georgi píše:@Fugas - add cena casu - ziaden komplex, to je len ohladne stavania veci do roviny "co ak sa ponahla" a podobne. Podla mna analogicka situacia, ako ked ides po dialnici ~140 (inak povedane nezdrzujes) a predbiehas touto rychlostu v lavom pruhu 3 kamiony kamionov. Niekto je nervozny uz pri prvom a nalepi sa na teba par cm. Ano, vyhlaska vravi, ze mu mas uhnut, ale nehnevaj sa, ja ich vezmem vsetky 3 a zaradim sa az pred posledny a nebudem brzdit, zaradovat sa pred prvy a opat zrychlovat len preto, "lebo sa ponahla". Aj ja sa ponahlam.
Add vybaveny - neverim, ze vytahujes hned v prvom kole vsetky esa, tak len bacha, aby si na to dostal sancu. A rataj s tym, ze ak ju dostanes, mozes za to (kedze sa nebranis, jedna sa o zvysenie intenzivy utoku z tvojej strany) brucat o hodne dlhsie, nez bude namemorovanie jednoduchej poucky, ze auta na konci obce/rychlostneho obmedzenia zrychluju...
Začnu od konce - samozřejmě, že to nevytahuju, nejsem maniak, jsem normální člověk a i když jsem hodně nasranej, umím domyslet následky svého jednání, takže to mám čistě na obranu, ne abych na někoho útočil.
Cena času s tím nemá nic společného. Prostě jednou jsi předjížděn, tak nemáš co zrychlovat. A může ti být úplně jedno, kam ten druhý pospíchá, nebo nepospíchá. Když jede houkající sanitka, taky nejdřív požaduješ, ať zastaví, vysvětlí ti diagnozu, ty pak posoudíš, jestli je to dostatečně vážné aby si zasloužili uvolnění cesty z tvé strany? To na té dálnici, s tím souhlasím, ale srovnáváš nesrovnatelné, tím, že někomu okamžitě neuvolníš levý pruh, neohrožuješ jeho život...