 1.6 Ghia 00 Eibach+OZ Racing+Rieger+Brembo+K&N+MOMO
Frost Focus
Frost Focus
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- tapa
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: