Tak jsem se taky konečně rozhejbal a stejně jako kolega pavel574 také nainstaloval nové klapky do starého sání. Jen zopakuju ,že pod kódem (4x) 1317276 obdržíte za cca 800 kč sadu klapek s domky.
Je to vlastně ale již to nové provedení se zpevněným uložením klapek použivaných od 10/2002.
Takže všichni kdož mají jakýkoliv duratek 1,8 nebo 2,0 (vyjma sci) vyrobený do 10/2002 a vlezou se svým vinem do forda že chcou nové klapky, je jim řečeno že mají smůlu a na jejich auto je možné použít pouze celé nové sání s klapkama v provedení od 10/2002, jelikož - logicky žádné klapky v provedení do 10/2002 pod žádným kódem samostatně v nabídce nejsou.

To bohužel fakticky znamená pro všechny jenž si nechali nainstalovat nové sání i s prací za nějakých 10tis.kč,že si ztoho připlatili zcela zbytečně asi 7500 za nový kus plastu....
Že lze použít nové provedení klapek do starého sání zřejmě ve fordu nevědí,možná nechcou vědět... nevím.
Instalace proběhla (stejně jako deinstalace před rokem) svépomocí tentokrát za poloviční čas

...
Cose týká jízdních pocitů s klapkama tak nevnímám absolutně žádný rozdíl.Za rok ježdění bez klapek mám přeci jen auto poněkud lépe v ruce a snáz se mi to posuzuje ,než když jsem v loni asi po měsíci ježdění řachtající klapky vyboural.
Daleko zajímavější ale bude vliv klapek na spotřebu.Celý rok jsem si velmi pečlivě vedl spotřebu paliva ,takže následující 2-3 nádrže snad alespoň nastíní zda měla celá akce nějaký smysl...
FM 01 kombi,107kW. ...à essence