Špatné startování...
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Kluci, tak dneska jsem poprvé startoval s Velfobinem. Teda, poté, co se promíchal s benzínem. otočil jsem klíčkem, nechal všechno pozhasínat, ješte chvilku počkal a autí chytlo na první "žbuch"
Psalo se tady o tom, ale po jaké době by se měly měnit zapalovací kabely? A je lepší koupit značkové "náhražky" nebo Forďáky?

1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Zapalovaci kabely nejsou nijak tepelne namahany, energie jiskry neni tak velka. namahani je spise vysokym napetim. Pravdepodobne budou u FoFa tvoreny odporovym dratkem navinutym na nejakem jadru plastovem nebo ze sklenenych vlaken a pak dostatecne silnou vrstvou izolovany (tak jsem to mel u R19). Je to podstatne jina kvalita nez PVC nasycene uhlikem, ktere byly u skodovky - ty kabely hodne praskaly, musel jsem je prakticky pred i po zime vsechny merit a nekolik sad jsem jich postupne vymenil. Kvalitni kabely (s odporovym dratkem) se meni jen pri poruse izolace nebo preruseni dratku.ihrdlick píše:Před chvílí jsem se ptal v ND a za BOSHe chtěli něco kolem 1200,- , tak ty by snad měly být OK. Ve Fordu chtěli cca 2x více

- Jairo
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ma dotaz (prezeral som forum,ale nenasiel som presne nasledujuci problem):
Kazde moje ranne startovanie je velmi obtiazne.Zacalo to ked rano bola teplota -2,ale to iste sa prejavuje aj teraz ked je 'az' +6 stupnov. Na prvy krat auto nikdy rano (ked celu noc stoji na parkovisku) nenastartuje. Motor sice nabehne,ale dusi ho dusi,auto sa roztrasie a nakoniec zdochne.
Ked startujem za par sekund znovu,motor nabehne bez problemov!
Cim to moze byt? Mozno by pomohla dignostika,ale skusam najprv forum. Nemate s tym niekto skusenosti? Start na 2. pokus sa sice da prezit, ale obavam sa,ze ked pridu mrazy -5 alebo -15,ze nenastartujem vobec
Dik za kazdu radu.
PS.Bateriu mam uplne novu Ford 43Ah (origo)
Kazde moje ranne startovanie je velmi obtiazne.Zacalo to ked rano bola teplota -2,ale to iste sa prejavuje aj teraz ked je 'az' +6 stupnov. Na prvy krat auto nikdy rano (ked celu noc stoji na parkovisku) nenastartuje. Motor sice nabehne,ale dusi ho dusi,auto sa roztrasie a nakoniec zdochne.
Ked startujem za par sekund znovu,motor nabehne bez problemov!
Cim to moze byt? Mozno by pomohla dignostika,ale skusam najprv forum. Nemate s tym niekto skusenosti? Start na 2. pokus sa sice da prezit, ale obavam sa,ze ked pridu mrazy -5 alebo -15,ze nenastartujem vobec

Dik za kazdu radu.
PS.Bateriu mam uplne novu Ford 43Ah (origo)
Bol - Ford Focus 1.6 16V HB 1999 Zelena metaliza

-
- Zkušený
-
- Zkušený
Mám taky dotaz. Charakterizoval bych to takto: z 10 startů na drc jeden zlobí na potřetí. Není to vodou, ani parkováním venku, naopak jsem odpozoroval, že třeba někde stojím na "čtyřky", nebo po tmě s "parkovačkama" ev. k tomu ventylátor a rádio. Nabízí se, že baterka je "hin", ale měřili mi ji a je ok. Takže nevím. Zajímá mě váš názor. Dík.
- kanzy
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak bych měl taky otázečku. Dneska ráno přijdu k autu (stálo celou noc venku, ale nemrzlo) a auto nešlo nastartovat. Pěkně točilo, ale jak kdyby tam nešel benzín. Zkusil jsem to asi 3x a nic. Pak mě napadlo při startování přidat plyn a auto chytlo nádherně, musel jsem ho ale udržovat v otáčkách, jinak zdechlo. Po ujetí asi 400m jsem zkusil nastartoval znovu a vše již fungovalo jak má, starty bez plynu úplně v poho. Už jste se s tím někdo setkal?
Ford Focus Kombi Viva 1,6 16V, r.v. 2004, stříbrná met.